15x Droombestemmingen met kinderen | Mijn tips

0

Vier of vijf keer per week deel ik blogs over reizen met kinderen. Het is dus geen geheim dat ik van reizen houd. Wij reizen graag in een langzaam tempo, zodat we een bestemming echt ontdekken. Wat zijn mijn droombestemmingen met kinderen? Ik deel de reisbestemmingen waar ik heel graag heen wil.

Omdat ik zoveel plekken nog wil zien, en zeker ook samen met het gezin, deel ik het op per continent. Dat gaat even wat makkelijker. Als de kinderen ouder zijn, en niet meer thuis wonen, wil ik heel graag langer in een stad verblijven. Twee maanden in Rome bijvoorbeeld, of Lissabon.

Droombestemmingen met kinderen

Europa

Europa heeft zoveel moois te bieden. De eerste jaren met de kinderen zijn we vooral buiten Europa op vakantie geweest. En dat smaakt echt naar meer. Zo willen we heel graag eilandhoppen in Griekenland met de kinderen. Welke eilanden maak eigenlijk helemaal niet zoveel uit.

Afgelopen jaar waren we in Servië, wat een prachtig en onontdekt land is. Dit beviel erg goed, en het liefst maken we eens een roadtrip door de Balkan. Vooral naar Albanië en Montenegro ben ik heel benieuwd.

Wandelen op de Azoren staat ook hoog op de lijst. Hiermee wachten we tot de kinderen een aantal jaar ouder zijn.

Ook het ruige Schotland staat hoog op de wensenlijst. Het is jammer dat het zo vaak regent, maar het land heeft zulke mooie natuur.

Portugal met kids
Portugal met kids

Noord-Amerika

Met onze dochter waren we in Florida en Atlanta toen zij een baby was. Het was voor mij de eerste keer Amerika en dat smaakte naar meer. New York staat op nummer 1 van plekken waar ik heen wil. Een roadtrip van Miami naar New York lijkt me heel erg gaaf. Daarnaast wil ik de stad San Francisco verkennen en de eilandengroep Hawaï bezoeken is een van de echte droombestemmingen met kinderen.

Canada trok mij nooit zo. En toen las ik een artikel over een eiland in British Columbia. Sindsdien wil ik daar heel graag heen. Rocky Mountains, natuur, eilanden, rust..wat een droombestemming!

Zuid-Amerika

Ecuador, Peru, Argentinië en Chili. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, deze landen wil ik al bezoeken sinds ik een jaar of 12 was. Deze landen hebben allemaal zoveel te bieden, de natuur is erg divers en ik wil al die mooie kleuren die ik op foto’s zien weleens in het echt zien. Dit gezin was op een rondreis Argentinië met een kind.

Onlangs sprak ik met een aantal vertegenwoordigers van landen in Midden-Amerika. Onder andere Guatemala maar vooral ook Belize sprak mij heel erg aan om eens heen te reizen met het gezin!

Afrika

Toen ik studeerde heb ik een tijd in Zuid-Afrika gezeten. Die tijd bestond meer uit rondreizen dan studeren, absoluut de moeite waard dus. In Zuid-Afrika vind ik vooral de omgeving van Kaapstad erg mooi. Met een vriendin was ik een aantal weken in Mozambique en dat was echt te gek. Wat me vooral tegenhoudt om er met kinderen heen te gaan, is het Malaria risico. Maar zeker Zuid-Afrika valt wel onder een van mijn droombestemmingen met kinderen.

We waren al op Kaapverdië met het gezin, en daarvan wil ik meer eilanden zien. Ook zou ik heel graag naar de Seychellen en Mauritius gaan.

Azië

Afgelopen jaar waren we voor de eerste keer in Azië met het gezin. We zijn toen in Thailand geweest, zeker een leuke bestemming. Toen we erheen vlogen, hadden we een tussenlanding in Taiwan. Daarna vlogen we door naar Bangkok. We vlogen langs Taiwan met kinderen en dat uitzicht was zo mooi dat het nu hoog op mijn lijst staat. Ook de Malediven wil ik toch echt eens heen. Mijn man staat te popelen om naar Japan met kids te gaan.

Australië

Acht jaar terug was ik in Australië en Nieuw-Zeeland. Van Australië zag ik enkel Sydney en omgeving, van Nieuw-Zeeland zag ik de twee hoofdeilanden.

In Nieuw-Zeeland maakte het Abel Tasmanpark veel indruk. Ik kwam hier een gezin tegen en zij maakten een huttentocht. Wat gaaf zou dat zijn! In Australië wil ik heel graag naar Brisbane en omgeving. Ook mooi is natuurlijk Fiji met kids.

Wat zijn jouw droombestemmingen met kinderen?
Lees ook onze tips voor verre bestemmingen met gezin!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.