Chur met kinderen – 7x Leuke uitjes

Chur met kinderen is echt erg leuk! In dit artikel laat ik je zien dat Chur meer is dan een stad langs de snelweg, er is zelfs heel veel te doen met kinderen! Ik deel bezienswaardigheden in Chur en tips voor activiteiten met kinderen.

In het Kanton GraubĆ¼nden bracht ik een dag door in de studentenstad Chur. Deze stad is heel mooi, alhoewel niet veel Nederlanders dit weten. Vaak zien ze de stad als Ć©Ć©n van de plekken op weg naar ItaliĆ«. Ook zijn er veel leuke kinderactiviteiten in de stad. Ik deel mijn beste tips voor Chur.

Doen in Chur met kinderen

Klein Waldegg restaurant

Toen ik in Chur aankwam ging ik met een gids een stuk wandelen. Tijdens deze wandeling kwamen we langs het restaurant Klein Waldegg. Een enorme aanrader: het eten is puur en heerlijk. Daarbij is er een heel groot deel voor kinderen, inclusief glijbaan. -> Dit restaurant is helaas gesloten inmiddels!

Klein Waldegg restaurant

Achter het restaurant loop je zo het bos in, niet veel later zie je de stad in het dal liggen. Vanaf daar wandel je naar beneden en je loopt het oude centrum van de stad in. Vraag bij het toerismebureau op het station welke bus je neemt. Echt een aanrader want kindvriendelijk en een fijne, niet te lange wandeling.

Chur (6)

Huisberg BrambrĆ¼esch

Direct naast de stad Chur ligt BrambrĆ¼esch, de huisberg. Met een gondel ga je naar boven en geniet je van het uitzicht. Op de berg zijn veel wandelingen, je kan er mountainbiken en er is een restaurant.

En dit is gelijk waarom ik deze stad zo heerlijk vind: de natuur en de stad gaan hand in hand. Je hebt alle cultuur en restaurantjes vlakbij je, tegelijkertijd sta je vrij snel in de natuur! Voor kinderen is er een speeltuin en ook zijn er plekken waar je kampvuren mag maken.

Zwembad Sand

Middenin de oude stad ligt een zwembad. Het is niet groot, een vijftig-meter bad met een duikplank van Ć©Ć©n meter hoog. Bij de kiosk haal je wat versnaperingen.

Stadspark

In het westen van Chur ligt een groot park, inclusief kinderboerderij. Ook is er een grote speeltuin en een restaurant. Het park is geopend vanaf het voorjaar tot de winter, kinderen tot zes jaar kunnen gratis naar binnen.

GraubĆ¼nden | Omgeving Chur met kinderen

Het kanton GraubĆ¼nden is prachtig, met de dalen en hoge bergen. Er zijn een aantal ontzettend bekende plaatsen, zoals Davos, St-Moritz en Klosters en daarnaast is dit Kanton nog wat onbekender.

Zwitserland staat voor mij voor bergen en natuur. Opvallend is dat er maar Ć©Ć©n Nationaal Park is en dat is het Schweizerische Nationalpark in GraubĆ¼nden. Dit ligt in het Engadin ā€“ MĆ¼nstertal, op 1400 tot 3200 meter. Vanuit het bezoekerscentrum Zernez starten diverse educatieve wandelingen. Ook zijn er twee belevenispaden voor kinderen. Goed om te weten is dat je in dit park niet van de paden af mag gaan.

Rodelbaan en klimpark Pradaschier

De avonturenberg Pradaschier ligt in Churwalden, op ongeveer 15 minuten rijden van de stad Chur. Er is een klimpark met verschillende parcoursen, een tokkelbaan en de langste rodelbaan van Zwitserland. Je daalt al op een baan van 3100 meter! Met 31 bochten en een hoogteverschil van 480 meter is dit een hele leuke baan. Je bent zeven tot tien minuten onderweg. De baan is het hele jaar open!Daarnaast is er ook een restaurant. Dit is een avontuurlijk uitje in GraubĆ¼nden met kinderen.

GraubĆ¼nden met kinderen

Knikkeren in Scharmoin

Knikkeren in Scharmoin klinkt wellicht wat gek, maar deze grootste knikkerbaan van Zwitserland is een leuk uitje voor gezinnen. Er zijn meer dan 250 meter houten goten en knikkers zijn verkrijgbaar bij de ā€œknikkerautomatenā€ van de kabelbanen (dalstation Rothorn en knikkerbaan), in het bergrestaurant van Scharmoin, in de informatiekantoren van Lenzerheide en Valbella, en in enkele lokale hotels.

  • Daarnaast is er ook het ā€œLIKEaBIKE parkā€ op het zonneterras van bergrestaurant Scharmoin, met loopfietsen en helmen.
  • In deze omgeving is er ook het Globi-wandelpad, met 13 leuke elementen voor kinderen onderweg.

Madrisa-Land

Volgens de website is Madrisa-Land de grootste speeltuin in de Zwitserse bergen. Met een gondel reis je naar Madrisa-Alp, waar er voor kinderen allerlei speelattributen zijn. Bijvoorbeeld een springkasteel, bouldermuur, schommels, glijbaan en klimboom. Er is een restaurant bij!

Overnachten in Chur met kinderen

Verblijven in Chur is een aanrader, ook als overnachting langs de snelweg in Zwitserland. De stad heeft voldoende leuke activiteiten, cafĆ©s en restaurants plus hotels en appartementen. Daarnaast is Chur een goede uitvalsbasis om GraubĆ¼nden te ontdekken. Dit zijn fijne plekken om te overnachten:

  • Chur als tussenstop? Dan is het Ibis Chur een perfect hotel met moderne kamers, parkeerfaciliteiten en een McDonald’s.

Landal heeft een vakantiepark in GraubĆ¼nden! Alpine Lodge Lenzerheide ligt op een bosrijke helling in de Zwitserse Alpen. Het vakantiepark heeft een exclusieve lodge op 1505 meter hoogte. Er is een zwembad met kinderbad.

Hapimag Ferienwohnungen Flims – dit resort met appartementen (ook met meerdere slaapkamers) ligt op 300 meter van skilift Flims. Met een restaurant en een bar. Het resort heeft een spacentrum, een hot tub en een restaurant.

Hapimag Ferienwohnungen Flims

GraubĆ¼nden bereik je gemakkelijk met de auto en met de trein (tickets boek je via NS International).

Je hebt wel een tolvignet nodig als je met de auto naar Zwitserland met kinderen gaat. Zwitserland kent op de nationale autosnelwegen een vignetplicht voor alle voertuigen tot 3.500 kg. Heb je ook een aanhanger, caravan of vouwwagen? Dan moet je twee (dezelfde) vignetten aan te schaffen. Een aanhanger achter een motor is hiervan vrijgesteld.

Meer over Zwitserland lezen? Bekijk mijn tips voor Zwitserland met kinderen en dit doe je in Bern en het Berner Oberland!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn