Minicamping Rustenpolder in Zeeland | review

0

Wij mochten twee nachten overnachten op minicamping Rustenpolder met onze drie kids. We verbleven een weekend op deze kindvriendelijke camping in Zeeland en hadden het erg naar ons zin. In deze blog deel ik onze bevindingen bij deze camping met uitzicht op de duinen!

Geen animatie, zwembad of campingwinkel en toch een fantastisch leuke vakantie in Zeeland hebben. Als je met de kinderen kampeert op deze camping, dan heb je meer dan genoeg ander vermaak. Plus het strand in de buurt. En ja, we hadden kinderen mee. Drie stuks om precies te zijn. Ik ga je natuurlijk precies vertellen waarom wij het zo ontzettend leuk vonden om te kamperen in Zeeland.

Het heeft namelijk allemaal met de locatie te maken. Als ik zeg Zeeland dan weet jij mogelijk wel dat ze daar van de meeste zonuren in Nederland kunnen genieten, maar het blijft toch vakantie vieren in eigen land. Het kan dooien of het kan vriezen. Wij hadden geluk. Wat zeg ik, bofkonten waren we. De zon scheen uitbundig in Vrouwenpolder en we genoten van de gastvrijheid van Abco en Marjan.

Zeeland kindvriendelijk kamperen

Onze review van minicamping Rustenpolder

Minicamping Rustenpolder is een akkerbouwbedrijf. Er worden aardappelen, suikerbieten, uien en granen gepoot en geteeld. Onderdeel van dit bedrijf is de camping. Deze is ruim opgezet en verdeeld over drie veldjes. Er zijn appartementen, stacaravans en daarnaast 25 camping plaatsen. Vergeet ik bijna het ruime uitzicht op de duinen te noemen.

Elke plaats is voorzien van water, kabel en sommige zelfs een rioolaansluiting. Wij mochten ons tentje op een ruime hoekplaats opslaan. Spannend vond ik dat joh. Het was onze eerste kampeervakantie met z’n vijven, waaronder baby Sem. Ze zeggen dat een Ikea meubel in elkaar zetten een echte relatietest is. Nou dan staat samen een tent opzetten op een goede tweede plaats. We slaagden overigens glansrijk.

op de camping met kids

Kinderachtiviteiten op minicamping Rustenpolder

Terwijl de grote mensen aan het werk waren, vermaakten de kinderen zich met het speelgoed dat er op de camping te vinden is. Want ik heb wel gezegd dat er geen animatie is, aan onze kleintjes is zeker wel gedacht. Her en der over de camping vind je skelters, fietsjes, steps en bolderwagentjes die gewoon vrij gebruikt mogen worden. Over animatie gesproken, het borstelen van, en een ritje op, pony Bo was voor Mila het hoogtepunt van ons weekend in het Zeeuwse. Maud, de dochter van Abco en Marjan, vertelde vol trots over haar paardenkindje. Er zijn trouwens ook genoeg speelplaatsen te vinden; een schommel, wip en zandbak. En ook is er een voetbalveldje.

Op de dag dat we naar huis gingen, overdacht ik het weekend en toen besefte ik me dat er geen animatieteam was. Absoluut niks ten nadele van animatie hoor, maar onze ervaring is dat het altijd haasten is om op tijd bij een programma te zijn. Of je baalt dat je een onderdeel hebt gemist.  Nu hebben we alles op ons eigen tempo gedaan en werden we niet geleefd door wat tijden op een papiertje.

De dieren in de dierenweide lopen niet weg en zijn altijd blij je te zien. Zo voerde Bas goede gesprekken met een geitje. De wallaby’s zijn erg bijzonder om te zien. Ook hier zijn we, dankzij Maud, meer over te weten gekomen.

paard camping Zeeland

Voorzieningen op de camping

De voorzieningen op de camping waren verder prima. Er stond een gemeenschappelijke koelkast en magnetron die je vrij mag gebruiken. Tegen betaling kan er ook een wasje gedraaid worden. Het sanitair was heel en schoon. Er waren twee grote familiedouches waar we gretig gebruik van hebben gemaakt. Het douchen gaat met muntjes en persoonlijk vind ik dat een beetje minder, maar schoon sanitair weegt voor mij tig keer zwaarder. En dat was hier dik in orde.

Er is nog een gemeenschappelijke ruimte waar je televisie kunt kijken of een spelletje kunt spelen. Op het moment is de inrichting wat gedateerd, maar ik heb me laten vertellen dat hier verandering in gaat komen.

eten op de camping met kinderen

Kamperen in Zeeland met het strand op steenworp afstand

Wie heeft er een zwembad nodig als het strand op een kilometertje of 2 lopen is? Wij niet! Het strand van Vrouwenpolder is ruim, heel ruim, en schoon. Wij komen er vaker en het is zo fijn in vergelijking met het massale van Scheveningen of Kijkduin. Ik voel me er zo veel meer op mijn gemak met de kinderen.

Onderweg naar het strand kom je trouwens langs een landwinkeltje. Je kunt er niet alleen terecht voor een kopje koffie of een bolletje ijs, maar ook lekkere streekproducten.

Strand in de buurt van de camping

De omgeving van mini camping Rustenpolder

Een supermarkt is trouwens sowieso niet ver weg. Op nog geen vijf autominuten vind je de dorpsstraat met diverse winkeltjes. Wil je een lekker en makkelijk hapje scoren? Marjan raadde mij La Vita Bella aan en dat advies geef ik graag door. Ook naar deze camping? Bekijk dan nu hun website en reserveer jouw plek!

Onze vakantie bij minicamping Rustenpolder was zonnig, fijn en enorm relaxed. Kamperen in Zeeland op zijn best! Lees ook wat je doet in Sluis met kids en dit zijn tips voor Vlissingen.

We mochten de camping twee nachten testen met onze kids. De ervaring hierboven is hoe wij dit beleefd hebben. Lees meer over samenwerkingen in de disclaimer.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.