Zandvoort met kinderen | 7x Kinderuitjes

Met de kinderen ben ik iedere zomer een aantal keer in Zandvoort. Naast al die leuke en kindvriendelijke strandtenten is er natuurlijk nog meer te doen in dit gezellige en toeristische dorp. Je kan erheen gaan voor een dagje uit, als je in Nederland woont, weekend weg of gezinsvakantie. Ik deel activiteiten die je kunt doen in Zandvoort met kinderen.

Zandvoort is een van de bekendste badplaatsen van Nederland. Logisch, want vanuit Amsterdam is dit de makkelijkst te bereiken kustplaats met het openbaar vervoer. De trein stopt vlakbij de boulevard! Daarnaast zijn er ontzettend veel strandtenten hier en je kan er natuurlijk heen voor een weekendje weg of een vakantie. Dat zijn onze beste tips!

  • Onderin het artikel delen we een aantal fijne plekken om te overnachten met kinderen in Zandvoort, als je hierheen op vakantie wilt gaan!

Doen in Zandvoort met kinderen

Het strand en de strandtenten

Voor mijn kinderen is het strand voldoende op zich voor uren speelplezier en vermaak! Neem een emmertje en schepje mee, of koop dit in het dorp, en je kids zijn gelukkig. Als je kinderen wat ouder zijn, en het water is warm genoeg, dan is in de zee zwemmen natuurlijk ook erg leuk.

Daarna geniet je na bij een strandtent. Mijn favoriet is Tijn Akersloot. Sommige strandtenten hebben een speeltuin, zo heeft strandtent Ubuntu bijvoorbeeld twee schommels. En onlangs was ik met mijn zoon bij Strandpaviljoen Thalassa, met een groot speeltoestel en ook een take-away terras.

Zandvoort

Circus Zandvoort

Een amusementshal, een casino en een bioscoop in Ć©Ć©n, dat is het Circus in Zandvoort. Er is dus meer dan genoegĀ te doen, leuk ook als het een dagje regent als je in Zandvoort met kinderen bent! Voor een speelmunt betaal je 50 cent, de toegang is gratis. Voor kinderen staan er allerlei kermisattracties en er zijn verschillende behendigheidsspellen. (De website is niet meer te vinden, dus deze is mogelijk gesloten)

Het Juttersmu-ZEE-um

In dit kleine museum zijn voorwerpen verzameld die op het strand zijn gevonden. Leuk voor de kinderen is het om te bekijken wat er allemaal voor gekke spullen worden gevonden op het strand. Je bezoekt dit museum gratis! Daarnaast is er een aquarium. Hierin worden kleine vissen gezet. Als ze groot genoeg zijn worden ze teruggeplaatst in de zee.

Dagje Haarlem

Als je langer in Zandvoort met kinderen bent, bijvoorbeeld omdat je er op vakantie gaat, dan is het leuk om Haarlem te ontdekken. Dit is een hele gezellige en kindvriendelijke stad. Er zijn veel toffe restaurants en cafƩs, speeltuinen, musea en parken.

Kennemerduinen

De Kennemerduinen is een prachtig natuurgebied. Je wandelt vanaf het bezoekerscentrum, met leuke speeltuin, zo naar een mooi meer waar je kan zwemmen. Er gaan kortere en langere routes door dit duingebied.

Binnenspeeltuin en zwembad Center Parcs

Bij het vakantiepark van Center Parcs (onze review) is een binnenspeeltuin en een grote Aqua Mundo. De binnenspeeltuin, en daarnaast nog een trampolinepark, liggen aan de boulevard! Voor de Aqua Mundo kan je ook dagkaarten kopen.

  • Meer van Zandvoort ontdekken met de kids? Vanaf het Zandvoorts Museum is er een gratis kinderspeurtocht uitgezet, hier staat alle info.

Amsterdamse Waterleidingduinen – Zandvoort met kinderen

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen tussen de kustplaatsen Zandvoort en Noordwijk in. Het gebied is 3400 ha groot. Twee derde van het drinkwater voor Amsterdam wordt hier voorgezuiverd. Ideaal is dat het gebied exclusief toegankelijk is voor wandelaars. Ook mag je buiten de paden komen! Er zijn verschillende ingangen: IngangĀ ZandvoortselaanĀ in Zandvoort, IngangĀ Oranjekom/OaseĀ in Vogelenzang, IngangĀ PannelandĀ in Vogelenzang en IngangĀ De ZilkĀ in De Zilk.

Vlakbij Zandvoort zijn ook allerlei bunkers en ook de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn in de buurt. Met mijn zoon fietste ik vanaf Zandvoort in zo’n 15 minuten naar dit natuurgebied, was namen de ingang bij restaurant DUNE aan de duinrand. Hier is een speeltuin met grote zandbak rondom.

In dit natuurgebied wonen veel damherten. Wij lazen dat je ze vooral ziet bij zonsopgang en -ondergang. Een aantal jaar eerder wandelden wij vanaf de ingang bij pannenkoekenhuis De Oase. Als je dat pad volgt is er na een paar honderd meter een houten vlonderpad. Aan het eind hiervan weken wij van de gewone route af. Toen kwamen wij al snel damherten tegen. Hele groepen, baby’s en soms kwamen ze rennend voorbij. Een erg mooi gezicht!

Het gebied is sowieso waanzinnig mooi, dat dit in Nederland ligt! Omdat je buiten de paden mag komen voelt het haast als een wandeling door de bergen. Echt de moeite waard.

Zandvoort met kinderen

Uitzicht vanaf de duinen naar Zandvoort

De route die wij volgden door de Amsterdamse waterleidingduinen kwam langs de twee hoogste duinen. Vanaf deze duinen heb je een erg mooi uitzicht waarbij je zelfs een stukje zee bij Zandvoort meeneemt! Het mooie is dat je buiten de normale routes mag lopen, waardoor je hele lange stukken niemand tegenkomt.

De kinderen werden ook erg blij van de bunkers en de zandvlakken! Wij zijn een hele tijd bij de bunkers gebleven. De volgende keer dat we gaan (het gebied is echt de moeite waard om nog eens heen te gaan) vertrekken wij vroeger zodat we meer tijd hebben om te genieten en te wandelen met de kinderen.

Bij de ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen zit pannenkoekenhuis De Oase, ook goed te bereiken vanuit Zandvoort met kinderen. Hier eet je pannenkoeken, daarnaast staan er een aantal andere dingen op de kaart. Het leuke is dat er voor de kinderen een vrij grote speeltuin is. Zodat je als ouder ook even rustig kan zitten.

DUNE aan de duinrand
DUNE aan de duinrand

Ingang Zandvoortselaan

Een aantal jaar later ben ik nog eens met mijn zoon bij dit natuurgebied, dan vanaf Center Parcs Zandvoort. Wij fietsen naar de ingang bij de Zandvoortselaand. Daar zetten we de fietsen neer, kopen een kaartje en wandelen door het gebied. Vlakbij de ingang staat een informatiebord met routes. Deze volg je aan de hand van gekleurde paaltjes.

Wij zitten daarna nog even bij DUNE aan de duinrand, een restaurant met terras en leuke speeltuin

Center Parcs

Kindvriendelijke restaurants Zandvoort met kinderen

Blijf je langer in Zandvoort met kinderen, dan is het zeker de moeite waard om de omgeving te ontdekken.

  • Zo heb je in de buurt van Bloemendaal restaurant/strandtent Gestrand, waar je onder andere pizza’s eet en er is een leuke speeltuin met grote glijbaan bij.
  • Op een van de hoogste duinen van Nederland vind je Peperā€™s Pannekoekenhuis.
  • Wandel over landgoed Koningshof en ga daarna eten of wat drinken bij Duinpaviljoen De Uitkijk.
  • Bij het strand van Bloemendaal is er Renato’s Beachclub. Pizza’s, pasta’s, cocktails, een speeltuin op het terras en uitzicht op zee. Wij wandelden over het strand hierheen vanaf Zandvoort, dat is 3 km heen en ook weer terug. Met de fiets ben je er zo, dan is het maar een minuut of 10.

Overnachten in Zandvoort met kinderen

Denk je na over een weekendje of een vakantie in Zandvoort? Dan zijn dit de echte aanraders:

Center Parcs Zandvoort is een hele fijne plek voor een paar dagen uitwaaien of een vakantie met kinderen. Je verblijft in de duinen en de zee is op loopafstand. Op het park is een groot zwembad, wat ook een leuk is als om te doen als je een dagje naar Zandvoort met het gezin gaat.

Roompot Zandvoort ligt aan de boulevard, er zijn speeltuinen en je verblijft in een luxe lodge met terras en loungeset voor de deur.

Nog meer kinderactiviteiten in en om Zandvoort voor een dagje uit? Lees wat er te doen is in IJmuiden, ga naar speeltuin Groenendaal in Heemstede of Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn