Museon met kinderen, een aanrader?

In de kerstvakantie bezochten Anouk en haar zoon Mels (8 jaar) het Museon in Den Haag. Het Museon is een museum voor cultuur en wetenschap. Hoe zij het Museon met kinderen vonden lees je in deze blog.

Dat het Museon met kinderen een top idee is voor een dagje uit blijkt al snel. Het is een enorm interactief en divers museum, waar je met gemak voor allerlei leeftijden een leuke dag kan hebben.

Museon met kinderen

Museon met kinderen

In het museum schiet mijn zoontje gelijk de tentoonstelling ā€œReizen in de ruimteā€™ in (te zien tot 1/9/19). Je kunt hier op allerlei manieren zien/ervaren hoe de ruimtevaart werkt en ook op welke manier dat door werkt in het gewone leven. Je kunt zelf een raket omhoog laten schieten, of op een green screen op de foto gaan terwijl je in de ruimte zweeft. Er staat een cabine van een ruimteschip, en je kunt bijvoorbeeld je eigen space voertuig maken of een spel spelen. Mijn zoontje heeft daar ā€˜geen tijdā€™ voor, die schiet van de ene plek naar de andere, om te zien hoe alles werkt en wat je kunt doen.

Museon met kinderen

The Art of Wildlife Photography

Naast deze tentoonstelling is er ook een tentoonstelling van National Geographic (The Art of Wildlife Photography) met bijzondere fotoā€™s van dieren van over de hele wereld. De foto’s zijn prachtig! Deze tentoonstelling heeft een hele andere sfeer dan de ruimte-actie er naast, maar dat is eigenlijk wel even prettig! Deze tentoonstelling is er tot 16 juni 2019.

Door het hele museum heen is duurzaamheid en klimaat een thema wat je wel ziet terugkomen. Ik merk dat mijn zoontje dat direct oppikt, ook al is het op een speelse manier gedaan. Compliment dus!

Themazalen

Boven ontdekken we nog veel meer interessante zaken. De grote ruimte is verdeeld in verschillende hoeken die elk een ander thema behandeld. Ook hier komt de ruimtevaart terug in de Andre Kuiperszaal.

Maar er is bijvoorbeeld ook een deel over vulkanen en aardbevingen, waarbij je op een grote wereldbol de breuklijnen ziet lopen. En een ruimte over Recht en Vrede, waarbij je zelf het vonnis van de rechter kan voorspellen: welke uitspraak is gepast?

Museon met kinderen

Museon met kinderen – een aanrader?

Ik vind het mooi dat het museum zo divers is, en dat je dat ook op verschillende manieren kan ervaren. Geluid, dingen ruiken, vachten van verschillende beesten voelen. Er zijn fossielen te zien, opgezette dieren, mooie stenen en mineralen. En wat mijn zoontje heel bijzonder vond: je kunt gesteente van de maan voelen. Daarmee is het museum interactief en ook heel kids-proof.

Het Museon organiseert allerlei workshops en lezingen, op verschillende dagen. Het is dus slim om vooraf op de site, of bij de kassa, te checken wat er die dag allemaal te doen is. Ook zijn er gedurende de dag korte shows.

En tot slot is het Museon ook heel goed te combineren met een bioscoopbezoek aan het Omniversum, dit ligt naast elkaar. Wij waren eerder al eens in het Omniversum geweest, dus hebben het gecombineerd met een bezoek aan Madurodam.

Meer lezen? Dit is er te doen in Den Haag met kinderen en dit zijn onze tips voor Rotterdam

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn