Groepsreizen met kinderen – 15x tips

Groepsreizen met kinderen: ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van een actieve week met andere gezinnen doorbrengen in de Alpen tot een verre rondreis door bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Argentiniƫ. Waarom boek je een rondreis in een groep, waar let je dan op en welke groepsreizen zijn aanraders voor gezinnen? Hier lees je het!

In dit artikel bespreken we de groepsreizen voor gezinnen waarbij je een rondreis maakt. Een groepsreis heeft een aantal grote voordelen ten opzicht van individuele reizen of reizen die je zelf samenstelt. Een voordeel van de groepsreis is dat er andere gezinnen meereizen.

Daarom groepsreizen met kinderen

Als jouw kinderen 16 zijn, is het wel wat minder leuk wanneer de andere kinderen allemaal jonger dan 8 jaar zijn. Bij sommige reisorganisaties zijn er daarom specifieke vertrekdata voor groepsreizen met kinderen van 10+, 12+ of 16+ jaar!

Andere voordelen van het reizen met meerdere families zijn:

  • Op reis met andere gezinnen, dus je kinderen vinden snel aansluiting.
  • Belangrijke informatie over de reis, vaccinaties en documenten wordt aangereikt door de organisatie.
  • Reisbegeleiding mee.
  • Het hele programma is al uitgestippeld, dus je hoeft niet zelf te zoeken, boeken en plannen.
  • Afhankelijk van de reis die je kiest, kan een groepsreis een stuk goedkoper zijn dan een eigen rondreis of vakantie.

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een groepsreis, afhankelijk natuurlijk van wat jouw wensen zijn! Zo heb je wat minder vrijheid dan bij een individuele reis, om bijvoorbeeld even te stoppen bij een mooi uitzicht of om een nacht langer op een bepaalde bestemming te blijven. De reis staat namelijk al vast. Verder is een groepsreis met kids onder de 6 jaar vaak niet mogelijk, dat kan echter afhangen van het type reis en de reisorganisatie.

groepsreizen met kinderen

Bestemmingen voor groepsreizen met kinderen in Europa

Albaniƫ

Eerste tip voor een groepsreis is het onbekende Balkanland AlbaniĆ«! Het is een bestemming met zee, strand, kastelen, bergen, steden en mooie natuur. Ga op een rondreis en ontdek al het moois dat dit land te bieden heeft!

Deze rondreis van Djoser combineert Noord-Macedoniƫ en Albaniƫ met kinderen. De reis start in de hoofdstad Tirana. Vervolgens reis je door naar Durres, direct aan de Adriatische kust. Over de oude route tussen Rome en Constantinope gaat de reis verder naar het mooie Meer van Ohrid. En dat is pas het eerste deel van deze reis!

  • Overnachting in Durres direct aan het strand
  • Excursies St. Naum, Voskopoja, Blue Eye nationaal park, Butrinti en Apollonia inbegrepen
  • Mooie combinatie van cultuur, natuur en het strand
groepsreizen met kinderen

IJsland

De tweede tip voor groepsreizen met kinderen in Europa is het prachtige eiland IJsland. Een vakantie IJsland met het gezin is een aanrader als jullie houden van avontuurlijke vakanties met veel natuur. Je komt allerlei bijzondere natuurgebieden tegen, watervallen, meren en natuurlijk ook kustlijnen. Je kan bijvoorbeeld met een boottocht meegaan en op zoek gaan naar walvissen!

IJsland groepsreizen met kinderen

Djoser Family IJsland heeft een 14-daagse avontuurlijke kampeerreis langs gletsjers en geisers in het aanbod. Tijdens deze familiereis zien jullie spuitende geisers, IJslandse paarden en walvissen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26. Voor de kinderen is de minimum leeftijd 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. 

Inclusief:

  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) en overnachting in een sfeervolle guesthouse in Reykjavik
  • Vervoer per 4Ɨ4-bus
  • Bezoek aan de sissende stoombronnen van Namaskard
  • Excursie naar de Kraflavulkaan en de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss
  • Bezoek aan de hoogvlakte van SprengisandsleiĆ°
  • Wandeling naar de zwarte waterval Svartifoss

Griekenland

Laatste tip voor groepsreizen met kinderen in Europa is het prachtige Griekenland! Eilandhoppen is hier zeker een optie, maar ook het vasteland heeft veel te bieden. Cultuur, natuur, leuke excursies en ook heerlijk eten: het is een veelzijdige bestemming. Griekenland ligt op maar 3 uur vliegen van Nederland en Belgiƫ en je hebt amper tijdverschil, dat is een groot voordeel ten opzichte van de verdere bestemmingen!

Via Sawadee boek je de 15-daagse groepsreis Familiereis Noord-Griekenland ā€“ dit is een reis samen met andere gezinnen! Tijdens deze avontuurlijke en relaxte familiereis ontdekken jullie in 15 dagen het mooiste wat het noorden van Griekenland te bieden heeft.

  • Verblijf tussen de rotspilaren en kloosters van Meteora
  • Ontdek het paradijselijke Ionische eiland Corfu
  • Spectaculaire wandeling door de Vikos Kloof
  • Bezoek aan warmwaterbron Pozar

Bestemmingen voor verre groepsreizen met kinderen

Thailand

Het prachtige Thailand leent zich uitstekend voor een verre reis, ook als het een eerste verre reis is als gezin. Dit land biedt een enorme diversiteit aan landschappen en uitjes en is daarnaast ook goed betaalbaar. Verder is het veilig, er zijn mooie stranden, Bangkok is overweldigend en tof en het eten smaakt erg goed.

In Thailand combineer je natuur, cultuur en het eilandleven gemakkelijk. Wij waren in Thailand met jonge kinderen en vonden het ontzettend leuk dat er zoveel te ontdekken valt. In het noorden van het land is het iets minder toeristisch en is er vooral veel cultuur en natuur te ontdekken. En in het zuiden heb je dan de prachtige stranden en eiland!

Groepsreizen Thailand

Via de ANWB boek je de 21-daagse familie groepsrondreis Boeddha’s & Bounty eilanden in Thailand, met kinderkorting! Ontdek de hoogtepunten van Thailand in een relaxed tempo. De minimumleeftijd is 6 jaar.

  • Familiereis met cultuur in het noorden en eilanden in het zuiden
  • Bezoek aan Elephant POOPOOPAPER project in Chiang Mai
  • Verblijf in safaritenten aan de River Kwai
  • Strandverblijf op Koh Phi Phi en Phuket

Costa Rica

Een andere toffe bestemming voor een avontuurlijke groepsreis met kinderen is Costa Rica. Dit land in Midden-Amerika heeft veel te bieden, met de prachtige natuur, avontuurlijke activiteiten en mooie zandstranden.

Costa Rica is een heel relaxte vakantiebestemming voor gezinnen. De mensen zijn er aardig, beleefd en laten je rustig je gang gaan. Omdat het land niet zo groot is (ongeveer 1,2x zo groot als Nederland) kan je tijdens een rondreis veel ervan ontdekken.

De 19-daagse rondreis “Slingeren door de jungle” van Djoser is een actieve reis langs actieve vulkanen, mooie kusten en mysterieuze nevelwouden. Costa Rica kent zoveel hoogtepunten dat het zeker thuishoort op je lijstje absolutely must-go!

  • Sfeervolle hotels met vaak een zwembad
  • Grote diversiteit aan nationale parken
  • Op zoek naar schildpadden
groepsreizen met kinderen

Tanzania en Zanzibar

Een leuke combinatie voor rondreizen met kinderen is Tanzania met Zanzibar. Hierbij combineer je safari’s, wilde dieren en prachtige landschappen met relaxen op een tropisch eiland onder de Afrikaanse zon. Een fantastische combinatie!

Het grote Afrika avontuur is een 18-daagse familiereis van Sawadee. Tijdens deze familiereis naar Tanzania en Zanzibar beleef je hĆ©t safariland bij uitstek. Je reist met een stoere safaritruck en met een 4×4 jeep daal je af in de beroemde Ngorongoro krater. Daarnaast bezoek je het minder bekende, maar schitterende Tarangire park waar duizenden olifanten rondlopen. De reis eindigt op het exotische eiland Zanzibar. Hier kun je samen met de kinderen gaan snorkelen of duiken en een specerijenexcursie maken.

  • Per overland truck op safari in de beroemde Ngorongoro krater
  • Spot de Big Five: olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden
  • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar

Ecuador

Laatste tip voor de groepsreizen met kinderen is Ecuador, dit land wordt wel gezien als Zuid-Amerika in Ć©Ć©n land! Het is een bestemming met een leuke afwisseling tussen natuur, cultuur, bezienswaardigheden en steden. Daarnaast is er de Zuid-Amerikaanse cultuur en je kan eventueel nog naar de Galapagoseilanden reizen. Bezoek indianenmarkten, besneeuwde vulkanen, koloniale steden en tropische regenwouden. En ook is er veel natuur, met het Hoogland, de Costa, de Amazone en de Galapagos Eilanden. 

Dat waren onze tips voor groepsreizen met kinderen! Lees ook de ideeƫn voor bijzondere familiereizen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn