Getest: Expo Dino World met kids

0

Toen ik mijn kinderen vroeg welke daguitstap ze graag eens wilden doen dan riepen ze volmondig: de DINO EXPO! Zo gezegd, zo gedaan. Dankzij reistipsmetkids mochten wij Expo Dino World in Brussel ontdekken. In deze blog deel ik wat wij van de Dino World vonden.

De kinderen zagen de trailer reeds op de Belgische televisie en ik moet eerlijk zeggen dat ik snapte waarom ze het wilden zien. De beelden van de tentoonstelling waren echt spectaculair.

Ter voorbereiding van onze uitstap checkte ik hun website. Zodra je de website opent, word je ondergedompeld in de leefwereld van de dino’s.  En met de teasers: “De grootste dino expo van de planeet”,  “60 geanimeerde dino’s” , “Expo verlengd wegens succes”, krijg je meteen zin om het zelf te ontdekken. Dus dat deden we!

dino's kijken

Dino World in Brussel bezoeken

De expo is in Brussel. Rijd je erheen, houdt dan wel even rekening met files. Daar ontkom je echt niet aan. Wij bezochten de expo op een woensdag en dat viel reuze mee, slechts 20 minuten vertraging en niet zo veel bezoekers. Als je online je tickets koopt dan moet je wel verplicht een tijdslot aangeven (geschatte periode van aankomst), om drukte te vermijden.

dino's kijken

We kunnen deze tentoonstelling in twee opdelen: informatief en actief. In het eerste deel word je 65 miljoen jaar terug in de tijd gekatapulteerd en kom je terecht in de leefwereld van de dino’s. Via de gratis audiogids en de infoborden kom je veel te weten over de verschillende soorten dino’s en hun manier van leven. De 60 geanimeerde dino’s zien er gaaf uit en maken levensechte geluiden. Er is zelfs een rokende vulkaan.

In het tweede gedeelte kan je als ouder even uitrusten terwijl de kids zich volop uitleven in de kidszone. Je kan hier kleine snacks en drinken kopen en er is ook een giftshop met leuke spullen. In deze zone kunnen de kinderen onder andere klauteren op dino’s en beenderen opgraven in een zandbak. Er is ook een hoekje ingericht waar een film speelt met meer informatie over de dino’s. En de kers op de taart is de 3D dino beleving.  Durf jij het aan om zelf tussen de dino’s te staan?

dino's kijken

Extra voor de kids

Bij aankomst krijgen de kinderen een opdrachtenboekje mee. Als ze een echte Ranger willen worden, moeten ze een foutloos Junior Ranger Parcours kunnen doorlopen. Ze doen dit door in de zaal de juiste antwoorden te zoeken en hun boekje af te stempelen. Als ze alles gevonden hebben, mogen ze hun boekje afgeven in de giftshop en dan ontvangen ze een leuke verrassing.

Ons oordeel over Dino World met kinderen

De Dino expo is héél leuk en daarom echt een aanrader. De kinderen hebben enorm genoten van het bezoek. Wil je naar deze expo, wees er dan snel bij. 5 november sluit de expo.

Deze expo is niet zo groot. Na 1,5 tot 2 uur heb je het echt wel gezien. Voor een daguitstap in Brussel kun je de Dino Expo best combineren met één van de nabijgelegen attracties. Wij combineerden het met een bezoek aan het Atomium.

Ook kun je het bezoek combineren met een uitstap naar Mini-Europa of het waterpretpark Océade. Al deze attracties liggen op 5 minuten wandelafstand in Brussel.

Tip
Je krijgt korting op je Expo Dino World ticket op vertoon van je Mini Europa of Atomium ticket aan de kassa.

Praktisch
Expo Dino World
Paleis 2 -Brussels Expo
Belgiëplein 1, 1020 Brussel
De dino expo loopt nog tot 5 november 2017

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.