Chalkidiki, de tips voor een kindvriendelijke vakantie!

0

In deze reisblog over Chalkidiki laat ik Maud aan het woord. Zij was met haar man en hun peuter in Griekenland op vakantie tijdens de zomer en deelt in deze blog hun ervaringen.

Waarom ga je naar Chalkidiki en wat is er te doen voor gezinnen, je leest het in deze blog!

Vakantie in Chalkidiki, Griekenland

Afgelopen zomer waren wij te vinden op het schiereiland Kassandra in de regio Chalkidiki. Griekenland is – tot nu toe – absoluut ons favoriete vakantieland. We hebben al verschillende eilanden bezocht (Kreta, Kos, Corfu, Rhodos, Zakynthos en Chios).

We waren erg benieuwd naar het vaste land van Griekenland en zo belandden wij in Chalkidiki. Wát een prachtige regio!

Bekijk de vakanties naar deze regio

Vliegen met peuter naar Griekenland

In een kleine drie uur vlogen we naar Thessaloniki. De reis ging erg goed. Onze kleine meid viel voor het opstijgen al in slaap en een klein half uurtje voor het landen werd ze wakker, zowel tijdens de heenweg als de terugweg! Toen ze wakker was, was ze vooral de clown aan het uithangen en speelde ze Kiekeboe met de achterburen.

We zaten in een vliegtuig met veel Grieken en die vonden zo’n blonde baby met blauwe ogen helemaal geweldig! Op het vliegveld van Thessaloniki stond een huurauto op ons te wachten en reden we naar het plaatsje Pefkochori.

Meer lezen over vliegen met kleine kinderen?

Overnachten in een appartement

Wij verbleven in het een appartement (Anna Maria Paradise) in het plaatsje Pefkochori. Eigenlijk wilden we graag een tweekamerappartement, maar door het last minute boeken kwam dat budget-technisch niet helemaal uit. Dus kozen we voor een eenkamerappartement.

Madame lag bij ons op de kamer en dat ging eigenlijk heel goed. We hadden een groot terras (met omheining, extra fijn!) en er zat ook een restaurant en zwembad bij. Het strand en het stadje waren op loopafstand, dus dit was erg geschikt voor ons!

Ook naar Chalkidiki met kinderen? Bekijk direct de mogelijkheden voor een vakantie

img_0041_52a

Regio Kassandra ontdekken

Wij verkenden de regio Kassandra vanuit ons appartement. Kassandra is een relatief kleine regio, waardoor je vanuit één plek veel kunt zien. ’s Avonds pakten wij de plattegrond van Chalkidiki en bekeken we wat we de volgende dag graag wilden zien. Uiteindelijk hebben we een prachtige route gereden!

Kindvriendelijk Griekenland

Met een leeftijd van 1,5 jaar hoeven wij nog niet zo heel veel rekening te houden met activiteiten voor ons dochtertje. ’s Morgens reden we door de prachtige regio, ’s middags lieten we haar slapen, spelen en zwemmen en ’s avonds gingen we lekker eten.

Ons appartement lag op loopafstand van het strand. Dat was erg fijn, ze vond de zee helemaal geweldig! ’s Avonds aten we vooral in het dorpje Chanioti, dichtbij Pefkochori. Chanioti is een erg leuk dorpje met vele fijne restaurantjes!

Prachtige vakantie!

Het was een hele fijne vakantie. De reis gaat relatief snel en je stapt toch in een compleet andere wereld. De regio Chalkidiki is echt ontzettend mooi. Hier vind je nog dorpjes die totaal niet gebaseerd zijn op het toerisme, op het schiereiland Sithonia blijkt dat nog meer zo te zijn. Ik zou graag meer ontdekken van deze regio, mét Jasper en Fenne!

Lees meer over dit gebied in de blog over Noord-Griekenland met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.