The Amsterdam Pets Cruise met Blueboat

0

Een rondvaart met kinderen door de Amsterdamse grachten hoeft niet stilzitten te betekenen. Nicole testte met haar zoon hoe leuk de Amsterdam Pets Cruise van Blue Boat is.

Een dagje of een weekendje Amsterdam is natuurlijk altijd een goed idee. Hoewel nog veel buitenlandse bezoekers denken dat Amsterdam bestaat uit coffeeshops en the red light district, weten wij in Nederland natuurlijk allang dat Amsterdam een bijzonder kindvriendelijke stad is.

Amsterdam Pets Cruise

Zelfs de traditionele rondvaart door de grachten is aantrekkelijk gemaakt voor kinderen. Om te ervaren hoe leuk het is voor kinderen hebben Robin (8) en ik een rondvaart gemaakt met Blue Boat, met het thema Amsterdam Pets Cruise. Wij hebben het interactieve Bluebees spel te testen.

Amsterdam Pets Cruise met Blue Boat

De zomervakantie loopt al aardig op zijn eind als wij onze rondvaart door Amsterdam gaan maken. Met de belofte van Amsterdam vanaf het water alleen krijg ik Robin niet enthousiast. Maar als hij hoort dat we onderweg met gebruik van mijn telefoon kleine wezentjes gaan vangen denkt hij maar een ding: Pokemon Go. Hij weet niet hoe snel hij zijn schoenen aan moet trekken om op pad te gaan.

Als we onze kaartjes bij de kassa ophalen ben ik aangenaam verrast dat we gelijk aan boord kunnen. En nog geen 10 minuten later zijn we al in beweging.

Amsterdam Pets Cruise

We varen met een traditionele overdekte rondvaartboot zoals die al jaren door de grachten varen. Om foto’s te maken doe ik af en toe de ramen open. Makkelijker nog is het kleine achterdek waar ik buiten kan staan en ongehinderd uitzicht heb.

Het Bluebees spel

Maar we komen natuurlijk op de Amsterdam Pets Cruise om het Bluebees spel te spelen. En daarom heb ik thuis al de gratis app gedownload. Bij de kassa scannen we een QR code waarna we echt van start kunnen. Robin heeft gelukkig snel door hoe de app werkt. Hij weet gelijk bij de opstap plaats de eerste Bluebee te vangen!

Amsterdam Pets Cruise

Tijdens de rondvaart zoeken we in de app, op een digitale kaart van Amsterdam, de zones waar Bluebees zich verstopt hebben. Zodra de boot een zone binnenvaart bewegen we mijn telefoon tot het diertje in het scherm verschijnt. Dan moeten we de Bluebee nog een paar seconden in het scherm houden en een kort spelletje spelen voor het diertje ook echt gevangen is. Als dat gelukt is kun je op een van de wezentjes klikken en geven ze je leuke korte weetjes (in het Engels) over Amsterdam.

Zo leer ik bijvoorbeeld dat ieder jaar nog zo’ n 12 auto’s in de grachten belanden. Eerlijk gezegd vind ik dat laatste vooral zelf leuk, Robin heeft veel meer lol met het maken van selfies met de Bluebees.

Amsterdam Pets Cruise

Onze rondvaart duurt 75 minuten en in die tijd weten we 8 Bluebees te vangen. En tijdens deze rondvaart hebben we mazzel, want Robin weet ook Sunny te vangen. Dit is een Bluebee die speciaal tijdens de schoolvakanties wordt uitgezet. Na afloop van de rondvaart laten we Sunny bij de kassa zien en krijgt Robin een leuke Bluebees knuffel mee naar huis.

Varen door de grachten

Wij varen tijdens de rondvaart door de grachten van Amsterdam, met uitzicht op de schitterende grachtenpanden. De toeristen om mij heen zijn daar behoorlijk van de onder de indruk zijn aan de enthousiaste aaah’ s en oooh’s te oordelen. Op het IJ varen we vlak langs een indrukwekkend groot cruise schip dat aangemeerd ligt bij de Passenger Terminal.

Als we weer terug de stad in varen komen we langs het mooie Scheepvaartmuseum. Onze kapitein brengt ons hier tot vlak onder de replica van het VOC schip de Amsterdam. Over de Amstel varen we langs theater Carre en de Magere brug weer terug naar de steiger aan de Leidsegracht.

Voor iedereen is er een koptelefoon die toegang geeft tot uitleg in diverse talen, en voor kinderen is er ook een apart kanaal in Engels of Nederlands.

Gelukkig vertelt onze enthousiaste kapitein zelf ook nog het een en ander. Dat vind ik toch leuker dan het standaard verhaal via de niet altijd te beste koptelefoons.

Robin heeft het echter te druk met het vangen van de Bluebees om hier echt goed naar te luisteren. En dat is eigenlijk ook wel het enige nadeel dat ik zie van het Bluebees spel. Kinderen kunnen er zo in opgaan dat weinig van de rondvaart meekrijgen. En als je zo’n enthousiaste gamer mee hebt als ik, dan wordt je zelf ook aardig betrokken bij het spel.

Amsterdam Pets Cruise

Landrotten

Als we van de boot af zijn fietsen we nog even naar het Museumplein en achter het Van Gogh museum weten we nog een Bluebee te vangen; ze leven namelijk ook op het land. Wie weet gaan we binnenkort nog een keer op pad om de laatste Bluebees te vangen die nu nog vrij rond waren in de binnenstad.

Wij vonden de rondvaart door onze eigen stad erg leuk. We hebben Amsterdam weer eens van een andere kant gezien zonder dat we daarvoor zelf ook maar iets hoefden te doen. Robin was gelijk in de ban van de Bluebees, ook nog lang na de rondvaart van Amsterdam Pets Cruise werd er over doorgepraat.

Praktische info Amsterdam Pets Cruise

Opstapplaats: Stadhouderskade 30, tegenover het HardRock cafe.
Bereikbaarheid: Vanaf het Centraal Station rijden tram 1, 2 en 5 naar het Leidseplein. Vanaf daar is het 5 minuten lopen. Met de auto kun je parkeren in de Byzantium parkeergarage of op het Museumplein. Dit is op 3-5 minuten lopen van de steiger.
Kosten tickets: €16,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Kaartjes koop je direct bij de steiger. Vooraf (online) reserveren is alleen mogelijk voor groepen en rolstoelgebruikers. Zie voor meer informatie de website van de rederij.
Faciliteiten: Aan boord is er een toilet en er zijn drankjes te koop.
Bluebees: De Bluebees app is gratis te downloaden. Dit kun je thuis al doen maar ook ter plaatse. De rederij biedt op de steiger gratis WIFI.

Het Bluebees spel kan overigens ook gespeeld worden tijdens een rondvaart met een open sloep van Blueboat.

Lees ook: gratis kinderactiviteiten in Amsterdam

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.