Kindvriendelijke musea Den Haag

0

Den Haag vind ik een van de leukste steden van Nederland. Ik ga er graag heen voor een stedentrip, maar ook een middag er zijn vind ik leuk. Met de kinderen ga ik geregeld naar musea. Wij hebben de leukste kindvriendelijke musea Den Haag getest. 

Heb jij ook een tip voor een museum in Den Haag voor kids? Laat je reactie achter in!

Inhoudsopgave

Kindvriendelijke musea Den Haag – Onze aanraders

Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is het eerste museum dat ik bezocht met mijn peuter. We hadden het ontzettend leuk en het was dat bezoek dat mijn ogen opende: musea bezoeken is ook voor kids leuk. 

Wat dit kindvriendelijke museum in Den Haag zo speciaal maakt is dat het echt op kinderen is ingericht. Er is een gedeelte voor kids van 3 – 6 jaar en een gedeelte voor oudere kinderen. Zeker weten een aanrader! 

Museon

Ook het Museon is volledig toegespitst op kinderen. Er zijn twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping is een vaste tentoonstelling over de aarde, die is geschikt voor de wat oudere kids. Op de onderste verdieping zijn wisselende tentoonstellingen. 

Gevangenpoort

Het Museum de Gevangenpoort is geschikt voor dappere kids vanaf 8 jaar. Je ziet hier hoe er in de Middeleeuwen met gevangenen werd omgegaan. We zeiden het al, het is voor degenen met een sterke maag. 

Museum Voorlinden

Kunst kijken met kinderen, dat is toch niet leuk? Museum Voorlinden bewijst dat een kunstmuseum ook met kinderen leuk is. Wij waren hier met de kids en ze wilden niet weg, het is dat het museum ging sluiten. Het is kunst, maar het “leeft” ook. Erg interactief en veel verrassende elementen. 

Na, of voor, het bezoek wandel je achter het museum de duinen in. 

Louwman museum

Als je kinderen gek zijn op auto’s dan wil je het Louwman museum niet missen. Het is een uitgebreid museum waar je als auto fan je hart op kan halen. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet door het museum, zeker een aanrader onder de kindvriendelijke musea Den Haag.

Mauritshuis

Het Mauritshuis is gevestigd in een prachtig 17e-eeuws monumentaal pand. Hier hangen een aantal van de beste Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, waaronder het Meisje met de parel van Vermeer. (koop online tickets)

Escher in het Paleis

Dit museum is geschikt voor de wat oudere kinderen. Escher kennen we natuurlijk van de fantastische gezichtsbedrog tekeningen. Als je je kinderen actief begeleidt bij het zoeken naar de gekke dingen in de tekeningen, is het zeker de moeite waard om ze naar dit museum mee te nemen. 

Blogger Jessica ging erheen en deelde haar ervaringen van een bezoek aan Escher in het Paleis met kinderen. (tickets kopen)

Museum voor Communicatie

Het museum over communicatie is zeker geschikt om met kinderen heen te gaan. Want we communiceren de hele dag. Op dit moment is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over influencers. Tegenwoordig gebruiken we What’s app en de mail maar hoe ging dit vroeger? In dit museum kom je dat te weten. 

Na je bezoek aan deze kindvriendelijke musea Den Haag nog even de stad in? Dit zijn onze tips!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.