Mooiste familierondreizen 2024 – Onze top 5 verre reizen

Op een verre gezinsreis in 2024? Er zijn tal van leuke bestemmingen voor gezinnen en soms is het lastig kiezen tussen al die mooie plekken. Hier lees je een verre reizen top 5, met veelzijdige bestemmingen voor de mooiste familierondreizen.

Mooiste familierondreizen 2024 tips

Een veel gestelde vraag is hoe je die familierondreis boekt. Kies voor een organisatie die bij jouw manier van reizen past! Zo geven wij de voorkeur aan een rondreis met een lokaal tintje, waarbij we wel veel eigen voorkeuren kunnen verwerken in de reis. Je wilt hierbij overleggen met een reisexpert die de bestemming goed kent en leuke voorstellen kan doen.

Bij Local Hero Travel bieden ze precies dat: de local hero’s, hun reisexperts, wonen in het land en gebruiken hun ervaring om voorbeeldreizen voor je samen te stellen. Je hebt direct contact met de Local Hero en stelt op die manier jullie ideale familiereis samen! Local Hero Travel is aangesloten bij SGR, ANVR en calamiteitenfonds.

Top 5 mooiste familierondreizen 2024

Costa Rica

Zoek je een veelzijdige reisbestemming voor jouw familiereis, dan heeft Costa Rica misschien wel wat jij zoekt! Dit land wordt gezien als een tropische parel in Midden-Amerika. Er zijn prachtige stranden én er is schitterende natuur. Je kan op het strand liggen en veel wilde dieren zien. Ga wandelen door de jungle, verken de vulkaan en vergeet niet om te gaan ziplinen.

Omdat Costa Rica niet zo groot is, ongeveer 1,5x zo groot als Nederland, kan je tijdens een familiereis veel van deze bestemming ontdekken. De bevolking is relaxt en vriendelijk en Costa Rica behoort tot de veiligste landen in Midden Amerika.

Enthousiast geworden over een rondreis naar Costa Rica met het gezin? Bij Local Hero Travel is er deze 18-daagse reis! De kleinschalige hotels en lodges zijn uitgezocht voor reizigers met kinderen. Je gaat op een avontuur langs een afwisselende en relaxte route. Onderweg zie je de indrukwekkende natuurparken, dieren, schildpadden, strand, heetwaterbronnen of een palmenstrand. Je kan de reis door Costa Rica verlengen of combineer je rondreis met Nicaragua!

Thailand familiereis
Familiereis Thailand

Thailand

Een andere veelzijdige en favoriete bestemming voor de mooiste familierondreizen 2024 is Thailand. Net als Costa Rica biedt dit land mogelijkheden voor ieder gezin. Of je nu voor natuur, cultuur, heerlijk eten, tropische eilanden of witte zandstranden gaat: Thailand heeft het! Dit mooie land is een volgens ons een ideale en veelzijdige bestemming voor een rondreis met gezin.

Er gaan rechtstreekse vluchten naar Thailand. Start de reis in fantastisch Bangkok of begin je liever op een tropisch eiland? Bij Local Hero Travel kan je onze koude winter even vergeten met de 16-daagse Island Hopping Familiereis. Deze rondreis laat je op een relaxte manier kennismaken met de mooie eilanden van Thailand. Je bezoekt zowel de wat drukkere als de nog weinig bereisde tropische eilanden. Wit poederzand, een warme zee en genieten van lekker Thai’s eten is gegarandeerd.

Deze reis start in Phuket en eindigt in de grote en fantastische stad Bangkok. Vanaf Phuket reis je naar Koh Racha, een klein, groen eilandje. Hier zit je heerlijk op de witte poederzand stranden. Echt druk wordt het op dit Thaise eilandje niet. En jullie gaan ook naar Koh Lanta, een eiland waar wij een week verbleven met onze kinderen. Dit is een wat groter eiland met mooie zandstranden en het biedt best wat mogelijkheden voor uitstapjes. Evengoed is het niet te toeristisch, waardoor het een ideaal eiland is voor gezinnen.

Indonesië

Voor een verre reis met het gezin staat ook Indonesië hoog op mijn lijst. Ook dit is een veelzijdige bestemming met ontelbaar veel eilanden, een hele vriendelijke bevolking, veel cultuur, natuur en prachtige stranden. Combineer meerdere eilanden tijdens een familierondreis om een goed beeld van Indonesië te krijgen.

Veel reizigers denken bij een gezinsvakantie Indonesië aan Bali, maar er zijn echt veel meer mogelijkheden. Local Hero Travel heeft een 16-daagse familiereis Indonesië, waarbij je Midden- en Zuid-Sulawesi ontdekt. Langer blijven of meer van Indonesië ontdekken? Vraag naar de verlengingsopties.

Deze gezinsreis start in Yogyakarta, het culturele hart van eiland Java. Daarna vliegen jullie
naar Makassar, de hoofdstad van Sulawesi. In een kano vaar je door het nabijgelegen nationale park. Deze reis eindigt op het strand bij de badplaats Bira. Het is een sportieve en veelzijdige reis, weg van de grote massa en toch met comfort.

Sulawesi

Sri Lanka (en de Malediven)

En een andere tip voor de verre en mooiste familierondreizen in 2024 is het eiland Sri Lanka. Dit is een eiland in het zuiden van Azië en ligt in de Indische Oceaan. Eerder heette dit land Ceylon. Het land wordt steeds populairder voor een rondreis. Redenen voor een vakantie naar dit land zijn de zon, stranden, vele bezienswaardigheden en de vriendelijke bevolking. Naast veel culturele activiteiten kan je hier ook op safari gaan!

Leuk aan deze verre bestemming is de enorme afwisseling: er zijn prachtige zandstranden, je kan walvissen spotten en koningssteden bezoeken! Verder zijn er ook mooie zandstranden, bergen, theeplantages en tempels.

Sri Lanka ontdekken met Local Hero Travel? Je reist in je eigen tempo en stelt zelf je rondreis samen met de Local Hero. Kies voor een korte reis in een 2-weekse schoolvakantie of ga langer op reis en kies voor een strandverlenging op de Malediven. Je vliegt vanuit Colombo in ongeveer 1 uur naar Male. Verblijf hier op één van de all-in resort eilanden of verblijf tussen de lokale bevolking in een kleinschalig guesthouse.

Albanië – mooiste familierondreizen binnen Europa

Dichterbij huis is Albanië een bijzondere bestemming voor een familierondreis. Dit land is nog niet ontdekt door de massa, authentiek en goed betaalbaar! Ga je met je gezin naar Albanië, verwacht dan geen grote toeristische attracties, waterparken en interactieve kindermusea. Wil je een vrij onontdekte bestemming ontdekken, met een ontzettend hartelijke bevolking en mooie stranden en natuur? Dan is Albanië een goede bestemming voor jouw gezinsreis.

Albanië is een van de Balkanlanden, ligt aan zee leent zich uitstekend voor een afwisselende en avontuurlijke self-drive. Tijdens een rondreis kom je langs steden, opgravingen, natuur en strand aan de Middellandse Zee. De doorgaande wegen in Albanië zijn goed begaanbaar en de ruige natuur is heel mooi mooi.

Tijdens een familiereis Albanië ga je onder meer naar het Valbona National Park. In dit natuurgebied zie je oude ruïnes, kristal helder water, karakteristieke huisjes en groene heuvels. Ook kan je hier een canyoning maken door de Albanese bergen. Of gaan jullie liever raften door de Osumi kloof? Albanië is verrassend mooi en veelzijdig!

Dat is onze top 5 verre gezinsreizen! Naar welke bestemming van deze mooiste familierondreizen 2024 gaat jouw voorkeur uit? Lees ook de tips voor familiereizen met kids vanaf 8 jaar en de tips voor een rondreis Amerika met baby.

Albanië mooiste familiereizen
Albanië

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën