33x DEN HAAG met kinderen | Uitjes + Bezienswaardigheden

8

Den Haag vind ik een van de leukste steden van Nederland. Als wij een dagje weg gaan, is dat vaak naar Den Haag. In deze blog delen wij onze tips voor de leukste kinderactiviteiten in Den Haag met kinderen.

Den Haag met kinderen bezoeken in Zuid-Holland is leuk voor een dagje uit, een stedentrip of een weekend weg. Wij komen graag in Den Haag. Het is iedere keer weer iets anders wat we doen. Of naar een museum, of naar een actieve activiteit, of voor een mooi park of een wandeling.

Maak je er een stedentrip van en wil je betaalbaar overnachten in het centrum van de stad? Dan is het easyHotel Den Haag een goede optie. Of kijk bij de aanbiedingen van de NS, voor de combinatie trein + hotel in Den Haag!

Naar Den Haag met kinderen – Tofste uitjes!

Inmiddels kennen we aardig wat toffe kinderactiviteiten voor een bezoek aan Den Haag met kinderen. Deze moeten we natuurlijk met jullie delen. Daarom geven we in dit uitgebreide overzicht onze top tips voor Den Haag, afkomstig van meerdere bloggers van Reistipsmetkids. Als jij tips hebt deel ze dan met ons, die zetten we erbij!

Kinderboekenmuseum #1

Een van de leukste musea van Nederland vind ik het Kinderboekenmuseum. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is het interactief en erg leuk. Ook met jonge kinderen kan je hier goed terecht, met mijn peuter van 2 was ik uren zoet in het gedeelte voor jonge kinderen. Veel elementen uit populaire kinderboeken zullen ze herkennen en ze kunnen er vooral veel doen.

Omniversum #2

Het Omniversum is een museum/grootbeeld filmtheater. De films duren ongeveer een uur en zijn erg interessant. Blogger Jessica was hier onlangs met haar meiden en was heel enthousiast. De kinderen zaten helemaal in de film.

Ook blogger Amber was hier onlangs en zij schreef daarover: “Het Omniversum bestaat al super lang maar het blijft leuk. Je ligt achterover in een stoel en ziet de film letterlijk overal om je heen.”

Madurodam #3

Madurodam is Nederland in het klein. Een hele leuke daguitstap! Anouk was hier onlangs met haar zoon en was enthousiast over de combinatie van zien en doen. Kan je je eigen stad terugvinden was natuurlijk het eerste wat zij deden. En ja, Zwolle is ook in Madurodam te vinden. (koop je tickets hier)

Meyendel #4

Net buiten Den Haag vind je het prachtige wandelgebied Meyendel. Dit gebied ligt ligt tegen de duinen en het strand aan. Het gebied maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen en er is een bezoekerscentrum. Bij Boerderij Meyendel eet je een pannenkoek en iets verderop is een waterspeelplaats.

Monkeybos bij Meyendel #5

Leuk voor een degelijk wandeling of lekker ravotten in het pas aangelegde Monkeybos. Kinderen kunnen hier de natuur beleven, hutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren en er zijn waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen

VR ZONE DEN HAAG #6

Een uitje waar je ook je pubers enthousiast voor krijgt tijdens een bezoek aan Den Haag met kinderen is de VR ZONE DEN HAAG. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen hier gamen in de grootste VR-zone van Europa. Er zijn vier verschillende spellen. (Westvlietweg 55)

Je kan trouwens ook naar GameCity in Zoetermeer gaan met karten, lasergamen, bungee soccer, arcade games en sinds mei 2022 de Urban minigolfbaan.

Mappa Mundia! #7

Mappa Mundia is nieuw in Den Haag. Wij zijn er nog niet geweest, maar dat hopen we binnenkort te veranderen. Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie. Zoo, Fun en Expo.

Clingendael met de Japanse tuin #8

Clingendael is een groot, gratis toegankelijk park. Er zijn dieren, speeltuinen en in het midden is een Japanse tuin. De Japanse tuin is slechts een paar weken per jaar geopend, in de herfstperiode. Zeker een bezoek waard!

Stadsboerderij De Kakelhof #9

Stadsboerderij De Kakelhof is een leuke stadsboerderij in Den Haag. Er zijn geregeld activiteiten te doen en dagelijks mag je tussen 3 en 4 de cavia’s aaien.

Zuiderpark #10

Het Zuiderpark is zo’n leuke plek om heen te gaan met het gezin als je in Den Haag met kinderen bent. Met onder andere speelweides, een natuurspeelplaats en een skateplek is het zeer kindvriendelijk.

Binnenactiviteiten Den Haag met kinderen #11

Leuke indoor activiteiten in Den Haag zijn onder andere:

 1. Favoriet bij ons is het Kinderboekenmuseum
 2. Toffe foto’s maak je in het Youseum
 3. In Scheveningen ga je naar Sea Life (tickets)
 4. Zuiderpaleis is een grote indoor speeltuin in Den Haag met een klein verkeersplein.
 5. Monkey Town Den Haag
 6. Kids Eiland Den Haag
 7. Avontura Zoetermeer heeft een binnen- en een buitengedeelte
Japanse tuin Clingendael

Den Haag met kinderen | Bezienswaardigheden

Binnenhof #12

Tijdens schoolvakanties en op zaterdag en woensdag, worden er kinder rondleidingen door het Binnenhof en de Ridderzaal georganiseerd. Kinderen van 6-12 gaan met een koffer op stap die ze onderweg mogen vullen met munten. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

Blogger Amber volgde in Den Haag met kinderen een rondleiding over het Binnenhof van de organisatie Prodemos. Op een super leuke manier vertelt te gids over de Tweede Kamer en de ministers. We moeten de afbeeldingen van de leeuwen zoeken, krijgen uitleg over de gouden koets en bezoeken de Ridderzaal. Lune mag de minister van Financiën zijn en aan het eind moeten de kinderen zelf een miljoenennota opstellen. Het meeste geld werd toegekend aan sport.

Binnenhof

Gevangenpoort #13

We gaan naar de gevangenpoort en krijgen een rondleiding omdat je niet overal alleen op onderzoek uit mag. De aangeraden leeftijd is 8, maar Océane van 5 jaar is stoer genoeg om mee te gaan zei ze. Al vond ze het wel spannend.

We bezoeken de oude cellen, horen verhalen over de gebroeders De Wit en zien de martelkamer. Vooral voor wat oudere kinderen is dit echt een toffe plek.

Rondvaart Binnenstad #14

Dit staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje, een rondvaart met de kinderen door de Haagse Grachten. Het lijkt me echt geweldig om op deze manier ook een beetje de geschiedenis van Den Haag mee te krijgen.

Voor mij nog even wachten tot de jongste oud genoeg is om een tijd stil te zitten, maar voor ieder ander is het nu al een ontzettende leuke ervaring. Leuk om aansluitend een lekker dagje te gaan winkelen in Den haag!

De Passage #15

Blogger Amber drinkt na het bezoek aan het Omniversum een warme chocolademelk met slagroom bij Haagse Bluf, in de Haagse passage. De passage is een chique overdekte winkelstraat waar we elke dag doorheen lopen omdat het hotel er vlak naast zit.

Paleistuin #16

Verstopt bij het Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen ligt de Paleistuin. En deze tuin is toegankelijk! Je kan hier picknicken, wandelen en naar de kunstwerken zoeken.

Vredespaleis #17

Een bijzonder uitje in Den Haag met kinderen is een bezoek aan het Vredespaleis. Tijdens de weekenden kan je hier soms met een rondleiding mee. Koop je kaarten vooraf via de website!

Attracties rondom Den Haag met kinderen

Duinrell/ Tikibad #18

Het attractiepark bij Den Haag en Leiden is de buurt is voor groot en klein en staat hoog op mijn verlanglijstje om dit jaar met de kinderen weer eens naar toe te gaan. Het Tikibad, waar wij het meest gebruik van maken, met veel glijbanen en een golfslagbad, is eigenlijk favoriet bij ons thuis. Ik heb echte waterratten en dit zwembad biedt voor elk wat wils. Meer lezen? Lees over wat wij van Duinrell met kinderen vonden.

Sealife #19

Eigenlijk hoort Sealife bij Scheveningen. Maar op een gure, koude, regenachtige dag is dit de perfecte schuilplaats voor een paar uurtjes met de kinderen. Wij zijn er elk jaar wel een keertje te vinden. En iedere keer is het weer een feestje. (tickets kopen)

Drievliet #20

Drievliet is een supergrote speeltuin voor jong en oud. De entree is helaas niet gratis, maar je hebt wel een hele dag vermaak. Zeker een aanrader voor een dagje Den Haag met kinderen. Mijn kinderen gaan hier regelmatig heen met schoolreisje en het is elke keer weer een groot succes.

Youseum #21

Redelijk nieuw, in de Mall of The Netherlands, is het Youseum. Dit is een sociale media-ervaring vol kleurrijke kamers, allemaal ontworpen om je onderdeel van het kunstwerk te maken. Ideaal voor een bezoek met tieners, die bijvoorbeeld graag leuke foto’s posten op Instagram. (tickets kopen)

Den Haag met kinderen | Kindvriendelijk museum

Louwman museum #22

Houden jouw kinderen van auto’s? Op naar het Louwman museum dan, want hier staat het vol met auto’s. Leuk extraatje is dat het gebouw erg mooi is!

Kunstmuseum #23

Ook een aanrader in Den Haag is het Kunstmuseum. Hier hebben ze een geweldige tentoonstelling over wonderkamers. De oudste twee kinderen van blogger Amber krijgen een eigen I-pad met opdrachten en de jongste twee kinderen spelen in het labyrint. Deze tentoonstelling is echt een aanrader voor alle leeftijden, voor ons is het ook heel leuk om mee te doen met de opdrachten op de I-pad.

Museum Voorlinden #24

Museum Voorlinden is een museum van moderne kunst. Het is echter zo toegankelijk en leuk dat je er zeker met de kids heen wilt. Achter het museum loopt het landgoed door in de duinen.

Museum Voorlinden

Mauritshuis #25

Een van bekendste musea van Den Haag is het Mauritshuis, hier vind je veel beroemde kunstwerken zoals het Meisje met de parel van Vermeer. En naar dit museum kun je met een gerust hart je kinderen meenemen. Tijdens de vakanties worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Maar ook als je buiten de vakanties naar het Mauritshuis gaat kun je samen met je kinderen de schilderijen bewonderen.

Blogger Nicole deed dit onlangs toen ze in Den Haag met kinderen was en ze is erg enthousiast over het Familie-doe-pakket. Voor een paar euro huur je deze schoudertas vol met leuke opdrachten die kinderen de kunstwerken op een verrassende manier laten ontdekken. Het mooie schetsboek mag je na afloop mee naar huis nemen. En, kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. – Tickets voor volwassenen koop je hier.

Panorama Mesdag #26

Hier kom je om het bekende Panorama schilderij van Mesdag te bewonderen. Dit is een rond schilderij met een omtrek van maar liefst 120 meter. En dat is best indrukwekkend, als je voor het panorama staat is het net alsof je echt op een duin staat in het Scheveningen van de 19e eeuw.

Voor kinderen is er een lijst vragen en opdrachten die hen helpt om goed naar het enorme schilderij te kijken en dat wordt na afloop weer beloond met een met klein cadeau. Kinderen kunnen ook zelf mee tekenen op een interactief Panorama. Dat laatste vond de zoon van Blogger Nicole toch stiekem het leukste aan het bezoek aan het Panorama van Mesdag.

kindvriendelijk restaurant Den Haag

Museon #27

Het Museon is een interactief museum dat zeker geschikt is voor gezinnen. Dit museum in Den Haag combineert wetenschap en cultuur op een leuke, speelse manier. Daardoor blijven kinderen geboeid. Er zijn geregeld nieuwe tentoonstellingen!

Escher in het paleis #28

Escher staat natuurlijk bekend om het gezichtsbedrog. Heb je de tijd en de rust als je in Den Haag met kinderen bent, dan is het heel leuk om hierheen te gaan en om te ontdekken hoe goed deze werken in elkaar zitten. Lees onze review over Escher in het Paleis en koop een entreebewijs.

Den Haag met kinderen | Stranden

Stranden #29

Met zo een mooi strand voor de deur hoef je je eigenlijk nooit te vervelen met de kinderen. Op nummer 1 en 2 staan dan ook de stranden van Den Haag! Het strand van Den Haag, Scheveningen, met zijn superlange zandstrand, zijn heerlijke wandelpromenade en o zo fijne strandtentjes.

Heerlijk om uit te waaien, wat te eten of de hippe watersporters/ badgasten te bewonderen/ begluren. Een topdag met de kinderen aan het strand werkt echt altijd. Daarna slapen ze als roosjes door de zeelucht.

Kijkduin #30

Dit is eigenlijk het strand van Den Haag, hier is het wat gemoedelijker en rustiger dan Scheveningen. Maar er is ook wat minder aanbod wat betreft eetgelegenheden. Zeker niet minder lekker, hoor! Maar vergis je niet, ook hier kun je een heerlijke dag doorbrengen met de kinderen. Het strand is minder lang dan dat van Scheveningen.

Zandmotor #31

Ga ook eens naar de Zandmotor van Monster, waar regelmatig zeehonden worden gespot. Soms spot je een verdwaalde zeehond langs de stranden van Kijkduin. Goed kijken, maar het kan echt!

Reuzenrad #32

Ook een tip van blogger Anouk is het Reuzenrad op de pier in Scheveningen. Tussen de bezoeken aan Madurodam en het Museon door picknickte zij met haar zoon in Scheveningen. Een bezoek aan het reuzenrad mocht niet missen.

Kindvriendelijke strandtenten #33

Als je in Den Haag met kinderen bent wil je natuurlijk naar het strand. Wij maakten een overzicht van kindvriendelijke strandtenten in Scheveningen.

Kindvriendelijk restaurant Den Haag

Na al dat spelen, wandelen, rondkijken en ontdekken wil je natuurlijk ook wat eten en drinken. Gelukkig zit je daarvoor in Den Haag ook goed!

Boomhuttenclub

Extra tip voor een kindvriendelijk restaurant in Den Haag is De Boomhuttenclub. Een super fijne plek voor ouders en kinderen. De kinderen kunnen hier spelen in een zichtbaar en afgeschermd gedeelte met houten boomhutten. Ondertussen geniet jij van je ontbijt of lunch.

In Stock

Amber luncht tijdens een stedentrip Den Haag bij In Stock. Bij In Stock willen ze voedselverspilling tegengaan door producten te gebruiken die anders weggegooid zouden worden. Zonde natuurlijk en het is echt een goed initiatief. We eten wentelteefjes, tosti’s en champignonkroketen en kunnen ondertussen de koks aan het werk zien.

Meer restaurants Den Haag met kinderen

 • Ik heb goede herinneringen aan ’t Achterommetje, een koffie- en eetsalon waar ik zat met mijn (toen) baby.
 • Bij Happy Tosti kan je kind op de schommel zitten tijdens de lunch, hartstikke leuk!
 • Restaurant Soeboer Garden heeft een speelweide.
 • Ontbijt of lunch met kinderen, ga naar La Palmette aan. Dikke pannenkoeken en eieren met spek worden geserveerd en het restaurantje valt heel goed in de smaak. Overal staan trouwens kinderstoelen.
 • Houd je van Aziatisch eten, dan raden we aan om naar China Town te gaan!

Overnachten in Den Haag met kinderen

Den Haag heeft alles in huis voor een bezoek langer dan een dag. Zoek je een fijne plek om te overnachten met het gezin? Dit zijn onze tips:

#1 Wil je betaalbaar overnachten in het centrum van de stad? Dan is het easyHotel Den Haag een goede optie.

#2 Iets luxer dan het easyHotel maar ook op een perfecte locatie is het hotel Holiday Inn Express The Hague – Parliament.

#3 Vakantiepark Kijkduin ligt in Kijkduin, net buiten de stad. Dit uitgestrekte en groene park ligt pal achter de duinen met het strand op loopafstand, speeltuinen en een overdekt zwembad.

 • Indoor speeltuin
 • Kids Club
 • Overdekt zwembad

#4 Amber verbleef in het Novotel Suites. Zij huurden twee kamers in het Novotel Suites, want met vier kinderen lukt het niet meer om in een kamer te verblijven. Er zijn grote kamers waar je met zijn vieren kan slapen. De oudste 3 sliepen samen op een kamer en dat is een mooie manier om al vast te wennen voor aankomende zomer op Bali, want dan hebben we ook steeds twee kamers. Er is een grote ruimte die ze de ‘livingroom’ noemen met gratis koffie, thee en fruit. Er staan gezellige banken en grote tafels waar je aan kunt zitten en waar je tussen de middag en ’s avonds ook je eigen eten mag eten! Perfect, want de Albert Heijn zit tegenover het hotel. En zo kunnen we ook een keer een broodje eten tussen de middag.

Andere blogs van ons lezen?
Dit doe je in Rotterdam met kinderen
Vakantie in Zuid-Limburg
Bezoek aan Naturalis met gezin
En bekijk de kindvriendelijke musea in de stad

8 Comments
 1. Vlijtig Liesje zegt

  Ik krijg helemaal zin om naar Den Haag te gaan. De laatste keer dat ik er was moest ik een tentamen doen. Dat is denk ik zo’n tien jaar geleden.

  1. Karlien zegt

   Voor mij is het ook al even geleden. Den Haag heeft heel veel leuke lunchrooms enzo, wil al een tijd een weekendje naar Den Haag.

 2. Patricia zegt

  De laaste keer dat ik daar ben geweest was als kind. Ik geloof duinrell. Nu lijkt mij sealife wel wat.

  1. Karlien zegt

   Duinrell ben ik ook ooit geweest. Sealife lijkt me mooi en uiteraard ook het strand 🙂

 3. Saskia zegt

  Het strand ben ik al zo vaak geweest, heerlijk. Maakten we vaak een combinatie van als we naar de musical gingen. Sealife ben ik nog nooit geweest, maar klinkt inderdaad als een aanrader.

 4. Saar zegt

  Den Haag is een leuke stad, met of zonder kinderen!

 5. Lisa zegt

  Er is ook zoveel leuks te doen in Den Haag..Toen wij vroeger klein waren zijn we ook vaak naar Museon geweest en je hebt ook een ptt museum..misschien heet het anders..het gaat over hoe de post vroeger werd gedaan maar ook communicatiemiddelen en dat mogen kinderen daar zelf uitproberen…wij vonden het altijd superleuk..en n heel leuk artikel hoor…Groetjes Lisa

  1. Karlien zegt

   Leuk om te horen, ik ga eens op zoek naar dat museum.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.