Lier met kinderen | 7x kinderactiviteiten

Lier is een kleine stad bij Antwerpen en is heel leuk om te bezoeken. Deze stad kan je perfect bezoeken met kinderen. Er is meer dan genoeg te doen. Dit zijn mijn tips voor Lier met kinderen.

Lier ontstond in de middeleeuwen als een omwalde stad bij de rivier de Nete. Tegenwoordig heeft de stad nog steeds zijn gezellige karakter, met eeuwenoude huizen en kerken binnen de veste, de voormalige omwallingen. Verder Lier is ook hedendaags. Die prachtige huizen staan zij aan zij met modernere bouwsels, en de markt werd onlangs opnieuw aangelegd.

  • Wat je doet in Lier met het gezin? Lot van Reisgoesting deelt haar tips!

Dit doe je in Lier met kinderen

Lier ligt middenin het groen. Neem je kinderen mee naar buiten voor wandelingen op de Nete-dijken en de veste. Wandel je langs het stadspark dan kunnen je kinderen zich uitleven in de speeltuin die er staat. Om dan, wanneer het al avond wordt, pannenkoeken te gaan eten in een van de vele brasserietjes.

‘t Struisvogelnest

Net buiten Lier vind je de kinderboerderij ‘t Struisvogelnest. Zoals de naam al zegt, wonen hier ontelbaar veel struisvogels. Maar ook voor knuffelige konijntjes en cavia’s, en grotere boerderijdieren kan je hier terecht. Terwijl jouw kinderen tussen de dieren dartelen, of in de speeltuin spelen, kan jij er terecht voor een tasje koffie. Heerlijk ontspannen en gezellig.

Lier met kinderen

De Waterperels

Is jouw gezin eerder actief? Dan moet je in De Waterperels zijn! Dit zwembad aan de rand van Lier werd nog niet zo heel lang geleden gebouwd, en heeft heel wat leuke opties. Kinderen genieten steevast van de wildwaterglijbaan of het plonsbadje, terwijl mama en papa meer vinden in het stoombad.

Zwemmen maakt hongerig, en dat weten ze heel goed bij De Waterperels. Geniet na met een lekker hapje in de brasserie bij het zwembad. Hmm!

Op de Binnennete

Een deel van de rivier de Nete werd eeuwen geleden omgeleid door het stadscentrum. Dit stukje water heet in de volksmond de Binnennete, en ook jij kan daar echt van genieten.

Via Visit Lier kan jij een sessie Stand Up Paddling reseveren. Verken de binnenstad van Lier vanop het water. Een droog pak is niet gegarandeerd, maar dolle pret wél!

Duckrace

Dit evenement vind maar één keer per jaar plaats, maar het is zo leuk dat het zeker de moeite loont om even langs te komen. Elk jaar houdt de Rotary Club van Lier de zogenaamde Duckrace. Honderden plastic eendjes worden te water gelaten in de Binnennete. Voor een klein geldbedrag kan jij zo’n eendje adopteren. Dan wordt er geraced.

Met een beetje hulp dobberen alle eendjes één voor één over het water tot bij de finish. Het eendje dat als eerste de finish haalt, wint. Is dat toevallig jouw eendje? Houd je dan maar vast voor heel wat mooie prijzen!

Lier met kinderen

Logeren en lekker eten

Blijf je een weekendje terecht in Lier met kinderen? Dan kan je terecht in de pas nieuwe jeugdherberg Bed Muzet. Deze herberg ligt in het centrum, van waar je al de bovengenoemde activiteiten gemakkelijk kan bereiken.

Om lekker te eten met kinderen kan je terecht in Bar Muza, naast bed Muzet. Lekker eten in een gezellig interieur, daar staat Bar Muza garant voor. Toch liever iets anders? Op het Zimmerplein vind je ongetwijfeld iets naar jou zin.

Of geniet van echte Belgische frietjes bij een van de vele frituren in het centrum. Een gegarandeerde hit bij kinderen.

Een bezoek aan Lier met kinderen kan je bijvoorbeeld combineren met een dagje Antwerpen. Dit zijn de leukste kinderactiviteiten in Antwerpen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën