Julianatoren met kind | Onze review

Iris bezocht pretpark Julianatoren met haar man en hun dochter van 4 jaar. In deze blog deelt zij hun ervaringen in Julianatoren met kind.

Daar gingen we: op de (tot nu toe) heetste dag van het jaar naar de Julianatoren in Apeldoorn. Heel eerlijk, wij zijn absoluut geen Pretparkfanaten, maar ik had al van zoveel kanten gehoord dat de Julianatoren echt heel leuk is om met (kleine) kinderen naar toe te gaan. Dat moesten we natuurlijk zelf ook een keer testen, dus op een mooie dag gingen wij naar Julianatoren met kind.

We hebben echt wel even getwijfeld toen de weersvoorspelling op 38 graden uitkwam of we niet beter een andere dag zouden kunnen gaan. Maar aangezien we net terugkomen uit Vietnam, waar we ons ook niet lieten weerhouden door tropische temperaturen, besloten we gewoon lekker te gaan. Grootste voordeel: het was heerlijk rustig in het Park!

Ons bezoek aan Julianatoren met kind

Wat direct op viel is dat het een fijn compact park is! Je hoeft geen grote rondes te lopen, maar alles ligt dichtbij elkaar. Afgewisseld met meer dan voldoende rustplekjes en horecatentjes.

Het park ziet er verder heel mooi, verzorgd en goed onderhouden uit. Bij de entree kregen we netjes een boekje met Plattegrond. Maar eerlijk gezegd hebben we die amper bekeken en zijn we gewoon het park doorgelopen. De Muizen Jul en Julia zijn de hoofdrolspelers in het Park. Je vindt ze samen met hun vrienden overal terug in het Park, leuk en herkenbaar!

Dat we geen fanatieke Pretpark bezoekers zijn, dat werd meteen duidelijk. Onze peuterdochter (3,5) moest even wennen aan alles wat er gebeurde om haar heen. Ze wilde in eerste instantie in geen enkele attractie. Gelukkig vind je in het park een mix van Attracties en Speeltoestellen en kon ze even rustig ‘acclimatiseren’ op de trampoline. Toen we meer naar achteren in het Park Jul’s helikopterbaan spotte, was ze los.

Vanuit de helikopter ‘vlieg’ je een rondje boven Julianatoren met kind en kun je gelijk even zien wat er allemaal te doen is. Na de helikopters hebben we zo’n beetje alle attracties wel getest: handig als je niet hoeft te wachten en zo door kunt lopen.

Julianatoren met kind

Jul & Julia’s zomerweken

Wat een erg leuke toevoeging is aan het Park zijn de (korte) voorstellingen die gedurende de hele dag op verschillende plaatsen in het Park gegeven worden. De komende weken staan die voorstellingen in het teken van vakantie en zomer: Mexicaans dansen met Mevrouw Suikerspin, met Julia op reis naar Thailand of met Jul en Julia de wereld rond.

De shows zitten vol muziek en dans en bijna alle kinderen dansen en zingen enthousiast mee, ze worden echt even meegenomen op een Zomers avontuur. Een klein puntje, de meeste Podia zijn buiten in de volle zon. Nu was het tijdens ons bezoek natuurlijk extreem heet, maar iets van schaduw bij de Podia zou denk ik wel lekker zijn! Al lijken de kinderen er niet zoveel last van te hebben, die springen en dansen even vrolijk in het rond.

Julianatoren met kind

Julianatoren met kind: een aanrader?

Zoals gezegd bezochten wij de Julianatoren op de heetste dag van het jaar. Ik wil dan ook echt mijn complimenten geven aan al het vriendelijke personeel in het park. Want ondanks de extreme warmte, was iedereen even vriendelijk en behulpzaam; echt ons petje af! In het bijzonder ook voor de artiesten die gehuld in Jul en Julia pakken verschillende leuke optredens verzorgde, in de volle zon!

Voor onszelf was het prima te doen. ’s Ochtends lag een deel van het park nog in de schaduw. Verder zijn er verschillende verkoelende attracties waar je met water in de weer kan. Ook kun je even afkoelen onder 1 van de sproeiers. Daarnaast vind je achteraan het Picknickbos; met veel zitjes en picknicktafels afgewisseld met speeltoestellen in het bos, voor als de zon toch net even teveel is. Wat ons betreft een echte aanrader!

Het Park opent om 10:30 en sluit om 17:00u. Vooraf was ik erg benieuwd of je dan voldoende tijd zou hebben om alles te kunnen doen wat je zou willen. Maar dit bleek ruim voldoende.

Wij waren er om 10.30u en zijn om 17:00u met de Uitzwaai-show van Jul en Julia weer naar huis gegaan. We hebben alle attracties wel zo’n beetje gehad en sommige zelfs meerdere keren. Julianatoren is een heel leuk park om met kinderen te ontdekken. Lees de praktische informatie op de website.

Lees ook: doen in Gelderland en de leukste tips voor Arnhem met kids.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën