7x Kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg

0

Wij gaan graag op verre reizen met onze kinderen. Daarnaast vinden we een vakantie in eigen land heerlijk en het liefst zijn we dan in Zuid-Limburg. In deze regio zijn we al een aantal keer geweest met gezin. Daarom delen wij nu onze tips voor kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg!

Zuid-Limburg staat voor ons een stukje buitenland in eigen land. We gaan hier graag heen voor een aantal dagen, maar combineren het bijvoorbeeld ook met een vakantie in de Duitse Eifel. Het Heuvellandschap, de vele leuke restaurants en vergezichten zorgen ervoor dat we keer op keer terugkomen.

Kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg

Kastelenroute Valkenburg

Wij wandelden met de kinderen de Kastelenroute van 7,5 kilometer, deze start in Valkenburg. Dit is een mooie route, waarbij je onder andere langs het Geulpark komt. Ook wandel je door het centrum van Valkenburg en je komt langs een kasteel met kasteeltuin. Zeker een aanrader. Aan het eind van de route kom je langs AGoGo. Dit is gevestigd op een heuvel, met stoeltjeslift, en je kan er allerlei dingen doen. De grotten ontdekken, paintballen, minigolf, lasergamen, tokkelen en rodelen. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg.

Vijlener bos

Vijlen is het enige bergdorpje van Nederland. Wij wandelden door het Vijlener bos, deze gele route. Dit is en ook deze is een aanrader voor een van de kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg. Het Vijlener bos is het langst bos van Nederland. Wij sloten de wandeling af in de enige berghut van ons land, boscafé het Hijgend Hert. Dit café heeft een hertenweide en een kleine speeltuin.

Vanaf het hotel Vijlnerhof start een familiewandeling. Deze route, te volgen via een PDF, is voor speurneuzen. Onderweg voeren jullie opdrachten uit en zo ontdekken jullie het een en ander over vakwerk, koeien en de Geul.

Sint Pietersberg

Tijdens ons laatste bezoek aan Zuid-Limburg combineerden we een verblijf bij Qurios Gulpen met een stedentrip Maastricht. En ook rondom Maastricht zulke leuke en kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg mogelijk. Hier wandelden we namelijk bij de Sint Pietersberg. Als je de groene route van ruim 4 kilometer volgt, kom je langs Fort Sint Pieter, de ENCI-groeve, met uitkijkplatform en je hebt prachtige uitzichten op Maastricht.

Brunsummerheide

De routes over dit natuurgebied starten bij restaurant Schrieversheide. Vanaf de parkeerplaats wandel je naar het bezoekerscentrum / pannenkoekenhuis. Voor de kinderen is er hier een kleine speeltuin. Dit natuurgebied staat bekend om de uitgestrekte heidevelden. Er zijn allerlei wandelroutes en er is ook een speciale gezinsroute van 2,5 kilometer. Onderweg ontdek je natuurweetjes en er zijn enkele natuurspelen.

Ook leuk in Brunssum is het Schutterspark. Hier is een route, het Parelpad, van drie kilometer. In het park is een natuurspeelplek, een blotevoetenpad, klimpark, kinderboerderij en speeltuinen.

Miljoenenlijn-route

Als de kinderen gek zijn op treinen, en al wat verder kunnen wandelen, is de Miljoenenlijn-route een aanrader. Deze route van 8 kilometer volgt het spoor van de Miljoenenlijn en je wandelt door het gebied ten zuiden van Simpelveld.

Dat waren onze tips voor kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg. Net over de grens ligt de Voerstreek, ook een fantastisch gebied als je op zoek bent naar rust, wandelingen en ruimte. Lees ook onze tips voor Maastricht en de leukste uitjes in de provincie Limburg!

Kindvriendelijke Wandelingen In Zuid-Limburg
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.