ZWEDEN met kinderen | 7x Bestemmingen

Naar Zweden met kind: waarom ga je naar dit land op vakantie en waar ga je dan heen? Wij delen een aantal mooie bestemmingen voor een vakantie in of een rondreis door Zweden.

Zweden is een bestemming voor de natuurliefhebber, de rustzoeker of diegene die weg wil van de massa. Het land is goed bereikbaar via diverse autoroutes. Daarnaast kan je er ook per trein heenreizen, wat ik heel graag wil doen met mijn kinderen als de pandemie voorbij is.

Zweden met kind | Stedentrips

Hieronder beschrijven wij enkele leuke bestemmingen voor een rondreis door Zweden met de familie, met steden en regio’s! We starten met de stedentrips in Zweden.

Gƶteborg

Als ik naar Zweden op vakantie ga met mijn gezin, dan wil ik absoluut naar de stad Gƶteborg. Natuurlijk moet je tijdens je stedentrip een bezoek brengen aan een van de populairste attractieparken van Zweden, dat is het park Liseberg. In het stadspark Slottskogen is de grootste speeltuin van Zweden en in de stad zijn veel kindvriendelijke musea. Vanaf de stad kan je gemakkelijk op dagtrip naar de archipel van BohuslƤn, met duizenden eilanden. 

Gƶteborg

Stockholm

En als we Gƶteborg noemen, dan moeten we Stockholm natuurlijk ook noemen in een artikel over Zweden met kind. Ook in deze stad zijn veel kindvriendelijke musea. Daarnaast bezoek je het groene eiland DjurgƄrden waar je veel leuke activiteiten kan doen. Zo is er de sprookjeswereld van Junibacken en het pretpark Grƶna Lund.

Daarnaast is er onder andere een dierenpark, een kinderboerderij en aquarium. En ga naar het interactieve Paradox Museum, met leuke mogelijkheden om foto’s te maken. Bekijk hier extra tips voor Stockholm met kinderen.

Malmƶ

Malmƶ is een stad met zo’n 500 kilometer aan fietspaden! Het is een leuke stad, de derde in grootte van Zweden, met een oud stadscentrum. En op warme dagen koel je af bij Ribersborg beach, met een park eromheen. Ga ook naar de kasteeltuin SlottstrƤdgĆ„rden en probeer het Disgusting food museum.

Stockholm

Zweden met kind | Regio’s

Dalarna

Dalarna is een provincie in centraal Zweden, op een paar uurtjes rijden van Stockholm en het ligt tegen de Noorse grens aan. Een van de bloggers was in het Dalarna gebied op vakantie geweest en vond dit fantastisch voor een vakantie in Zweden met kind.

Deze regio wordt ook wel Zweden in het klein genoemd vanwege de combinatie van dingen die je aan Zweden doen denken: elanden, rode huizen aan het meer en bossen onder andere. Er zijn drie nationale parken in deze provincie en hoe noordelijker je komt, hoe wilder de natuur wordt.

Ben je op zoek naar buitenleven en veel natuur, meren, bergen en bloemenweide, dan ben je hier op de goede plek! Leuk met de kinderen is een bezoek brengen aan Orsa Rovdjurspark, dit is een wildpark met roofdieren als lynxen en ijsberen. Of ga naar Leksand Sommarland met waterglijbanen en zwembaden.

SmƄland

Volgende tip voor een vakantie in Zweden met kind is de regio SmƄland. Een regio met bossen, meren en Pippi Langkous! Er is genoeg te doen voor de natuurliefhebber maar ook aan de kinderen die af en toe wat anders willen is gedacht.

Zo zijn er twee themaparken. Astrid Lindgrenā€™s Wereld met personages uit de boeken van Astrid Lindgren en High Chaparral met cowboys en indianen. En bezoek dan ook het eiland Ɩland, met de prachtige zandstranden en de meeste zonuren van het land. Meer over de regio lees je hier.

Regio SkƄne

De volgende tip voor een vakantie in Zweden met kind is een vakantie in de regio SkƄne. Deze regio ligt in het zuiden van Zweden, vlakbij Denemarken. Het is een gebied met natuur, goudgele stranden en de leuke stad Malmƶ met heel wat speeltuinen.

In dit gebied vind je veel goede musea, mooie natuur en heerlijke stranden. Het is echt een fijne vakantieregio als je zoekt naar een wat rustigere bestemming waar toch voldoende te doen is voor gezinnen. Lees hier meer tips voor deze regio.

VƤrmland

En dan gaan we door met de blog over Zweden met kind met de regio VƤrmland, in het zuidwesten van Zweden tegen de Noorse grens aan. Dit is een gebied met bossen, euvellandschap en water. Als je van wandelen houdt dan zit je hier goed: er zijn hier VƤrmlandsleder, gecertificeerde wandelpaden.

En wandelend, met de kano of de boot kan je het Glaskogen National Park ontdekken. Ook ligt hier het grootste meer van Europa, met ontzettend veel eilanden en witte zandstranden. In de wintermaanden kan je in deze regio skiƫn. Lees meer tips voor VƤrmland.

Zweeds Lapland

En je kan er tijdens je vakantie in Zweden met kind ook voor kiezen om helemaal naar het noorden van het land te reizen, bijvoorbeeld naar het mooie Zweeds Lapland. Dit gebied loopt tot en met het meest noordelijke puntje van Zweden. Het is nog niet echt ontdekt door de toeristen, dus als je graag ergens heengaat waar de massa niet is, dan zit je hier goed. In deze regio heb je de hoogste bergen van Zweden. Ook is een huskysafari of rendiersledetocht mogelijk. En je kan er elanden en andere wilde dieren zien!

Naar Zweden met kind | Tips

Bereikbaarheid

Met de auto is de snelste route naar Zweden via BremenHamburgOdense – Grote Beltbrug (tol) – Kopenhagen – Sontbrug (tol). Een iets kortere route gaat langs Hamburg, LĆ¼beck, de boot bij Puttgarden (veerboot), RĆødby en Kopenhagen. Lees onze tips voor tussenstops in Duitsland.

Via Direct Ferries zie je welke bootovertochten er zijn van en naar Zweden en je kan deze direct ook boeken!

Boek je zelf een vakantie of een rondreis door Zweden? Ik boek de accommodaties via Booking.com, vanwege de ruime keuze en de gunstige annuleringsvoorwaarden.

Vakantiepark Zweden

Het Isaberg Mountain Resort ligt in Dalarna. De volledig ingerichte huisjes liggen verspreid over het park. En dichtbij is er een klein meertje met een zandstrand. Op het resort is er een supermarkt, een restaurant en een speeltuin. Je kan fietsen en kanoā€™s huren.

En het Zweedse vakantiepark Bjƶrkbackens Stugby i Vimmerby heeft onder andere huisjes te huur. Het ligt dichtbij de stad Vimmerby en Astrid Lindgren’s World is om de hoek! Op het park is er een buitenbad en er is een leuke speeltuin.

Rondreis Zweden met kinderen

De organisatie Travelnauts is gespecialiseerd in het samenstellen van rondreizen voor gezinnen. Zij geven Zweden een 9 voor kindvriendelijkheid, vanwege de prachtige natuur, de vele mogelijkheden voor activiteiten en korte reisafstanden. Op de website staan 3 voorbeeldreizen, allemaal van 17 dagen. Jullie reis wordt op basis van jullie wensen samengesteld!

ANWB Aanbod Zweden

Via de ANWB kan je rondreizen boeken voor gezinnen. Dit zijn veelal autorondreizen, vaak met eigen auto. Zo is er de 14-daagse rondreis. Onderweg ontdekken jullie de archipel van Stockholm, de prachtige Zweedse meren, de sierlijke kastelen en de bijzondere eilanden.

  • ontdek steden als Lund, Stockholm en Malmƶ
  • overnacht op basis van logies-ontbijt
  • inclusief retourovertocht Puttgarden – RĆødby en Ƙresundbrug

Meer lezen? Bekijk de tips voor het zuiden van Denemarken en lees over een autovakantie Noorwegen!

Zweden met kinderen
Foto Zweeds toerismebureau

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn