Appelscha met kinderen | 9x Uitjes en tips

Appelscha ligt in Friesland, in het zuidoosten van de provincie. Anders dan in de rest van Friesland (met de vele meren) vind je hier veel bossen, heidevelden, weilanden en beekjes. Wat is er te doen in Appelscha met kinderen en in de omgeving? Wij delen een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten en wandelingen.

Je kan hier eindeloos wandelen en fietsen en het mooie Nationale Park het Drents Friese Wold ligt om de hoek. Allemaal redenen om hier eens heen te gaan, maar wat is er precies te doen? Dit zijn enkele tips voor uitjes en activiteiten met het gezin.

Doen in Appelscha met kinderen

Klimbos Appelscha

Klimbos Appelscha staat bekend als het veiligste klimbos van Friesland. Bij Er zijn verschillende parcoursen en die worden afwisselend met tokkelbanen. Er is meer dan 400 meter aan hindernissen en tokkelbanen, op een hoogte van 2 tot 12 meter hoog. Ben je 1.20 meter of langer, dan mag je de groene parcoursen doen. Als je langer bent dan 1.40 meter dan mag je ook de andere parcoursen doen.

Pretpark Duinen Zathe

Leuk uitje voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12 is een bezoek aan het Pretpark Duinen Zathe. Er zijn twee dingen die echt opvallen aan dit park. Ten eerste dat je entree all inclusive is: het eten en drinken zit inbegrepen bij de toegang. Denk aan frisdranken, broodjes, ijsjes en patat. Daarnaast is het een kleiner park en dat betekent dat je kinderen veel attracties zelf in mogen gaan. Dit gaat om de botsautoā€™s, glijbanen, spookhuis, klimattracties, achtbanen en een aantal draaidingen. Daarnaast is er een heel leuk verkeerspark.

Drents Friese Wold

Het Drents Friese Wold is echt een aanrader om te bezoeken als je van de natuur houdt. Startpunt is voor veel bezoekers het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Voor de kinderen is er een ontdekmeubel en een geurwand. Buiten is er dan nog een klein speelbos, blotevoetenpad, kabouterpad en paddenpad. Wandel hier ook het familiepad, een route met allerlei opdrachten van zo’n 2 kilometer. Voor kindjes van 3 tot een jaar of 7 is er het Dierenvriendjespad.

Appelscha met kinderen

Bosbergtoren

Een aparte vermelding in de blog over Appelscha met kinderen is voor de Bosbergtoren. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog en staat op een 20 meter hoge stuifduin. Vanaf het Buitencentrum kan je hierheen wandelen.

Bospaviljoen Appelscha

Honger of dorst gekregen? Bospaviljoen Appelscha ligt midden in de bossen van het Drents-Friese Wold en heeft een speeltuin!

Heksenmuseum

Het Heksenmuseum is een bijzonder museum in Appelscha. Met een speurtocht, er is er ook een voor kinderen, ga je op pad door de kruidentuin. Onderweg voer je allerlei heksenrituelen uit. Er is een theeschenkerij met terras. Normaal gesproken is dit museum geopend van juli tot en met september.

Bosbad

In de mooiste maanden van het jaar is het Bosbad geopend, een verwarmd openluchtbad en dat is zeker een aanrader als je in Appelscha met kinderen bent. Met een waterspeeltuin en een familieglijbaan is hier voldoende vermaak in het water. En bij de zonneweide staan nog op twee trampolines en een groot springkussen

Nationaal gevangenis museum

Het Nationaal gevangenis museum ligt niet in Appelscha maar wel vlakbij de regio, in Veenhuizen. Blogger Alyt bezocht dit museum met haar gezin en ze was erg enthousiast. Als je dit museum bezoekt dan moet je eerst door de sluis, waardoor het wel heel erg lijkt alsof je de gevangenis ingaat.

Er is veel te zien en te doen in dit museum, zeker ook voor kinderen. Met allerlei tentoonstellingen, een rondleiding door de gevangenis en een ritje in de boevenbus ben je zo uren zoet! Daarnaast zijn er een aantal speurtochten.

Binnen- & Buitenspelen

Binnen- & Buitenspelen vind je in Elsloo. Hier kan je, zoals de naam al doet vermoeden, zowel binnen als buiten spelen. Een aantal maanden per jaar is er een maĆÆsdoolhof. Spelen je kinderen zelf? Dan zit je rustig op het verwarmde terras.

Overnachten in Appelscha met kinderen

In Appelscha en omgeving zijn er allerlei kindvriendelijke accommodaties te huur. Dit zijn enkele aanraders voor een nachtje, weekendje weg of vakantie met de kinderen.

Het kindvriendelijke vakantiepark de Buitenplaats De Hildenberg van Summio is een rustig vakantiepark met luxe, vrijstaande villaā€™s. Je kan kiezen voor een villa met sauna, bubbelbad of massagedouche. Op het vakantiepark ligt een 9-holes golfbaan. Voor de kinderen is er de indoorspeeltuin.

  • Luxe villaā€™s
  • Indoor speeltuin
  • Natuurgebied

Landal Hunerwold State is een vakantiepark op een paar kilometer van Appelscha. Dit park grenst aan vier nationale parken. Er is een recreatiestrand en er zijn speeltoestellen voor de kinderen.

  • Recreatieplas pal naast het park
  • Overdekt zwembad (op de naastgelegen camping)
  • Minigolf, tafeltennis en jeu-de-boules (op de naast gelegen camping)

Meer lezen over Friesland en de omgeving van Appelscha met kinderen?

Landal Hunerwold State

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn