Met kids op reis is een aanrader omdat…

0

Toen ik zwanger was, kreeg ik vaak te horen dat het nu wel klaar zou zijn met al die reizen over de wereld. En ja, als je dat vaak genoeg hoort ga je dat een beetje geloven. Het leven met een baby is al zwaar genoeg, een weekendje weg zou al niet kunnen. Om dit misverstand uit de wereld te helpen deel ik waarom wij graag met kids op reis gaan.

Toen onze baby vijf weken oud was zag ik een aanbieding: voor geen geld konden we een weekendje in een luxe hotel op de Veluwe boeken. Dat deden we en de reislust was werk ontzettend sterk aanwezig. In de jaren erna gingen we regelmatig met de kids op reis. En toen wilde ik mijn ervaringen delen en ontstond Reistipsmetkids. Ik deel waarom wij graag op vakantie gaan met de kinderen!

Waarom wij graag met kids op reis gaan

1. Omdat het kan

Fantastisch was het moment waarop wij ontdekten dat je met een baby van zes maanden prima naar Florida kan vliegen. En dat je met een baby en peuter zeker op reis kan. En dat is een van de beste redenen om het te doen: gewoon omdat het kan.

2. Omdat je zo makkelijk contact legt met de locals

Toen we met baby op het vliegveld van Miami stonden te wachten (en we direct voorrang kregen bij de douane) hadden we al meer contact met locals gehad dan “normaal”, dus zonder baby, in een dag of twee. Je wordt veel sneller benaderd. Gewoon omdat je met kids onderweg bent.

3. Omdat je echt met het gezin bent

Thuis ren je van hot naar her. Boodschappen halen, huis poetsen, luiers verschonen, kind naar de opvang, jij aan het werk. En dat dag in, dag uit. Op vakantie ben je echt als gezin samen. Je hebt tijd voor echte gesprekken en je geniet volop van je kind.

4. Omdat je kind het nog jaren over de vakantie heeft

We waren ruim een jaar geleden op Texel met een peuter en een kleuter. De kinderen hebben het nog steeds over de vuurtoren en het speeltuintje naast het huisje. Wekelijks vragen ze wanneer we weer naar Curacao gaan. En iedere ochtend stellen ze de vraag wanneer we weer op vakantie gaan. Al die voor- en napret maakt je vakantie zoveel waardevoller.

5. Omdat je het land echt ervaart

Wij waren nooit van de kwantiteit: we hoefden niet zes landen te zien in drie weken. Maar je wilt toch allerlei dingen van een land zien. Met kinderen werkt dat haasten helemaal niet. Daarom blijf je langer op één plek en zie je echt wat van het land.

Met (kleine) kids op reis, zie jij het zitten?

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.