Madrid met kinderen | 17x uitjes

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten in Madrid? Waar ga je uit eten en waar overnacht je? Dit zijn onze aanraders voor een stedentrip Madrid met kinderen!

Madrid, de stad van Sinterklaas! En natuurlijk de hoofdstad van Spanje. Waarom je naar deze stad gaat met het gezin? Het is een hele fijn, gezellige stad vol pleinen, parken en bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten in Madrid, het eten is lekker en goedkoop en het klimaat is aangenaam.

Bezienswaardigheden Madrid met kinderen

Wij combineren het leuke deel van de stad voor kids als het spelen in de speeltuinen graag met het bezichtigen van monumenten en mooie gebouwen. In Madrid is er heel wat moois te zien, een aantal aanraders voor bezienswaardigheden zijn:

Het Koninklijk paleis waar ook wat kinderactiviteiten te doen zijn. In de omgeving vind je een aantal speeltuintjes. En het bekendste plein van de stad is Plaza Mayor.

In het Parque del Oeste kan je de oorspronkelijke poorten van de Egyptische tempel Templo de Debod bekijken.

  • Plaza de Cibeles staat bekend om de prachtige fontein in het midden van het plein.
  • Ook een aanrader is het plein Plaza de España.
  • De grote markt Mercado de San Miguel is een leuke bezienswaardigheid.

Kinderactiviteiten in Madrid

Goed, gaan we verder met wat er te doen is in Madrid met kinderen. We delen de leukste kinderactiviteiten in de stad.

Dierentuinen

Zoals wel meer grote steden heeft Madrid een dierenpark, en hier zijn er zelfs twee dierentuinen. Het verschil tussen Zoo Aquarium en Faunia is dat de laatste wat mooiere verblijven heeft voor de dieren. De Zoo heeft dan weer meer dieren. Voor de kinderen is het allebei leuk om te bezoeken!

Voetbal

Als je kind gek is op voetbal dan kom je er waarschijnlijk niet onderuit tijdens je stedentrip Madrid met kinderen: een bezoek aan het stadion van Real Madrid, ook wel het Estadio Santiago Bernabéu.

Park Retiro

Wij zoeken graag een park op tijdens een stedentrip. Je kan dan bijkomen van de drukte in de stad en de kids laden weer op. In Madrid is het Retiropark een fijne plek! Natuurlijk om te wandelen of fietsen, maar je kan er ook varen op het meer. Daarnaast zijn er heel wat straatartiesten. In het park zijn allerlei speeltuintjes, restaurants en bars.

Stadsstrand

In Madrid met kinderen kan je naar een stadsstrand gaan, onderdeel van het Madrid Río project. Dit strandje vind je aan de Manzanares rivier. Het is geen echt strand, maar eerder een plek waar je wat verkoeling vindt. Er vlakbij zijn speeltuinen en terrasjes.

Micropolix

Micropolix is een stad van wel 12.000 m² en deze is ontworpen voor kinderen! In deze stad zijn er in dertig gebieden alle belangrijke onderdelen gevestigd: denk aan een bank, supermarkt, ziekenhuis. Kinderen leren hier spelenderwijs! Geschikt voor kinderen van ongeveer 4 – 14 jaar.

Aquapolis

In de stad zijn er een aantal “gewone” openbare zwembaden. Een bijzonder zwembad is Aquapolis, waar je glijbanen en attracties vindt.

Kabelbaan Teleférico

Met de Teleférico kabelbaan ga je naar een groot park, het Casa de Campo. Dit is het grootste stadpark van Europa. Voor de kids is zo’n ritje erg leuk, volwassenen zonder hoogtevrees genieten van het uitzicht.

Je bent ongeveer 10 minuten onderweg met de kabelbaan. In het park kan je rondwandelen, terug wandelen naar het startpunt van de kabelbaan of naar het restaurant gaan. En je kan natuurlijk ook weer met de kabelbaan terug. In dit park ligt ook de dierentuin van Madrid en het attractiepark Parque de Atracciones de Madrid.

  • Een mooie afsluiter van je stedentrip Madrid met kinderen is wellicht het attractiepark Parque de Atracciones. Er zijn attracties voor jong en oud. Enige nadeel wellicht: het is niet goedkoop.

Botanische tuin

Nog zo’n plek waar onze kinderen graag tot rust komen tijdens een kindvriendelijke stedentrip: de botanische tuin. In Madrid is er een op een heel bijzondere plek: je vindt deze in het mooie treinstation Estación de Atocha!

In de stad is er nog een botanische tuin: de Real Jardín Botánico.

Musea in Madrid met kinderen bezoeken

Leuk is het ook om in Madrid met kinderen naar een museum te gaan. Er zijn een aantal hele leuk musea. Dit zijn onze aanraders:

  • Museo de Ciencia Naturales: dit is een interactief Natuurhistorisch museum. Zo mogen de kinderen proefjes doen.
  • Ferrocarril: een museum over treinen.
  • Museo del Aire is leuk als je van vliegtuigen houdt. Gratis toegankelijk!
  • Planetario: dit museum staat in het teken van astronomie en techniek.
  • Prado museum: hier hangt beroemde kunst, geschikt voor kinderen die daarvan houden.
  • Robot museum: een heel bijzonder museum, geheel in het teken van de robot. Er is een grote verzameling robothonden te zien.
  • Museo de Cera: dit is een wassenbeeldenmuseum.

CaixaForum

Dit culturele centrum ligt in de buurt van het Prado museum. Er zijn geregeld nieuwe tentoonstellingen te zien. Leuk zijn de workshops en activiteiten die er voor kinderen worden georganiseerd.

Parque Warner Bros

Parque Warner Bros is een themapark waarbij je onder andere naar een echte filmset gaat en er zijn allerlei attracties. Dit pretpark is opgedeeld in de thematische gebieden DC Super Heroes World, Hollywood Boulevard, Cartoon Village, Old West Territory en Movie World Studios. Het park ligt buiten de stad, is groots opgezet en probeert te concurreren met parken als Disneyland Parijs.

stedentrip Spanje

Kindvriendelijke restaurants Madrid

Waar kan je lekker eten in Madrid met kinderen? Dit zijn enkele tips:

  • Barrio de las Letras is een combinatie van van alles: speelgoedwinkel, boekenwinkel, workshops voor kids en een café.
  • Ga naar Chocolatería San Ginés voor churros con chocolate. De lokale bevolking eet dit als ontbijt. Je vindt dit zaakje bij Calle Arenal.
  • Ook een hit onder de kinderen is een Granizado, ijsdrank met fruitsmaak. Gemaakt van gezoete melk en limonade.
  • Bij La Excéntrica eet je Spaanse maaltijden. In het weekend is het (binnen)speeltuintje geopend.
  • Ook bij Mamá Campo eet je lokale gerechten en er is een speelruimte voor de kids.
  • Wil je Mexicaans eten? Een optie is La Taquería de Birra: op het pleintje bij het restaurant is een speeltuin.

Madrid met kinderen – daguitstappen in de regio

Hierboven hebben we onze tips gedeeld voor kinderactiviteiten in Madrid. Maar ook in de omgeving van de stad zijn heel wat aanraders!

Ga je op een roadtrip of een dagje uit vanaf Madrid? Dan raden wij een auto van Sunny Cars aan, met de goede all-in service en de verzekeringen heb je geen gedoe.

Dit zijn leuke uitstappen in de regio, en eventueel aanraders voor een roadtrip vanaf Madrid:

  • In Sevogia staat een prachtig kasteel, dit staat op de lijst van Unesco. Deze stad kan je per trein bereiken.
  • Toledo is een mooie, middeleeuwse stad.
  • Bezoek het La Pedriza, Nationaal Park. Je kan hier wandelen, zwemmen en picknicken. Als je langere stukken kan lopen kan je ervoor kiezen om de top van The Yelmo te beklimmen.

Stedentrip Madrid met kinderen

Net als in veel andere Spaanse steden als Sevilla en Barcelona zijn er in Madrid veel speeltuintjes, vaak met een leuk gekleurd hek er omheen. Grotere speeltuinen vind je onder andere bij de rivier de Manzanares. Super veel redenen voor een stedentrip naar Madrid met kinderen! Dit zijn onze tips voor Madrid.

Wil je kindvriendelijk overnachten in Madrid, dan zijn dit een aantal goede opties in de stad:

Ibis Styles Las Ventas is betaalbaar. Je verblijft in een kamer voor twee personen, de kinderen slapen op een slaapbank. In het hotel is een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad engratis WiFi.

Pakketreis Madrid met kinderen

RIU PLAZA ESPAÑA is nieuw en biedt fantastisch uitzicht vanaf de Sky Bar. Er is een buitenbad op het dakterras. Er zijn kamers voor vier personen.

Lees ook na deze blog over Madrid met kinderen:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën