Menorca met kinderen of peuters | 11x Tips

Menorca met kinderen voor een gezinsvakantie? Waarom zou je naar dit eiland op vakantie gaan? Wat is hier te doen en waar verblijf je? Menorca is een van de populaire eilanden voor een vakantie met jonge kinderen. Hier lees je waarom ouders graag naar dit Spaanse eiland gaan en er staan allerlei tips voor uitjes en vakanties op dit Spaanse eiland.

Het Spaanse eiland Menorca ligt naast Mallorca en Ibiza. Waar Mallorca en Ibiza zeker ook fijne eilanden voor een gezinsvakantie zijn, trekken ze ook veel jongeren en feestgangers. Menorca is meer een “buggy eiland”. Een van de redenen voor deze term is dat je op dit eiland geen discotheek tegenkomt. Ook prettig is dat de zee op de meeste plekken langzaam dieper wordt, waardoor de zee redelijk toegankelijk is voor kinderen. De stranden zijn mooi en er is ook veel natuur op dit eiland. Het eiland is niet erg groot, maar er is wel redelijk wat afwisseling in het landschap.

Vanaf het Santuario de Monte Toro heb je een mooi uitzicht over het eiland. Met een hoogte van 342 meter is dit het hoogste punt van Menorca.

Menorca met kinderen | Bezienswaardigheden

Als je op vakantie op Menorca bent dan wil je wellicht een aantal bezienswaardigheden zien. Dit zijn een aantal tips voor dit eiland:

Fortalesa La Mola

Een van de leuke bezienswaardigheden op Menorca is het Fortalesa La Mola. Dit fort is gebouwd in de 19e eeuw en heeft veel tunnels en ondergrondse kamers. Je mag deze bezoeken. Tijdens de rondleidingen kan je de schietkamer, de ondergrondse machinekamers en de munitie- en granatenopslag te bezoeken.

Natuurgebied met wandelroutes

Wil je naar de natuur, ga dan bijvoorbeeld naar natuurpark Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau. Het gebied is zo’n 5000 hectare groot. Begin bij het bezoekerscentrum. Er zijn drie wandelroutes uitgezet door het gebied.

Menorca met peuter

Dorpjes Menorca

Ciutadella is een oude havenstad met forten, pleintjes met fonteinen en middeleeuwse straatjes. En ook in Mahon met de stadspoort vind je de Middeleeuwse sfeer terug. Het is een mooie en rustige stad die zeker een bezoek waard is.

  • Binebeca wordt wel vergeleken met een sprookjesstad.

CamĆ­ de Cavalls

Het CamĆ­ de Cavalls is het oude paardenpad Menorca, met een lengte van ruim 180 kilometer en 20 etappes. Met kinderen, en zeker met peuters en kleuters, is dat wat veel van het goed. Maar je kan wel stukken van de route lopen. Op deze site staan enkele tips voor kindvriendelijke wandelroutes.

BinissuĆØs Museum

En ook het BinissuĆØs Museum is leuk om te bezoeken met peuters en kleuters. Dit museum staat in het teken van de 8000 soorten insecten die voorkomen op Menorca en wereldwijd. Daarnaast zie je hier ook zeldzame en grote dieren.

MEnorca met kinderen

Menorca met kinderen: kindvriendelijke stranden

Ga je naar Menorca, dan ga je naar het strand. Dit zijn enkele stranden die populair zijn bij gezinnen met kids. Het strand van Cala Macarelleta is niet al te groot, maar is wel heel populair. Dit komt door het prachtige en heldere water en het uitzicht op groene heuvels.

Ook het strand van Calaā€™n Bosch is prettig voor gezinnen. In de zomermaanden zijn er wat strandbarretjes en het water wordt langzaam dieper.

Bij Son Bou is een langer strand van wel 4 kilometer. Hier zijn er allerlei watersporten mogelijk. Daarnaast is er bij Santo TomƔs een mooie strand met wit zand en een speeltuin.

Menorca met kinderen | Leukste kinderactiviteiten

Aquaparken Menorca met kinderen

  • Aqua Rock bij Cala ‘n Bosch bijvoorbeeld met allerlei waterglijbanen en een gedeelte voor jonge kinderen.
  • Een ander leuk waterpark op Menorca voor gezinnen is Splash, met zwembaden en glijbanen. Voor de kleintjes is hier voldoende te doen. Het park is niet goedkoop om te bezoeken, dus het wordt aangeraden om er echt een dagje uit van te maken.
Menorca met peuter

Meer kinderactiviteiten op Menorca

Het dierenpark Lloc de Menorca is kleinschalig. Hier mag je zo dicht mogelijk bij de dieren komen. Verwacht geen grote dieren als tijgers en olifanten. Voor de kleintjes is er een speeltuin.

En het Hort de Llucaitx Park is een afwisselend recreatiepark. De kids kunnen er ponyrijden en boerderijdieren voeren. Daarnaast is er midgetgolfen, er zijn trampolines en er is een speeltuin.

  • Bij de San Jaime Club is een klein waterpark met daarbij een houten labyrint.
  • Castillo Menorca Playpark is een buitenspeeltuin voor kinderen. Hier vind je trampolines, minigolf, racen op de minimotorfietsen en miniauto’s, zandbak, Splash-waterstralen en een zwembad met een glijbaan.

Menorca met kinderen Resorts

Hier staan tips voor pakketreizen, dus vlucht met hotel of resort. Liever een appartement of een “los” hotel? Bekijk dan het overzicht op Menorca van Booking.com, met zo’n 1700 accommodaties.

OCCIDENTAL MENORCA met de optie van verblijf op basis van All inclusive, 2 zwembaden voor kleine kids en er is een Waterspuitpark.

ROYAL SON BOU FAMILY CLUB | Dit is een echt familiehotel, verblijven kan op basis van all inclusive. Ook ideaal voor met een baby, dreumes of peuter. Er is zelfs een babyclub!

  • Babybedje, Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Babyclub (0 t/m 2 jaar) en Miniclub (3 t/m 12 jaar)
  • Kindershows

Vakantieboerderij Menorca voor gezinnen

Op zoek naar een leuke vakantieboerderij? Dit zijn een aantal tips, een vliegtickets boek je via TUI of vergelijk prijzen bij Skyscanner.

Agroturismo Santa Mariana wordt beoordeeld met een 9,1. Deze agroturismo ligt in Alaior en biedt een restaurant, roomservice, een bar, een tuin, een buitenzwembad en een terras. 

Agroturismo Biniai Nou wordt ook beoordeeld met een 9,1. Dit ligt op 10 minuten rijden buiten MahĆ³n en beschikt over een tuin met een buitenzwembad, een terras en barbecuefaciliteiten. Voor gezinnen is er een villa met 2 slaapkamers.

Naar Menorca met kinderen

Vaccinaties

Er is geen tijdsverschil met Nederland en Belgiƫ. Je hebt voor een vakantie geen inentingen nodig, maar vraag dat voor kleine kinderen na bij het consultatiebureau.

Klimaat

Menorca heeft een mediterraan klimaat met juli en augustus als warmste maanden. Het voor- en najaar is meestal aangenaam.

Huurauto

Wil je veel van het eiland zien, huur dan een auto. Wij gaan vaak voor het gemak en de all-in service van Sunny Cars. De verzekeringen zijn in een keer geregeld dus daarna heb je geen gedoe meer.

Verder lezen na deze blog over Menorca met kinderen?

Menorca met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn