GAMBIA met kinderen | 7x Uitjes

Gambia wordt steeds populairder voor een zonvakantie met gezin, het is zo’n gastvriendelijk land dat het ook wel ‘the smiling coast of Africa’ wordt genoemd. Gambia met kinderen bezoeken is erg leuk! Ik deel een aantal tips over wat er te doen is in dit Afrikaanse land. Onderaan het artikel geef ik wat praktische tips mee.

In dit artikel vertel ik je over een kindvriendelijke vakantie in Gambia:

  • Wat er te doen is in Gambia
  • Waar je apen kan kijken
  • Wat de leukste restaurants zijn
  • Kindvriendelijke hotels
  • Hoe je op safari kan gaan
  • Praktische informatie over Gambia
  • Welke inentingen je nodig hebt

Daarom Gambia met kinderen

Gambia ligt in Afrika, op een uur of 6-7 vliegen vanaf Nederland en België. Groot voordeel van Gambia ten opzichte van bijvoorbeeld Curaçao of een Thais eiland als Koh Lanta, is dat je amper last hebt van tijdsverschil. Daarnaast is de temperatuur in Gambia het hele jaar door minimaal 25 graden, en meestal is het warmer. Klinkt als een heerlijke ontsnapping aan de Nederlandse winter.

Voor kinderen is Gambia een mooie (eerste) ervaring met Afrika. Tijdens verschillende excursies kan je het Afrikaanse leven al goed proeven. De ‘Senegambia’ is een vrij toeristische zone, waar je heel voorzichtig kennismaakt met Afrika. Gambia wordt ook wel “het Afrika voor beginners” genoemd.

Voor- en nadelen

Grote voordelen aan een vakantie in Gambia zijn de temperatuur, die altijd boven de 25 graden is, en de korte vliegafstand. Daarnaast is er amper tijdverschil, waardoor je er bijvoorbeeld ook prima heen kan gaan tijdens onze herfstvakantie.

De nadelen van een vakantie in Gambia met het gezin zijn het malariarisico, laat je hierover informeren, en het wordt afgeraden om zelf met een auto op pad te gaan. Het wegennetwerk is niet zoals wij gewend zijn en de bewegwijzering laat ook te wensen over. Meegaan met een tour is een verstandigere keus.

Activiteiten in Gambia met kinderen

Gambia met kinderen is zo’n goed idee vanwege de heerlijke stranden, daar kunnen ze heel wat uren doorbrengen! Ook hebben de resorts mooie zwembaden en als je het wilt kan je kiezen van een hotel met entertainment Naast de mooie stranden bezoeken is er in Gambia echt nog wel wat meer te doen. Daarom delen wij de leukste activiteiten in het land.

  1. Apen spotten in een van de parken. Dit kan bijvoorbeeld in Bijilo Monkey Forest, een park aan het strand.
  2. Vogeltjes kijken in diverse Nationale parken.
  3. De krokodillenpoel is voor kinderen erg spannend (Kachikally Crocodile Pool in Bakau).
  4. Erg leuk om te doen met (wat oudere) kinderen is een jeepsafari.
  5. Varen over The Gambia rivier is een leuk uitje met de familie. Dit is de langste rivier van Afrika en deze rivier loopt grotendeels door Gambia. Met geluk zie je nijlpaarden staan op de oevers of er springt een dolfijn voorbij!

Daarnaast zijn er onwijs veel restaurants op de bekende ‘Senegambia’, de strook langs de kust, waar er voor ieder wat wils is: zelfs met pannenkoekenhuis!

Met een gids kindvriendelijk Gambia verkennen

Met de gidsen van Gambiasafari.com ga je op avontuur! De gidsen hebben ervaring met kinderen en passen de safari aan aan de leeftijd van de kids. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee.

Bamboo Village

Kindervakanties | Gambia met kinderen

En dan de vraag: waar overnacht je als je naar Gambia op vakantie gaat met het gezin? Er zijn heel veel mooie resorts in dit land, wij delen een aantal fijne tips voor een gezinsvakantie. Naast Tui heeft de Vakantiediscounter ook regelmatig mooie aanbiedingen voor een vakantie naar Gambia met kinderen

Bamboo Village is een vrij nieuw hotel en dit is gebouwd in de stijl die doet denken dat je in een Afrikaans dorp verblijft. Hier verblijf je in rondavel huisjes met rieten daken. En deze staan rondom het grootste zwembad van Gambia.

  • Verblijf in sfeervolle rondavels
  • Gebouwd als Afrikaans dorp
  • Met groot uitnodigend zwembad

LABRANDA Coral Beach

Het resort LABRANDA Coral Beach is in typisch Afrikaanse stijl gebouwd. Hierdoor lijkt het een beetje op een dorp. Dit resort scoort hoog op kindvriendelijkheid. De kamers hebben allemaal zeezicht, ideaal. Bij de All-Inclusive formule zijn niet alleen je maaltijden en drankjes inclusief, maar mag je ook gratis gebruik maken van de gym, sauna en het stoombad.

kindervakantie Gambia
LABRANDA Coral Beach

Praktische tips Gambia

Vaccinaties voor Gambia met kinderen

Vaccinaties die worden aangeraden zijn DTP en hepatitis A. Malaria komt voor in heel Gambia. Win hierover advies in bij de huisarts, het consultatiebureau of de GGD. Neem ook een anti muggen lotion mee die je mag gebruiken bij je kinderen.  

Neem de spullen tegen muggen en malaria mee in je handbagage, zodat je zeker weet dat je hierover beschikt. Stel dat je koffer kwijt raakt, dan heb je dat bij je. (Meer tips lees je in het artikel over handbagage tijdens het vliegen met kinderen)

Gambia met kinderen

Praktische informatie over reizen naar Gambia met kinderen

Naar Gambia vlieg je in zes uur vanaf Amsterdam en Brussel. Het is in Gambia in de zomertijd 2 uur vroeger dan bij ons, in de winter 1 uur vroeger. Het klimaat van Gambia is subtropisch met een nat seizoen: juni tot en met oktober. Alle andere maanden is het droge seizoen.

Wat zijn jouw ervaringen met Gambia met kinderen? Laat het ons weten, ook als je nog leuke tips hebt voor activiteiten in het land.

Ook in Afrika en heel leuk met kinderen is Kaapverdië!
Lees onze tips voor bestemmingen in Italië
En dit zijn bestemmingen voor een verre reis met peuter

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën