Gezien met kinderen: De Lego film 2

0

Met de kinderen waren wij van het weekend bij het Kinepolis Kids Weekend. Hier zagen wij De Lego film 2. Hoe dit weekend was, en of de film een aanrader is, deel ik in deze recensie.

Kinepolis Kids Weekend

Wij waren tijdens het Kids Weekend in Hoofddorp naar de film gegaan. Bijzonder in het Kids Weekend is dat er voor de kinderen speciale activiteiten zijn. Die kunnen ze voor en na de film doen, maar ook in de pauze.

Zo stond bij binnenkomst, om 10.30, de limonade al klaar. En de spekjes vielen goed in de smaak. Vervolgens renden ze de hal in, want daar waren allerlei spelletjes te doen en ook konden de kinderen gaan kleuren. Waar het normaal wachten is tot de film begint was het hier: oh, begint de film al? En in de pauze en na de film renden ze direct weer op de spelletjes af.

Door de extra activiteiten tijdens het Kinepolis Kids Weekend maak je van je bezoek aan de bios een extra speciale ervaring.

De Lego film 2 – onze indrukken

Maar natuurlijk ga je naar de bioscoop om een film te kijken. De kinderen hadden ontzettend veel zin om De Lego film 2 te zien. Thuis spelen ze eindeloos met Lego en DUPLO, dus dat is een goed uitgangspunt voor een film kijken die over Lego gaat.

De film gaat over de inwoners van Steenstad, die te maken hebben met een dreiging. Er zijn Lego Duplo®-indringers uit de ruimte die alles kapotmaken. Het is een gevecht om deze indringers te verslaan, en om daarmee het Lego®-universum te herstellen. Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden gaan naar onbekende werelden.

Allereerst de kinderen: daar gaat het tenslotte om. Zij vonden de film fantastisch. Ze zaten op het puntje van hun stoel en ze vonden het prachtig om te zien hoe de Lego stenen tot leven kwamen.

Wij hadden echt even tijd nodig om in de film te komen, deel 1 hadden we niet gezien. Aanvankelijk was het vooral veel actie en relatief weinig verhaallijn. Na de pauze kwam er dan meer verhaallijn, en kwamen er ook een (mensen) broer en zus in beeld. Er zaten veel woordgrappen in de film en dat maakte het zeker vermakelijk om naar te kijken.

Lees ook: deze kinderfilms wil je zien!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.