Dijon met kinderen + Bourgogne tips

Wat is er te doen in Dijon met kinderen, de hoofdstad van de Bourgogne? En wat doe je in de regio? Daar waren wij ook benieuwd naar. Daarom zochten wij uit wat je doet in deze Gallo-Romeinse stad en omgeving in Frankrijk met het gezin.

Reis je via de Route de Soleil, dan is Dijon een prima plek om te overnachten. Lees onze tips voor overnachten met gezin in Frankrijk.

Doen in Dijon met kinderen

Ga tijdens je bezoek aan de stad naar het plein Place de la Liberation, daaraan ligt het Paleis van de hertogen van BourgondiĆ«. Op het plein zijn nu leuke fonteinen neergezet! Vervolgens kan je door het historische centrum naar de kathedraal wandelen. Ook de overdekte markt is zeer de moeite waard.

  • Vanaf de Philippe Le Bon-toren geniet je van een mooi uitzicht over de stad. Je moet wel eerst 316 treden beklimmen.
  • Het Musee des Beaux-Arts de Dijon, een kunstmuseum dus, is gratis toegankelijk.
  • Het MusĆ©um d’Histoire Naturelle is een natuurhistorisch museum met onder andere reconstructies en fossielen.

Parken

Wil je een stedentrip of tussenstop in een stad een beetje leuk houden voor kinderen, dan wissel je de bezienswaardigheid af met kinderactiviteiten. Of een bezoek aan een park met speeltuin bijvoorbeeld. De Jardin de lā€™Arquebuse is een botanisch park, met arboretum, rozentuin en kinderspeelplaatsen. In het Park de la Colombier zijn diverse dieren en speeltoestellen te vinden.

Owl’s Trail

Kinderen kunnen bij de Owl’s Trail door de stad Dijon heen allerlei uiltjes zoeken. Spelenderwijs kom je zo langs de bezienswaardigheden! Bij het toeristenbureau kan je een kaartje halen van de Owl’s Trail, anders kan je de gratis app downloaden, maar dat is minder ideaal.

Bourgogne – Tips Dijon met kinderen

De Bourgogne, een regio in het oostelijk deel van Midden-Frankrijk, staat bekend om de wijnvelden, het heuvelachtige landschap, de rivieren en de kastelen. Het is een prachtige streek waar veel vakantiegangers voorbij rijden onderweg naar het zuiden, langs de Route du Soleil of stoppen in de stad Macon voor een overnachting. En dat is zonde eigenlijk, want dit gebied in Frankrijk heeft veel te bieden!

  • Regionaal natuurpark de Morvan is wat bergachtiger dan andere gedeeltes van de Bourgogne. Het gebied heeft een hoogste punt van 902 meter. In het gebied zijn veel wandel- en fietspaden. Op deze blog van een Vlaamse familie staan enkele leuke tips voor wandelen met kids in dit park.
  • Veel toeristen stoppen niet in Dijon, maar in de stad Beaune. Zeker het HĆ“tel Dieu, ooit een hospitaal voor armen, is een bezienswaardigheid in deze stad die je niet mag overslaan! Combineer een bezoek eventueel met het kasteel ChĆ¢teau de Savigny-les-Beaune, waar ook veel gevechtsvliegtuigen, Abarth-racewagens en motorfietsen te zien zijn.
  • Een dagje naar de dierentuin in de Bourgogne met kinderen kan bijvoorbeeld bij Le Pal. Dit is een combinatie van een dierentuin, met onder andere krokodillen en giraffen en attracties als achtbanen!
Bourgogne met kinderen

Parc des Combes

Het attractiepark Parc des Combes is een familiepark. Er zijn verschillende soorten attracties, waaronder een rodelzomerbaan. En sommige attracties zijn alleen toegankelijk als je groter bent dan 1.40 m. Daarnaast kan je een ritje met een stroomtrein maken. En er zijn wandelroutes uitgezet, met een grote lus van 6 kilometer en kortere routes van 3 en 1,5 kilometer. Het is een heel divers park.

Acrogivry

Ook Acrogivry is een divers park in de Bourgogne. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er een boomklimpark, met diverse parcoursen op verschillende niveaus en moeilijkheid. Ook is hier een minigolfbaan.

Overnachten in de Bourgogne en Dijon met kinderen

Wil je overnachten in deze stad voor een tussenstop of stedentrip? Dit zijn een aantal tips:

  • Hotel het Ethic Etapes hotel is een perfecte optie voor een tussenstop. Zeker als je zoekt naar een goedkoop hotel met 24-uurs receptie, gratis parkeren en op maar 800 meter van een toegangsweg naar de snelweg A6.
  • Wil je echt de stad in? Kies dan voor een hotel in de stad. Een hotel met een zwembad is het Kyriad Hotel Dijon Gar.

Campings

Op de vakantie in de Bourgogne? De camping KANOPEE VILLAGE heeft een zwemparadijs met glijbanen. Ook is er een kinderbad, animatieprogramma en een speeltuintje.

  • Zwembad, glijbanen en kinderbad
  • Speeltuintje

En de camping Le ChĆ¢teau de Montrouant is een kleine driesterrencamping met een kasteel en wijngaard. In de omgeving zijn veel bossen en meertjes. Op de camping is er een klein zwembad met peutergedeelte, een speeltuin en een minitennisveld.

Lees ook onze tips voor Nancy met gezin of lees wat je in het zuidelijke Lyon doet.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn