Geneve met kinderen | 10x Kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Geneve met kinderen, deze Zwitserse stad in het westen van het land? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips en activiteiten!

Geneve heeft een mooi historisch centrum en ligt aan het meer van Geneve. Deze stad ligt tussen de Alpentoppen en de heuvelrug van de Jura. Als je veel van de stad wilt zien, kan je de aanschaf van de Genève City Pass overwegen.

Doen in Geneve met kinderen

Meer van Geneve

Op de rechteroever van het meer zijn veel restaurants en hotels, boven de linkeroever is het historische centrum van de stad met een draaimolen. Wandel langs het Promenade du Lac en geniet van de uitzichten op het meer. De fontein Jet d’Eau is met 140 meter hoogte en van de hoogste ter wereld. Met de Mouettes, een watertaxi, vaar je van de ene naar de andere oever. Of stap op de boot en vaar een stuk over het meer!

  • Stap in deze cruise van 50 minuten op het meer van Genève!
  • Sinds 2020 is hier ook het openbare strand “Eaux-Vives Beach”. Dit lange, brede strand is grotendeels van zand. Er is een strandrestaurant.
  • Zwembad Bains des Pâquis ligt aan het meer!

Natuurhistorisch museum

Dit museum in Geneve is gratis toegankelijk en heeft een collectie van onder andere dieren, fossielen, de evolutie van de mens, het zonnestelsel en geologie.

Salève

De berg Salève ligt in het buurland Frankrijk maar is zeker een aanrader om te bezoeken als je in Geneve met kinderen bent. Binnen vijf minuten ga je met de kabelbaan naar een hoogte van 1100 meter. Vanaf boven heb je ee mooi uitzicht op de stad, het meer en ook de Alpen, de Jura en de Mont Blance! Boven is een restaurantje en eerder was er een speeltuintje bij. Je kan natuurlijk ook naar boven wandelen of terug naar beneden wandelen!

CERN – The Globe

Met kinderen vanaf 10 jaar ben je welkom bij CERN – The Globe. Dit is et grootste deeltjesfysicalaboratorium van de wereld. Twee permanente tentoonstellingen, rondleidingen en een fietsroute: je kan dit laboratorium op allerlei manieren ontdekken.

Bois de la Bâtie

Bois de la Bâtie is een mooi park met allerlei speeltuinen. In de zomermaanden kunnen de kinderen hier zwemmen.

Parc Aventure des Evaux

Parc Aventure des Evaux is een avonturen park aan de rand van Geneve. In dit park zijn er 8 thematische klimparcoursen, ze worden steeds een beetje moeilijker. Je bent hoog boven in de bomen en gaat van platforms naar apenbruggen en dan naar de reuzentokkelbanen.

Botanische tuin van Geneve

Als wij met de kinderen op stedentrip zijn gaan we eigenlijk altijd wel naar de botanische tuin toe. Anders dan in Nederland zijn deze tuinen in het buitenland meestal gratis toegankelijk. In de Botanische Tuin van Geneve zijn meer dan 16.000 verschillende plantensoorten. Ook zijn er een aantal dieren te zien en er is een speeltuin.

Zwitserse stad

Raften in Geneve

Wil je de stad en de omgeving vanaf het water ontdekken? Ga dan raften! Over deze route van 8 kilometer doe je zo’n 3 uur. De rivier de Arve ontspringt op de Mont Blanc, stroomt door de Savoie Alpen en komt dan uit in de Rhône. De tocht start in Le Veyrier en eindigt in de stad.

Bois de la Bâtie

In Geneve ligt het bos Bois de la Bâtie. Hier kan je met de kinderen gaan wandelen. Daarnaast worden de kinderen vast enthousiast als je vertelt dat hier de grootste speelplaats van de stad is en er is een dierenpark.

Exploracentrum

Het Exploracentrum heeft als thema “verboden om niet aan te raken”. Kinderen mogen hier experimenteren en proberen. Vanwege corona moesten ze sluiten en ze zijn naar een kleinere locatie gegaan.

Vivarium de Meyrin

Nog een dierenactiviteit in Geneve! Hier kunnen kinderen zo’n 200 reptielen, amfibieën en spinachtigen ontdekken in hun natuurlijke habitat. Doordeweeks geopend van 14.00 – 17.00, in het weekend geopend vanaf 10.00.

Overnachten in Geneve met kinderen

Langer in deze stad en de omgeving blijven? Dan zijn dit enkele tips!

  • Royal Manotel ligt op een centrale locatie, op slechts 5 minuten te voet van het treinstation, de oude binnenstad en het meer van Genève. Er zijn hier familiekamers en er is een welnesscentrum.
  • Warwick Geneva ligt tegenover het centrale treinstation, op 300 meter van het Meer van Genève. Er zijn familiekamers.
  • Novotel Genève Centre ligt op slechts 2 minuten te voet van het Meer van Genève en heeft een fitness- en wellnesscentrum, gratis WiFi en een gratis pas voor het openbaar vervoer.

Verder lezen? Lees dan al onze tips voor Zwitserland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.