Isle of Skye met kinderen | 7x uitjes Schotland

Een van de populairste bestemmingen voor een gezinsvakantie in Schotland is het Isle of Skye. Waarom? En wat is er hier te doen? Je leest hier tips!

Waarom een vakantie of rondreis in Schotland? Dat is heel simpel: omdat je houdt van schitterende natuur! Als je houdt van wandelen, uitzichten en natuur, dan zit je hier helemaal goed. Daarnaast heeft Schotland meer te bieden, met leuke steden, kastelen, stranden, eilanden en er zijn natuurlijk allerlei kinderactiviteiten te doen. Het Isle of Skye met de prachtige natuur wordt veel bezocht tijdens een vakantie in Schotland.

Wel naar Schotland, maar dit niet zelf regelen? De 13-daagse autovakantie Helemaal Schotland komt onder andere langs de adembenemend mooie landschappen van de Hooglanden en het magische Isle of Skye. 

Doen op Isle of Skye met kinderen

Het eiland staat bekend om de hoge bergtoppen, valleien en de watervallen. Je kan er fantastisch wandelen. De reisafstanden kunnen vrij lang zijn, omdat het een groot eiland is. Als je veel van het eiland wilt zien kan je ervoor kiezen om op 2 plekken op het eiland te overnachten. 

Portree

De grootste en meest levendige plaats op Skye is Portree, een aantrekkelijk vissersdorpje met gekleurde huizen. Portree ligt net onder Trotternish, het meest noordelijke schiereiland van Skye en een prachtig stuk Schotland! Je vindt er bijvoorbeeld The Quiraing, een indrukwekkend landschap met hoge rotsen en steile kliffen en de waterval bij Kilt Rock.

The Old Man of Storr

Op Trotternish staat ook The Old Man of Storr: een vijftig meter hoge rotsformatie. Hier kun je terecht voor de bekendste wandeling van Isle of Skye. De wandeling is niet heel lang (ongeveer vier kilometer), maar het is een wel een steile klim, dus begin er alleen aan met niet al te jonge kinderen. Heb je kleintjes bij je, dan is een wandeling bij The Fairy Pools heel geschikt. Vanaf daar heb je ook mooi uitzicht over de Cuillin Hills.

Isle of Skye

Coral Beach

Ook leuk is de korte wandeling naar Coral Beach, het favoriete strand op Skye van blogger Eva. Als je ernaartoe wandelt vanaf de parkeerplaats in Claigan zie je al gauw het witte strand tegen het felblauwe water afsteken. Je zou bijna denken dat je op een tropisch eiland bent.

Vuurtoren bij Neist Point

Nog een aanrader op het Isle of Skye met kinderen is de wandeling naar de vuurtoren bij Neist Point. Maar net als The Old Man of Storr is de wandeling niet voor iedereen geschikt. Begin er ook niet aan met een buggy, want er zijn behoorlijk wat traptreden. Wij maakten deze wandeling met onze oudste, toen ze nog in de ruggendrager paste. Ook zonder de wandeling naar de vuurtoren is Neist Point trouwens de moeite waard. Het uitzicht is hier schitterend!

Dunvegan Castle

Het Dunvegan Castle ligt in het noordwestelijke gedeelte van het eiland en je mag een deel van dit kasteel bezoeken. Het kasteel is vanaf april dagelijks geopend. Dit is het oudste continu bewoonde kasteel in Schotland en is al 800 jaar het voorouderlijk huis van de Chiefs of clan MacLeod. 

Er is een kasteelsleuteljacht voor gezinnen en er worden activiteiten georganiseerd voor de kids in de tuinen. Daarnaast mogen kinderen tot 5 jaar gratis mee op een van de zeehonden-boottochten.

Boottochten

Op verschillende plekken op het Isle of Skye kan je met een boottocht meegaan om meer van het zeeleven te zien. Zo zie je mogelijk papegaaiduikers, zeearenden, walvissen, dolfijnen en zeehonden.

Isle of Skye

Skye museum of Island life

Wil je wat meer te weten komen over de geschiedenis van Skye, of regent het en zoek je een indoor activiteit? In dit museum zie je in de verschillende huisjes en aam de hand van kunstvoorwerpen hoe boeren 100 jaar geleden leefden en werkten op het eiland.

Een ander leuk museum om te bezoeken op het Isle of Skye met kinderen is het Kyle Station-museum. Hier ontdek je het fascinerende verhaal van de Kyle Line Railway, de visserij aan de westkust en de haven van Kyle. Het museum is opgericht door vrijwilligers die campagne voerden om de Kyle Line in de jaren zeventig van sluiting te redden. In 2022-23 kreeg het museum een ​​grote make-over. Voor kinderen is er een activiteitentafel, speelgoedtreinset, ze mogen machinistenmutsen passen en kunnen een museumparcours volgen. 

Isle Of Skye Camping Pods

Kindvriendelijke accommodaties Isle of Skye

Stein Inn ligt in Stein, op 16 kilometer van het kasteel van Dunvegan, en heeft familiekamers, een tuin, gratis WiFi en een terras. 

Isle Of Skye Camping Pods ligt in Peinmore. Elke lodge, er zijn ook familielodges, beschikt over een tv, verwarming en tuinmeubilair. Beddengoed, handdoeken en beddengoed worden niet verstrekt.

De Broadford Lodges Skye is een lodge met 2 slaapkamers.

Broadford Lodges Skye

Naar Isle of Skye met kinderen | Vakantie tips

In Schotland zijn er ontzettend veel aanbieders van vakantiehuizen en hotels. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op Booking.com, hier heb je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden. Ideaal hieraan vind ik dat de annuleringsvoorwaarden zo duidelijk staan vermeld.

Er zijn een aantal manieren om naar Schotland te reizen:

  • Vaar met de boot vanuit IJmuiden naar de Engelse stad Newcastle vanaf IJmuiden.
  • Neem het vliegtuig en vlieg naar Edinburgh of Glasgow.
  • Met de trein reis je vanaf Amsterdam in een aantal uur naar Londen. Vervolgens kan je overstappen op de directe trein naar Edinburgh, deze doet er ongeveer vier uur over.

Wil je meer van Schotland zien, dan is een huurauto een aanrader. Wij huren meestal bij SunnyCars, vanwege de all-in verzekeringen!

Dat waren onze tips voor Isle of Skye met kinderen! Lees ook wat je doet in Edinburgh, de stad Aberdeen en in de Cairngorms in de Schotse Hooglanden. Daarnaast deelden we eerder tips voor Engeland!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën