Mauritius met kinderen | 11x Uitjes (Tip)

Waarom ga je naar Mauritius met kinderen? En wat is er in deze tropische bestemming te doen, behalve naar prachtige stranden gaan? Blogger Nicole was er en deelt al haar tips! Deze prachtige tropische bestemming is een heerlijke plek voor een verre reis met kinderen. Ik deel waarom!

Op dit tropische eiland vind je de meest fantastische parelwitte stranden met palmbomen aan een helderblauwe zee. Ook het binnenland is schitterend: groene heuvels, velden vol suikerriet en bomen zo groot dat je eronder door kunt rijden.

Wij hebben echt genoten van onze vakanties op Mauritius met kind! Een tropische strandvakantie op een eiland met een unieke cultuur en natuur. Ik raad je een vakantie naar dit eiland met het gezin echt aan.

  • Op een rondreis door Mauritius met gezin? De onbekende plekjes van Mauritius is een 14-daagse, individuele familiereis!

Daarom naar Mauritius met kinderen

Unieke cultuur

Wil je net als wij je kinderen iets meegeven van andere culturen dan zit je op Mauritius met kinderen goed. Het eiland ligt midden in de Indische oceaan en vanwege de strategische ligging op weg naar Aziƫ is het eiland in het verleden door veel Europese schepen aangedaan.

De Nederlanders, Fransen en Engelsen hebben er allemaal hun sporen nagelaten. De huidige Mauritianen hebben vooral hun roots in Afrika, India en China. Je ziet het allemaal terug in de koloniale landhuizen, de vele Hindu tem-pels, de Chinese winkels en de Creoolse eetkraampjes. Alleen al de Indiase vrouwen met hun schitterende sariā€™s geven dit Afrikaanse eiland een bijzonder karakter. Je moet dan natuurlijk wel even de moeite nemen om je hotel te verlaten.

Mauritius met kind

Er is zoveel meer dan alleen strand

Want op Mauritius met kinderen kun je een geweldige strandvakantie hebben. De stranden zijn oogverblindend mooi, het zeewater is azuurblauw en de meeste hotels liggen precies aan die mooie stranden. Wij hebben hier ook gewoon een paar dagen alleen maar strand, zwembad, zandkastelen en zee gezien. Maar er is zoveel meer te zien en te doen dat het zonde zou zijn om zover te reizen en niet iets mee te krijgen van de unieke natuur en cultuur van het eiland.

Verwacht geen grote pretparken, wereldsteden of pittoreske dorpen. Dat wat je in Mauritius gaat bekijken is allemaal redelijk kleinschalig met een leuke mix tussen cultuur en natuur.

Je kunt heerlijk eten op Mauritius met kinderen

Voor ons altijd een belangrijke vraag bij het plannen van een reis: kun je er lekker eten? Ja is het antwoord. In de hotels kun je bijna altijd heerlijk eten, maar waag je vooral ook eens aan het Mauritiaanse streetfood.

Overal op het eiland zie je kraampjes langs de weg. Het is echt de moeite waard om hier een keer te stoppen, wij konden geen genoeg krijgen van de Gateaux piment, een soort Mauritaanse falafel, en de Boulettes (Chinese deegballetjes in bouillon) en daarbij natuurlijk een kokosnoot met een rietje erin.

Geen jetlag

En, wellicht niet de belangrijkste reden, maar wel goed om te weten: er is nauwelijks tijdverschil met Mauritius. Je bent vanaf Londen of Parijs zoā€™n 12 uur onderweg naar Mauritius, maar het is er maximaal 3 uur later. Je zit dan wel even in het vliegtuig, maar je zult geen last hebben van een jetlag.

Pamplemousses Mauritius met kinderen

Kinderactiviteiten | Mauritius met kinderen

Eerder schreef ik het al, op Mauritius is zoveel meer dan alleen strand. Ik geef je graag alvast een paar ideeƫn voor wat je kan doen op Mauritius met kinderen.

Pamplemousse Botanical Gardens

Je kunt de mooie botanische tuinen van Mauritius op eigen gelegenheid bezoeken, of doen wat wij deden en je aansluiten bij een groep met gids. Onze gids had echt lol in haar werk en wist ons enorm veel te vertellen over de planten en bomen die we onderweg tegenkwamen.

Ze had extra veel aandacht voor de kinderen; ze wees ze op bijzondere bloemen, dieren en liet iedereen regel-matig iets ruiken of proeven. Met name de gigantische leliebladeren maken indruk; die zijn zo groot dat je er met gemak een klein kind op kunt laten drijven. Jammer genoeg wilde onze kleuter het niet even testen. (website)

Port Louis bezoeken op Mauritius met kinderen

De hoofdstad van Mauritius is op het eerste gezicht geen bijzonder mooie stad, maar als je iets van de Mauritiaanse cultuur mee wilt krijgen dan is de stad echt de moeite van een bezoek waard. Er is genoeg te zien en te doen om je minimaal een halve dag te vermaken. Wij gingen op bezoek bij de Central Market. Een drukke markt waar groente, fruit, kruiden maar ook souvenirs te koop zijn.

In het kleine Natural History Museum leerden we van alles over de flora en fauna van dit unieke eiland. Maar we kwamen hier toch vooral voor de dodo. Dit museum is de enige plek ter wereld waar een dodo te bewonderen is die men gereconstrueerd heeft van een van de zeldzame skeletten van deze uitgestorven vogel. Voor de reis hadden we Robin al veel over de dodo verteld, dus hij vond het heel gaaf om er nu een in het echt zien.

En als je toe bent aan iets te eten, ga dan vooral naar het Caudan Waterfront complex, een mooi winkelcentrum aan de haven met veel restaurants en terrassen.

Port Louis Mauritius met kinderen

Villa Eureka op Mauritius met kinderen

Er staan meerdere koloniale landhuizen op Mauritius, maar ik heb er maar een kunnen vinden met een waterval achterin de tuin! Als je terugkomt van de stevige wandeling naar de waterval is het heerlijk bijkomen met een drankje op de veranda van dit mooie landhuis.

Eureka

Roadtrip door Chamarel en Black River Gorges National Park

In het zuiden van Mauritus met kinderen is een hoop te beleven; wij reden met een huurauto door het Black River Gorges Nationaal Park langs Mauritianen die langs de kant van de weg bessen plukken.

Bij Chamarel bezochten we de indrukwekkende waterval, de bijzondere Seven Coloured Earths en lieten we ons rondleiden door de rumfabriek. Bij het Grand Basin parkeerden we onze auto in de schaduw van het 30 meter hoge beeld van Shiva om een van de Hindu tempels aan het meer te bezoeken.

Chamarel waterval

La Vanille Naturepark

Het Vanilla Naturepark is een kleine dierentuin verstopt tussen de suikerriet plantages in het diepe zuiden van het eiland. Er is hier een hele grote groep reuzenschildpadden te vinden, deze mag je voeren, met stip het hoogtepunt van Robin zijn vakantie!

Jonge kinderen mogen zelfs even op een schildpad zitten. Het schijnt dat de dieren dit prima aankunnen, het is natuurlijk aan jou of je je hier ok bij voelt.

Extra tip: Casela

Het Casela is een van de meest populaire recreatieparken op Mauritius met kinderen. Deze aanbieder biedt allerlei soorten activiteiten voor individuen en gezinnen op een gebied van ruim 350 hectare. Deze grond is verdeeld in 5 zones met elk hun eigen unieke karakteristiek.

Zo kan je op een korte safari gaan op een elektrisch voertuig. De Eco Rider is 100% elektrisch, volledig stil en diervriendelijk. Tijdens de 1 uur durende tour krijg je de kans om de verschillende Afrikaanse dieren te zien, met de Rempart-berg op de achtergrond. Er is een kinderautostoeltje beschikbaar.

Ontdet ook het grootste ziplinepark op het eiland. Spring van een 40 meter hoog platform in de kloof, abseil door valleien, loop over de Nepalese brug, tokkel en plons in de rivier en er is een via ferrata.

Naar Mauritius met kinderen

Normaal gesproken vlieg je met een tussenstop in Londen of Parijs naar Mauritius, de vliegtijd is ongeveer 14 uur. Eerder vloog KLM direct hierheen, dan was een vlucht ongeveer 12 uur.

  • Aanbevolen wordt een vaccinatie tegen DTP en tegen hepatitis A.

Er zijn meerdere pakketreizen naar Mauritiu. ZILWA ATTITUDE is een van de grote aanraders! Dit is een 4-sterrenhotel dat 100% Mauritius uitstraalt. Er zijn zwembaden en een kinderbad, speelruimte voor de kids en animatie.

Accommodaties zonder vlucht

Wij zijn een paar keer op Mauritius met kinderen geweest in hebben in diverse hotels gelogeerd. Boek je vliegtickets dan via Skyscanner!

  1. Bij het ultra luxe Royal Palm. Dit hotel wordt beoordeeld met een 9,6, is er een prachtig wit zandstrand, 3 verwarmde zwembaden en een sportcentrum. Er zijn ook een spacentrum en diverse sportmogelijkheden.
  2. Ook logeerden wij in het Shanti Maurice (de foto met de bruidjes op het strand is daar genomen).
  3. Mijn persoonlijk favoriet is hotel Dinarobin. Dit hotel ligt op een heel mooi schiereiland en in combinatie met hotel Le Paradis er direct naast heb je toegang tot heel veel faciliteiten.

Beste reistijd Mauritius met kinderen

Bijna iedereen wil lekker weer als je op vakantie gaat, maar zeker als je met kinderen gaat wil je liever niet dat slecht weer je dag en misschien ook je humeur gaat bepalen. Die kans is op Mauritius klein. Als wij ons hier in Nederland druk maken over de Elfstedentocht is het in Mauritius tussen de 25 en 28 graden en zonnig. Ook tijdens onze zomer, als het in Mauritius winter is, is het minimaal 22 graden.

Welke periode je ook gaat, houd wel altijd rekening met regen; het is er niet voor niets zo groen. De meeste buien zijn echter vaak binnen een paar minuten alweer voorbij en dan straalt de zon alsof hij nooit weg is geweest.

Meer kindvriendelijke bestemmingen na deze blog over Mauritius met kinderen?

La Vanilla - schildpadden voeren
Streetfood

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn