Corsica met kinderen | 10x Uitjes + Vakanties

Op vakantie naar Corsica met kinderen, waarom is dit een goed idee? Wij zochten het uit! Ook delen wij een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten en ook delen we kindvriendelijke hotels en appartementen.

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse zee (Napoleon is hier geboren!), onder dit eiland ligt het Italiaanse eiland Sardiniƫ. Het is een bergachtig eiland.

Dit eiland is echt geschikt voor de natuurliefhebbers die graag actief zijn, bijvoorbeeld wandelen, surfen of zeilen. Het eiland bestaat voor een groot deel uit natuur en bergen en er zijn mooie stranden. Er zijn geen dierenparken, waterparken, grote speeltuinen of pretparken, wat direct ook betekent dat het massatoerisme ver weg is.

Doen op Corsica met kinderen

Bezienswaardigheden

  1. Bastia, bezoek deze de havenstad met een mooie, oude stad.
  2. Bonifacio, een stad gebouwd op een rotspartij. Meters boven zee, met een citadel.
  3. Ook het stadje Calvi staat bekend om de citadel.
  4. Parc Naturel RĆ©gional de Corse, met mooie natuur en bergen. Een ander natuurgebied is Capo Pertusato.
  5. Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon! Bezoek de graftombe van deze familie en ga naar de citadel. Er is een Ajaccio Vision Tour, dit is een stadstour met een bus met open dak.

Mooie stranden

In de buurt van Calvi ga je bijvoorbeeld naar de stranden van Arinella en Bodri. In het noorden van het eiland zijn onder andere Pinarellu en Saint Cyprien mooie stranden. En ook bij de baai van Porto Vecchio zijn er mooie strandjes.

Scandola-natuurreservaat

Het Scandola-reservaat is een schiereiland net voor de kust van Corsica. Het is een beschermd gebied en je kan er dolfijnen zien, leuk dus om te doen op Corsica met kinderen. Ontdek hier tijdens een boottocht de granieten kliffen van de kreken van Piana, een UNESCO-werelderfgoed. Onderweg kan je onder andere visarenden, dolfijnen en papegaaiduikers tegenkomen.

A Cupulatta

In natuurpark A Cupulatta draait het om schildpadden. Hier kan je allerlei soorten zien: inheemse soorten, gigantische Galapagos, Seychellen-schildpadden, alligator-bijtschildpadden en jonge schildpadden. Er zijn meer dan 3000 dieren en 170 soorten in dit park. Er is een restaurant en een souvenirwinkel.

Cruise bij zonsondergang naar het schiereiland Revellata

Een andere manier om meer van Corsica te ontdekken is met de cruise bij zonsondergang naar het schiereiland Revellata. Vanaf de citadel van Calvi varen jullie naar Revellata. Onderweg mag je zwemmen in het turquoise water en op het schiereiland zie je de zonsondergang.

Een andere optie in deze regio van het eiland is een om te gaan snorkelen. Verken de kleurrijke wereld op een van de mooiste plekjes van de Golf van Calvi.

Corsica met kinderen

Corsica met kinderen | Vakanties

Corsica is het makkelijkst per vliegtuig bereikbaar. Boek een pakketreis via Tui of de Vakantiediscounter, of boek een los ticket via Skyscanner. Een overtocht per boot kan bijvoorbeeld vanaf de Zuid-Franse stad Nice.

Huur op het eiland een auto als je meer wilt zien dan enkel het strand en de directe omgeving. Wij boeken graag via Sunny Cars, vanwege de all-in service. De verzekeringen zijn dan direct goed geregeld.

Cap Sud

Appartementen en vakantiehuizen

Enkele tips voor kindvriendelijke appartementen, campings en vakantiehuizen op Corsica met kinderen zijn:

Via Roompot boek je een cottage voor 4 of 6 personen op het vakantiepark Cap Sud. Dit familiepark ligt direct aan zee en heeft een privƩstrand. Er zijn meerdere buitenbaden met glijbanen en ook zijn er speeltuinen op het park.

  • Direct aan zee
  • Familiepark
  • 100% autovrij

De 4-sterrencamping Domaine dā€™Anghione is een ideale plek voor een campingvakantie aan de kust. Met kidsclub, sportvelden, speeltuin, buitenzwembad met kinderbad en het overdekte bad.

  • Campingvakantie aan de kust
  • Zwembad met kinderbad
  • Speeltuin

Domaine Bagia Donne is een appartement met twee slaapkamers, keuken, een woonkamer en een badkamer. Er is een tuin met een zwembad, een terras en barbecuefaciliteiten.

Dat waren ze, onze tips voor een vakantie op Corsica met kinderen, een van de Zuid-Europese eilanden.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn