Luchtvaartmuseum Texel, ons bezoek in beeld

0

Ik wilde graag naar het Luchtvaartmuseum Texel toen we op het Waddeneiland waren met kinderen. Mijn man is gek van vliegtuigen en kan uren blijven kijken op een vliegveld. De kinderen (toen 2 en 3) speelden er op een trampoline, dus ik dacht zelf even naar het museum te gaan. Toen ik bij de kassa stond renden mijn kinderen mij voorbij en werd het een museumbezoek met kids. Het was de bedoeling om even te gaan, uiteindelijk zijn wij drie uur binnen geweest!

img_8744

Luchtvaartmuseum Texel

Het museum ligt naast het vliegveld op Texel. In het museum kom je meer te weten over de Luchtvaarthistorie op het eiland en de oorlogsherinneringen.

img_8738

Natuurlijk zijn er in het museum heel veel vliegtuigen te zien!

img_8736

Dit vonden de kinderen machtig: de vliegtuigen aan het plafond.

img_8732

Ook leuk: er zijn een aantal interactieve onderdelen in het museum. Mijn dochter vond dit gedeelte nog best spannend.

img_8724

Prachtig Texel in beeld! Zo interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland. Met twee peuters heb ik helaas geen tijd gehad om rustig de informatie te lezen.

Kindvriendelijk museum

Wat ik dus niet verwachtte was dat dit museum echt een aanrader is als je het met kinderen bezoekt. Het gebouw is best groot dus de kinderen kunnen veel bewegen. Naast de ingang is een speelhoek gemaakt. Ook in het museum zijn er veel interessante dingen te zien voor de kids. Wat zij ook erg leuk vonden was de maquette van de vuurtoren en omging. De dag ervoor waren we bij de vuurtoren naar boven geklommen en nu zagen ze de omgeving vanaf een andere hoek.

img_8726

Kortom: ga je naar Texel, bezoek dit museum dan!
Meer activiteiten op Texel, lees het artikel over wat te doen op het eiland met kinderen, wandel het Sommeltjespad of ga naar de gratis binnenspeeltuin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.