Getest: Pieter Konijn de Film

0

Iris was met haar peuter van 3 jaar naar de film van Pieter Konijn gegaan, tijdens het speciale Kidsweekend. Hoe leuk deze film is deelt ze in deze blog.

Een aantal weken geleden zagen we op tv een voorstukje van de nieuwe film van Pieter Konijn. En onze peuterdochter (3 jaar) sprong enthousiast door de kamer: Ik wil naar Pietertje toe! Dus toen de we de kans kregen om naar het speciale Kidsweekend bij Kinepolis in Breda te gaan, met de Première van de film van Pieter Konijn, konden we natuurlijk geen nee zeggen.

Afgelopen zondag was het zo ver. We hadden gekozen voor de ochtendfilm om 11 uur en vanaf 10 uur zouden er al allemaal leuke Pieter activiteiten in de Bioscoop zijn voor de kids. Dus lekker ‘vroeg’ op pad, want we waren even vergeten dat de zomertijd dit weekend in zou gaan, oeps.

Pieter Konijn film

Kids Weekend bij Kinepolis

Iets na tienen waren we bij de Bioscoop. Tijdens het ‘inleveren’ van onze tickets, zei het meisje bij de entree tegen onze dochter: Je hebt geluk, het is nog niet druk binnen, je kunt nog lekker op je gemak kennis maken met Pieter. Ze kijkt verbaast op: Ja, zegt het meisje, Pieter is er echt, ga maar snel kijken. En ja, Pieter is er inderdaad, in de vorm van een enorme Vlaamse reus, met nog grotere oren.

Het uurtje voordat de film begint vliegt voorbij. Er is veel leuks te doen voor de kinderen tijdens het Kids Weekend. Een leuke fotowand om als een ster op de foto te kunnen met de hoofdrolspelers, lekker konijnen knutselen en kleuren, zelf limonade tappen en natuurlijk geschminkt worden als ‘Pieter’ (of een ander leuk beest). En het springkussen is ook een goede zet; nog even alle energie eruit springen voor de film begint.

Pieter Konijn film

Pieter Konijn, dit vonden wij ervan

Dan is het al heel snel tijd voor de film. De eerste reactie van onze dochter: wauw hier hebben ze een grote tv! Niet dat we nooit in de bios zijn geweest, maar we kiezen normaal voor een wat kleinere bioscoop. Zo’n enorm scherm had ze nog nooit gezien en dat maakt indruk. De film zelf was van het begin tot het einde heel erg leuk en soms ook wel een beetje spannend. En verbazingwekkend blijven bijna alle kinderen de hele film lang op hun stoel kijken, dat zegt veel.

De film is heel mooi gemaakt met veel oog voor detail, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat Pieter en zijn familie en vrienden echt zijn. Ook zit er veel (konijnen)humor in de film, onze peuter ligt regelmatig in een deuk en ook alle ouders hoor je regelmatig lachen. En ja soms is het ook wel een beetje spannend, maar dan ook wel vaak weer met humor.

En als we nog een klein puntje van kritiek mogen geven, de film had een pauze, maar deze was eigenlijk net iets te kort. Tien minuutjes om met kinderen even te gaan plassen en wat te drinken te halen, is net te krap. Daardoor waren er toch best een aantal ouders en kinderen net te laat terug, waaronder wijzelf.

Maar de film is echt een aanrader! En zo’n Kids première event als dit weekend bij Kinepolis maakt het voor kinderen nog extra leuk en maakt van een uitje naar de bios echt een beleving.

Ook naar de film van Pieter Konijn? Koop dan nu alvast je tickets

Lees meer over leuke uitjes met kinderen en over The Grinch

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.