Benidorm met kinderen | 9 leuke uitjes

Benidorm met kinderen aan de Costa Blanca voor een gezinsvakantie? Hier lees je wat er te doen is in deze badplaats die het imago had een overwinterplaats voor senioren te zijn. Gelukkig heeft deze plaats meer te bieden. Hier lees je onze tips voor uitjes en vakanties.

Benidorm ligt in de omgeving van Alicante en de culturele stad Murcia. Benidorm is een toeristische badplaats met mooie zandstranden en themaparken in de omgeving. Maak een boottocht of stap in het treintje om langs de kust te rijden. Stap dan bijvoorbeeld uit in het mooie dorpje Altea of in de kustplaats Denia.

De badplaats Benidorm ligt aan de Costa Blanca. In de zomer regent het heel weinig en in de winter is de temperatuur vaak nog aangenaam genoeg om op het terras te zitten. Een vakantie aan de Costa Blanca met kinderen kan dus in de zomer en winter. Benidorm ligt in de autonome Spaanse regio Valencia. De stad Valencia ligt 140 kilometer ten noorden van de Badplaats, Alicante 40 kilometer ten zuiden.

Uitjes Benidorm met kinderen

Bezienswaardigheden

Leuk is dat je in de oude binnenstad van Benidorm nog een heel klein beetje het echte Spanje terugvindt. El Casco Antiguo is het oude centrum met smalle straatjes, kleurrijke huisjes, restaurants en winkeltjes. Hoogtepunt van het oude centrum is het Balcon del Mediterraneo vanaf waar je kan uitkijken over de 2 stranden van Benidorm.

Op ongeveer 10 kilometer van Benidorm ligt het rustige plaatsje Altea, met een leuk oud centrum en restaurants en winkeltjes. Het is een goed alternatief voor de drukte in Benidorm.

Benidorm met kinderen

Levante strand

Het Levante strand is onwijs populair. Hier vind je ook veel cafés en watersport mogelijkheden. Als je langs het Levante strand in de richting van de oude binnenstad wandelt, dan heb je uitzicht op een heel mooi kasteel.

Isla de Benidorm

Het eilandje Isla de Benidorm ligt vlak voor de kust. Huur een boot en vaar er zelf naartoe of ga mee op een boottocht. Het eiland heeft een steile kant en deze kan je beklimmen.

Dierenpark Mundomar

In de omgeving van Benidorm met kinderen zijn er allerlei dieren- en waterparken, zoals het dierenpark Mundomar. Dit is een dierenpark met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien. Het zijn wel voornamelijk shows.

Het Terra Natura is een andere dierentuin. Hier leven ongeveer 200 soorten dieren, waarvan er 50 met uitsterven worden bedreigd. In het park staan informatieborden, er zijn shows en activiteiten.

Benidorm met kinderen

TirolinasGo Alicante

Een ander leuk uitje in Benidorm met kinderen is om naar het Forestal Park te gaan. Hier ga je op avontuur met de verschillende ziplines, Tarzan-schommel, Tibetaanse brug oversteken en allerlei andere leuke activiteiten. Je kan hierheen met kinderen vanaf 6 jaar (1.10m) en er is keuze tussen het Gezinscircuit of Avonturencircuit. Het gezinscircuit bestaat uit 4 verschillende parcoursen die steeds moeilijker worden en 4 ziplines in het bos. Het Avonturencircuit is bedoeld voor tieners vanaf 13 jaar, met onder meer ziplines en een Tarzan-sprong.

Themapark Terra Mítica

Het themapark Terra Mítica staat in het teken van de geschiedenis van Griekenland, Egypte en Rome.
In de themagebieden zijn er attracties voor alle leeftijden, van achtbanen en waterattracties tot rustigere opties.

Waterparken Benidorm

Rondom Benidorm zijn er verschillende waterparken om te ontdekken. Aqua Natura is een park van meer dan 40.000 vierkante meter. Dit bestaat uit vijf verschillende delen, waaronder het zwembad, waterglijbanen, kinderbad, vuurtoren en wellnessruimte. Ook is er een strand met strandbar en in totaal meer dan 1.000 meter aan waterglijbanen. De kinderen kunnen zich vermaken in de twee zwembaden in de Kinderzone.

Of ga naar waterpark Aqualandia! Dit is een van de grootste waterparken ter wereld met meer dan 20 waterattracties. Er zijn tal van waterglijbanen, zwembaden, rivierstroomversnellingen en ligweiden. Het water dat in het park is komt rechtstreeks uit de zee. Dit park is minder geschikt voor de jongere kinderen dan Aqua Natura.

Vakanties Benidorm met kinderen

POSEIDON PLAYA wordt beoordeeld met een 8,2 en heeft een geweldige ligging aan de boulevard en het strand. Door de hoogbouw heeft elke kamer bij Poseidon Playa een prachtig uitzicht over het strand van Poniente.

  • Babybedje
  • Kinderbad
  • Mini club (4 t/m 11 jaar)
  • Maxi club (12 t/m 17 jaar)

De Camping Almafra biedt een vijfsterren campingvakantie in de buurt van Benidorm, met verblijf in een stacaravan.  Er zijn een binnenzwembad en twee buitenzwembaden. Het grote buitenzwembad heeft twee waterglijbanen en op de rondom het zwembad gelegen groene ligweide met palmbomen staan heerlijke ligbedden opgesteld. Direct aan het grote buitenzwembad grenst het peuterbadje met fonteintje en een glijbaantje. Het strand ligt op 4 kilometer van het strand.

  • Animatie overdag: hoogseizoen
  • Minidisco
  • Zwembaden
  • Speeltuin

Naar Benidorm met kinderen

Je kan hierheen vliegen of je kan erheen rijden. Ga je op vakantie met de auto, kijk dan naar de tips voor tussenstops onderweg in Frankrijk en Spanje.

Heb je tijdens je vakantie een auto nodig? Wij huren graag bij Sunny Cars, waarbij de verzekeringen e.d. er al bij in zitten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Accommodaties

Wij boeken graag de vlucht ‘los’ en zoeken dan via booking.com naar accommodaties. Enkele tips zijn:

Sonrisa Apartments is een complex met familie-appartementen en een zwembad. Deze accommodatie heeft een buitenbad en een zonneterras en ligt in Benidorm, op 300 meter van het zandstrand Poniente.

Holiday Apartment Benidorm Spain met appartementen met 2 slaapkamers heeft een seizoensgebonden buitenzwembad, tuin, gratis WiFi en uitzicht op de stad. De accommodatie ligt op 800 meter van het Levante-strand!

Dat waren onze tips voor een vakantie in Benidorm met kinderen! Lees ook de tips voor vakanties aan de Costa del Sol en gezinsvakanties Spanje.

POSEIDON PLAYA

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën