Buitencentrum Schoorlse Duinen met kinderen bezoeken

0

In de Kop van Noord-Holland, boven Alkmaar, ligt het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Wij zijn hier al een aantal keer geweest met de kinderen en delen onze indrukken!

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de rand van het strand, duinen, bossen en heide. Een prachtig gebied natuurlijk! Hier zijn allerlei leuke activiteiten te doen voor gezinnen, wij delen onze indrukken.

Inhoudsopgave

Buitencentrum Schoorlse Duinen met kinderen

Bij het Buitencentrum starten allerlei wandelingen, er is een restaurant, een winkel en er zijn geregeld exposities te zien. Daarnaast worden er allerlei excursies en workshops georganiseerd, ook voor gezinnen.

kabouterpad Noord-Holland

Kabouterpad

Onze kinderen zijn gek op Kabouterpaden. Ze zijn nu 7 en 9 jaar, dus ik denk al een tijdje dat ze al echt over dit korte tochten heen gegroeid zijn. Maar keer op keer willen ze deze lopen. Het kabouterpad start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen en met een puntmuts op loop je een route van 1 kilometer.

Onderweg luister je naar een verhaal en voer je de opdrachten uit. Je komt langs de lange trappen omhoog, die maken geen onderdeel uit van de route maar het is wel leuk om ze te beklimmen.

Speelbos Zandspoor met speeltuin en blotevoetenpad

Tegenover het Buitencentrum Schoorlse Duinen is er een leuk speelbos voor de kinderen. Hier vind je onder andere een waterspeeltuin en wat andere speeltoestellen. Onze kinderen waren hier uren aan het spelen. Helaas kan je vanaf het terras net geen toezicht houden, vanwege bomen ertussen.

In het speelbos is er ook een blotevoetenpad, deze is gratis toegankelijk. De entree zit ietwat verstopt. Je vindt deze eigenlijk recht tegenover het terras, aan de rechterkant van de waterspeeltuin als je vanaf het terras kijkt.

blotevoetenpad Noord-Holland

Wandelen met kinderen

Een wandelroute voor gezinnen is de Wandelroute Familieroute rondje duin en dorp, deze route is 4,4 kilometer lang. Je wandelt door de duinen en door Schoorl.

Wil je wat verder wandelen, dan is er het Boswachterspad vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Hierbij kom je ook langs de zee, deze route is 10 kilometer lang. Je komt langs een strandpaviljoen, dus dat zou een mooie tussenpauze zijn.

Met Johan liep ik afgelopen zomer de wandelroute Duintoppentocht, dit is een route van 23 kilometer. Niet direct geschikt om te wandelen met kinderen, maar wel een enorme aanrader als je op zoek bent naar een mooie en lange wandelroute.

Buitencentrum Schoorlse Duinen | Overnachten

Deze mooie omgeving leent zich uitstekend voor een weekend weg of vakantie met kinderen. De natuur met het bos, de duinen en de zee, daar kan je eindeloos in ronddwalen. Daarnaast is er in Schoorl natuurlijk genoeg te doen. Ook in Bergen of in de stad Alkmaar zijn er tal van leuke kinderactiviteiten te doen.

Wil je hier overnachten, dan zijn dit enkele aanraders:

  • Roompot Park Scorleduyn heeft mooie en ruime vrijstaande bungalows. Vanaf het kleine park wandel of fiets je direct het uitgestrekte duingebied in!
  • Fletcher Hotel Jan van Scorel ligt aan de rand van het duinlandschap. Het hotel heeft een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een solarium en een recreatieruimte. Je kan verblijven in familiekamers.
  • Park Heerehof bestaat uit 11 duurzame duinlodges en deze liggen aan de voet van de Schoorlse Duinen. De lodges hebben WiFi, een luxe keuken, twee badkamers (waarvan één op de begane grond) en een terras aan de duinrand.

Lees ook onze tips voor duinwandelingen met kinderen in N-H.

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.