Koekelare met kinderen | 7x Kinderuitjes

Op daguitstap naar Koekelare met kinderen, in de provincie West-Vlaanderen? Dan kan je in deze blog alvast lezen wat voor leuke uitjes er te doen zijn voor gezinnen. Het is een gemeente in de mooie en kindvriendelijke Westhoek, een regio met allerlei leuke mogelijkheden voor een vakantie.

Koekelare ligt op ongeveer 20 kilometer van de kust. De plaats ligt op de overgang tussen de Westhoek en De Polders met het Houtland.

Dit doe je in Koekelare met kinderen

Het Motepark

Het Motepark is een mooi park in Koekelare, het is een natuurgebied van zo’n 5 hectare groot. Wil je dit gebied met de kinderen ontdekken, volg dan de speurtocht ‘De legende van het Motespook’. Jullie gaan dan samen op zoek naar het Motespook.

Daarnaast is er in het park een grote speeltuin met speeltoren, waar zowel jonge als wat oudere kinderen urenlang kunnen spelen. Ouders kunnen terecht op het terras. Op het terrein is er daarnaast een visvijver, sportterreinen, twee cafetaria’s en een skatepark.

Koekelare met kinderen
Westtoer 2018 © JAN DHONDT BAD

Koekelarebos met arboretum

In het Koekelarebos is er een arboretum. In deze bostuin, echt een aanrader om te bezoeken in Koekelare met kinderen, is een bomencollectie met 140 soorten te zien. Steek je de weg over, dan wandel je het Koekelarebos in. Leuk om te doen is het Budopad, gebasseerd op de Japanse krijgskunst. Vanaf de Bovekerkestraat start dit pad. Tijdens dit avonturencircuit oefen je het evenwicht, focus, concentratie en lichaamsbeweging. Ook vind je hier een speelbos.

Fransmansmuseum

Op zoek naar een indoor activiteit in Koekelare met kinderen, dan kan je bijvoorbeeld naar het Fransmansmuseum gaan. Dit museum staat in het teken van de Fransmans, de mannen en vrouwen uit Vlaanderen die tot ongeveer 1960 naar Noord-Frankrijk gingen om daar te werken en geld te verdienen. Met de kinderen kan je hier de speurtocht met Louis doen. Op deze manier maken ze op een speelse manier kennis met de Fransmans.

Kinderboerderij De Pluimhoeve

In april 2021 is deze kinderboerderij geopend. Leuk is dat er zowel buiten (de dieren) als binnen iets te doen is. Dus ook op regenachtige dagen is dit een geschikte plek om heen te gaan als je in Koekelare met kinderen bent. In de binnenruimte kunnen ze spelen met de fietsen, op een springkasteel of in de zandbak. Er is een cafetaria met terras.

Lange Max Museum

Als je geïnteresseerd bent in de Eerste Wereldoorlog, dan is het het Lange Max Museum een must om te bezoeken tijdens je bezoek aan Koekelare met kinderen. Dit is een modern ICT-doe-museum en staat in het teken van het leven in het door Duitsland bezet gebied, vlakbij het front. Het hoogtepunt is natuurlijk de Lange Max, de bijnaam van een groot Duits kanon. Het museum is leuk voor bezoekers van jong en oud.

Overnachten in Koekelare met kinderen

Langer blijven in deze omgeving? B&B Ter Castaigne, gevestigd in een gerestaureerde boerderij, ligt op zo’n 3 kilometer van het centrum van Koekelare. Het pension ligt op een rustige groene locatie. Er zijn hier familiekamers en het ontbijt is inclusief.

Verder lezen over wat je doet in de Westhoek met kinderen? Eerder deelden wij tips voor een bezoek aan Ieper met gezin. En wil je naar de kust, lees dan over wat je doet in De Panne met kids.

Doen in de Westhoek met gezin
Westtoer 2018 © JAN DHONDT BAD

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën