Opening Makirijk bij de Orchideeën hoeve

0

De Orchideeën Hoeve heeft afgelopen maand iets nieuws geopend: het Makirijk! Dit is een buitenwereld die wordt bewoond door 17 ringstaartmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eenden. Blogger Sigrid was met haar dochter bij de opening en deelt haar ervaringen.

Orchideeen hoeve

De Orchideeën Hoeve beslaat 25.000 vierkante meter en bestaat uit meerdere tuinen vol orchideeën en dieren. Een groot voordeel is dat alles overdekt is! Dus zelfs op een regenachtige dag, staat de Orchideeën Hoeve garant voor een ideaal dagje uit.

De Orchideeën Hoeve is van origine een tuindersbedrijf en in 1930 werd de basis gelegd tot wat nu “het leukste uitje van Flevoland” wordt genoemd. Vanwege een samenwerking met Stichting Aap kom je tijdens je wandeling vele verschillende dieren tegen.

Orchideeen hoeve

Door een fantastische wandeling ervaar je elke vierkante meter van het bijzondere park. Alle tuinen zijn met elkaar verbonden en de wandeling brengt je langs avontuurlijke junglepaden, watervallen, loopbruggen, vlinders, vissen, vogels en aapjes. Je kijkt je ogen uit!

De Orchideeën Hoeve staat bekend om de vele orchideeën en je komt ze overal tegen. Alles is mooi in bloei én in overdaad wat je versteld zal doen staan. De romantische hangende bloementuin is een echte parel van het park. Hier kan je wat drinken en eten en boven je hangen allemaal Hanging Baskets vol bloemen. Nergens een leeg plekje te zien!

Orchideeën Hoeve met kinderen
Hangende bloementuin

Voor kinderen is dit park net zo leuk als voor volwassenen. Kinderen kunnen tijdens hun speurtocht, die ze aan het begin van het park krijgen, klimmen en klauteren in het hele park en er is zelfs nog een speeltuin. Op verschillende plekken kunnen ze vissen voeren, proberen vlinders op hun armen te krijgen, kleine papegaaitjes voeren en naar het Jungle theater. Hier presenteert een verzorger, net als Freek Vonk, diverse dieren en hun eigenschappen.

Orchideeen hoeve

Het Makirijk!

Dit is een buitenwereld die wordt bewoond door 17 ringstaartmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eenden. De donzige schattige alpaca’s kan je aaien en zodra de ringstaartmaki’s gewend zijn, zullen zij van binnen naar buiten gaan en kunnen ze in de grote buitentuin slingeren.

Een bijzondere eendsoort zwemt in het water terwijl de prachtige roze flamingo’s toekijken. Wist je eigenlijk dat flamingo’s hun kleur danken aan het voedsel wat ze eten?

Zelfs deze buitenwandeling van het Makirijk is overdekt en mocht het daarna nodig zijn om even op te warmen, dan kunnen de kinderen spelen in Mangrovebos speelparadijs of neem een warme chocolademelk in de romantische hangende bloementuin.

Het park is voor iedereen goed toegankelijk, dus ook voor rolstoelen en het personeel is enorm vriendelijk. Mede dankzij hen zal je je welkom voelen en genieten van al het moois!

De Orchideeën Hoeve is een absolute aanrader. De liefde voor het vak zie je overal terug en wat heerlijk dat wij als bezoekers daar van mogen mee genieten. Duur van het bezoek is gemiddeld, inclusief speelmomentje in de speeltuin, zo’n drie uur.

Bekijk de website voor de praktische info

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.