Malta met kinderen | 11x Uitjes

Malta is een leuk eiland met mogelijkheden tot uitstapjes, varen, stranden en er zijn veel bezienswaardigheden. Wij delen wat er te doen is en wat de leuke kindvriendelijke hotels op Malta zijn. En hoe leuk is Malta met kinderen voor een vakantie met het gezin? Dit zijn onze tips voor uitjes en bezienswaardigheden!

Malta is een dwergstaat, gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van SiciliĆ«. De eilandengroep bestaat uit Malta, Gozo, Comino. Malta heeft een subtropisch Middellands Zeeklimaat. Dit betekent dat het erg warm kan worden op Malta tijdens de zomermaanden. Doordat het eiland relatief klein is, (ongeveer 25 km x 13 km) maakt het eigenlijk niet zo veel uit waar je verblijft. Van het noordelijkste puntje naar het zuidelijkste puntje is met de auto ongeveer 45 minuten.

Onze gastbloggers waren op het eiland Malta op gezinsvakantie. Waarom zij voor een vakantie naar Malta met kids kozen is onder andere om:

  • Goed weer
  • Leuke bezienswaardigheden
  • Kindvriendelijke stranden met helder water om in te kunnen snorkelen.
  • Leuke uitstapjes mogelijk

Bezienswaardigheden Malta met kinderen

Als je op vakantie naar Malta met kids gaat dan is het ook leuk om wat meer van het eiland te zien dan enkel het hotel plus het strand. Hieronder delen we de leukste kinderactiviteiten op Malta.

Om ook het culturele gedeelte onder de aandacht te brengen geven we hier een overzicht van belangrijke bezienswaardigheden op Malta. Valletta is de hoofdstad van Malta. Deze hoofdstad, met de leuke straatjes, is zeker een dagbezoek waard. Dwaal door de straten en geniet op een terrasje.

  • De prachtige Blue Lagoon tussen Malta en Gozo is zeker de moeite waard, zeker als je kinderen al kunnen zwemmen. Nadeel is wel de enorme drukte in het hoogseizoen.
  • Zowel op Malta als op Gozo zijn een aantal prachtige tempels te bewonderen.
  • Marsaxlokk is een vissersdorpje en het wordt gezien als een van de mooiste plekken van het eiland.

Mdina

Mdina is een prachtig Middeleeuws stadje, dat ook wel ‘de stille stad’ wordt genoemd. Het was tot het jaar 1530 de absolute hoofdstad van Malta. Het stadje is gelegen op een rotsplateau op 210 meter hoogte. Een bezoek aan de kathedraal is zeker de moeite.

Wij hebben ook een stop gemaakt bij de glasblazerij van Mdina in Taā€™Qali craft village. Hier wordt het typische glaswerk van Malta met de hand geblazen en kan men de grote shop bezoeken. De kinderen waren erg onder de indruk van het authentieke glasblazen!

Mosta

In Mosta was de kliniek die we 3x bezocht hebben. Naast de kliniek was wederom een prachtige kerk. De koepel van deze kerk is de drie na grootste koepel van Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er een bom op de kerk terecht gekomen. Deze is niet af gegaan en daarom is de kerk gespaard gebleven. Een replica van de bom is hier nog te zien.

Uitjes op Malta met kids

Als je met je kinderen op Malta bent zijn dit de leukste tips. Ga een dagje naar het eiland Gozo. Dit eiland is veel rustiger dan Malta en wordt vaak als authentieker gezien.

Malta National Aquarium

Het aquarium is voorzien van verschillende tentoonstellingen met info over de zeeĆ«n van de omgeving. De thema’s zijn op basis van belangrijke locaties in het water rond Malta, zoals de grote haven en de wrakken van eeuwenoude schepen en moderne vliegtuigen in het diepe water. Je vindt er zowel schattige als schrikwekkende bewoners.

In totaal vind je hier zo’n 130 vissoorten in 26 verschillende tanks. De grootste tank is de haaientunnel, waarin dieren uit de Indische Oceaan leven, zoals hoornhaaien, vioolroggen, palingen en meer. Het is geen dagvullend uitstapje tijdens een vakantie op Malta met kids, maar 2,5 uur kan je er toch zeker wel zoet zijn.

Popeye Village

In het noordwesten van Malta ligt Popeye Village, een leuk uitje op Malta met kinderen. Dit dorpje is oorspronkelijk als filmset gebouwd voor de film Popeye die in 1980 hier opgenomen is. Robin Williams speelde toen de hoofdrol van Popeye. Shelly Duval was in de film Olive Oyl, in het Nederlands beter bekend als Olijfje. Tegenwoordig is het als tekenfilmdorp gebouwde Sweet Haven Village een toeristische attractie.

In het dorpje zijn een aantal huisjes opengesteld en er is entertainment wat verzorgd wordt door de karakters uit de film. Allemaal niet super spectaculair maar wel grappig. Een keer per half uur vaart er een bootje langs de kustlijn en heb je een mooi uitzicht. Er is tevens een klein strandje met ligbedden en in het water liggen verschillende luchtkussens waaronder een watertrampoline.

Playmobil fabriek

Het hoogtepunt van onze vakantie op Malta met kids was voor ons toch echt de ā€˜behind the scenesā€™ tour bij de Playmobil fabriek. Je betaalt een schappelijke prijs voor toegang tot het ā€˜Playmobil fun parkā€™.

Dit is een kleinschalige speeltuin bij de fabriek waar er ook een binnengedeelte is waar je met alle soorten Playmobil kan spelen. Dit is vooral voor de wat jongere kinderen erg leuk.

Wat het voor de oudere kinderen en de ouders interessant maakt is de gratis tour door de fabriek die 2x per dag wordt gegeven. (wel voortijdig reserveren!) Je wordt meegenomen door de gehele fabriek (waarvan er slechts 3 zijn) en men laat het fabricageproces van het begin tot het einde zien. Zeer indrukwekkend. Helaas mag je hier geen fotoā€™s maken. De kinderen krijgen de kans om een uniek Malta-poppetje zelf in elkaar te zetten.

Strandjes

Mellieha Bay ligt in het noorden van het eiland. Hier was ons hotel gevestigd en dus onze uitvalsbasis tijdens de vakantie op Malta met kids. Vlakbij is de ā€˜Red Towerā€™, die zeker een bezoekje waard is.

Ghajn Tuffieha Bay is een kleine beschutte baai met kristalhelder water en een geweldig uitzicht vanaf bovenaf. Hier is een leuke snorkel trail uitgezet.

Andere kinderactiviteiten op Malta

Ook hebben we nog bij de Blue Caves gekeken. Hier kan je met een bootje doorheen varen. Leuk om te doen maar wegens tijdgebrek hebben wij alleen van uitzichtpunt genoten. Ook hadden we graag een bezoekje gebracht aan het kleine eilandje Comino met zijn Blue Lagoon, maar ook hier hadden we geen tijd meer voor.

Het Splash n Fun waterpark is leuk voor gezinnen met kinderen, dit is een waterpark met allemaal glijbanen! Daarnaast is of was er het Bugibba Waterpark, een gratis toegankelijke splash-waterspeelplaats.

  • Op Malta is de markt in Valletta echt een bezoek waard. Ga daarna een vis je eten in Marsakloxx.
  • Ben je met meerdere volwassenen, ga dan dansen in Paceville en laat Ć©Ć©n of twee volwassenen achter bij de kids. Combineer dat met het drinken van een wijntje met uitzicht over de baai van St. Julians.
  • En een hele belangrijke: vergeet geen taart te eten bij Fontanella in Mdin.

Dagje Gozo vanaf Malta met kinderen

Vanuit Mellieha kan je met de veerboot het eiland Gozo bereiken. Wij vonden dit een leuke dagtocht. Het is hier een stuk rustiger dan op Malta. We hebben een ā€˜craft villageā€™ bezocht, de spectaculaire kust bij het recent ingestortte ā€˜Azure windowā€™ en de mooie kerk van Taā€™ Pinu. Hiervan waren de meiden erg onder de indruk. (ze zien zelden een kerk van binnen) Tegenwoordig is deze kerk een bedevaartsoord, hier zou zich vroeger meerdere malen een mirakel voltrokken hebben.

Een nog kleiner eiland is Comino, een walhalla voor watersportliefhebbers! Het eiland is maar een paar vierkante kilometers groot (of klein) en is autovrij. De belangrijkste attractie is het prachtige water. Zeker een aanrader voor je vakantie op Malta met kids.

Kindervakanties Malta

DOLMEN RESORT heeft familiesuites voor grote gezinnen, 3 zwembaden en een mini club. Je kan verblijven op basis van All inclusive.

Zoek je naar mooie aanbiedingen, kijk dan bijvoorbeeld bij Vakantiediscounter of D-reizen.

Als je op vakantie gaat naar Malta met kids dan is vliegen de makkelijkste optie. Je kan natuurlijk kiezen voor een vlucht en hotel combinatie, maar ook losse vliegtickets boeken is een optie. Je vliegt in ongeveer 2,5 uur naar Malta. Wil je veel van het eiland zien, dan is een huurauto wel handig. Huur een auto bij SunnyCars.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Malta is erg goed. Er is een uitgebreid netwerk van buslijnen en voor ā‚¬ 2,- koop je een kaartje waarmee je 2 uur mag reizen. Dat is zeker voldoende om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te komen.

Vakanties naar Malta met kinderen – Onze tips

Kindvriendelijk overnachten Malta met kids

Al een paar jaar gaan we voor een hotel met All-Inclusive formule, simpelweg omdat de kinderen geen geweldige eters zijn. Daarnaast vind ik het heerlijk om tijdens de vakantie niet te hoeven koken. Daardoor valt een appartement of kampeervakantie af. Autorijden is niet onze hobby, dus we vliegen graag naar onze bestemming.

Wij verbleven tijdens onze gezinsvakantie in 2016 in het DOLMEN RESORT op Malta. Dit is een geschikt hotel voor kinderen. Ze organiseren ook kinderavonden en je kan er als kind veel spelen. Erg leuk dus. Wij zelf waren veel op pad of ze sliep al, dus Chelsey was nooit bij zoā€™n kinderavond. Het was echt een net hotel. Goede service, maar de mensen daar in het hotel waren soms wel wat chagrijnig.

Tijdens de zoektocht naar een geschikte vakantiebestemming voor 2017 viel mijn oog op DB Seabank Resort en Spa. Dit hotel is gelegen aan Ć©Ć©n van de weinige grote zandstranden die kindvriendelijk Malta rijk is. Op het resort is voldoende te doen voor de kinderen. En niet geheel onbelangrijk, er waren voornamelijk positieve reviews op Zoover.

Medische zorg op Malta

De medische voorzieningen voor ons erg belangrijk en ook deze vakantie was het helaas weer raak. Binnen 24 uur na aankomst zaten we alweer in het ziekenhuis, omdat onze jongste brokkenpiloot met haar kin op de rand van het zwembad was gevallen. Een snee in haar kin was het resultaat.

Deze moest gehecht worden, en we werden naar een kliniek in Mosta gestuurd. Hier werd de wond vakkundig gehecht. Alleen mocht ze nu een week niet zwemmen. Ook moesten we na 2 dagen terugkomen voor controle. Zes dagen later mochten de hechtingen eruit.

Malta met kinderen – een aanrader?

De meiden zouden zo weer terug willen naar Malta. Dat is voor ons een teken dat het een geweldige vakantie was. Ook wij hebben genoten, en kindvriendelijk Malta heeft mij echt positief verrast. Als je komt voor kilometerslange zandstranden en toeristische badplaatsen met uitgaanscentra dan ben je hier aan het verkeerde adres.

Wil je een diverse vakantie met veel leuke uitstapjes op minder dan een uur rijden van je accommodatie, dan zit je goed. We love Malta! Kortom, Malta is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een zonnige vakantie naar een eiland met culturele bezienswaardigheden. Zoek je vooral feestgedruis of hele hippe resorts? Dan is Ibiza met kinderen wellicht een beter idee.

Ben je op Malta met kids geweest? Deel dan in de reacties even jouw indrukken en aanraders van het eiland. Wij zijn altijd benieuwd naar de ervaringen op vakantie van onze lezers.

Andere eiland vakanties met kids?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn