Nintendo Switch | Onze review

0

Wij zijn door Nintendo uitgenodigd om voor Reistipsmetkids het nieuwste spel Mario Party voor de Nintendo Switch te testen. Daar is mijn mijn eigen gameboy natuurlijk wel voor in! Hoe leuk is de Nintendo Switch? Wij mochten het testen!

Zelf weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden, wat heb je aan een spelcomputer als je op reis bent? Maar daar krijg ik al heel snel antwoord op, want wat er nu zo gaaf is aan die Nintendo Switch? Je kunt deze gameconsole zowel thuis als op reis gebruiken! Ideaal voor in het vliegtuig of de auto, maar ook perfect voor tijdens een regenachtig uurtje op je hotelkamer.

Bouwen aan Nintendo Labo

Wat is de Nintendo Switch?

De Nintendo Switch is een spelcomputer waar je zowel thuis als onderweg mee kunt spelen.
Thuis zet je het draagbare scherm in de centrale unit en gebruik je de controllers om op de TV te spelen.

Maar ben je onderweg, dan kun je gewoon doorspelen op de Nintendo Switch. Je neemt het draagbare scherm en de controllers mee. Je kunt ervoor kiezen om het draagbare scherm neer te zetten en met de losse controllers te spelen zoals je thuis op de TV zou spelen. Of je klikt de controllers eenvoudig aan het kleine scherm en speelt handheld.

Mario Party

Om te ervaren hoe je kunt spelen op de Nintendo Switch mogen we een aantal spellen testen. Allereerst Mario Party, een gloednieuw spel van Nintendo dat wij als een van de eerste mogen testen!

Wij testen de minigames, er zijn er in totaal maar liefst 80. Dit zijn echt super leuke korte spelletjes die je samen speelt, je kunt de strijd met elkaar aanbinden of als team samenwerken.

Maar er is meer bij Mario Party, want er zijn ook een aantal gave bordspellen die je kunt spelen. En als je jouw Nintendo Switch combineert met die van iemand anders, kun je ook nog de minigames van Toads Keetkamer spelen. Wij vinden Mario Party een super leuk spel. Het zijn heel veel verschillende spellen in een, je kunt alleen of samen spelen en dit spel is ook nog eens echt geschikt voor de hele familie.

Nintendo Labo voertuigen
Nintendo Labo voertuigen

Nintendo Labo

Met Nintendo Labo moet je ook naast het scherm aan de slag. Bij het Nintendo Labo spel zit een bouwpakket waarmee je een aantal voertuigen bouwt die je nodig hebt om de game op TV of op het kleine scherm te kunnen spelen. In deze kartonnen apparaten stop je vervolgens de sleutel, met je voet geef je gas en daar ga je.

Je kunt kiezen uit een auto, een duikboot of een vliegtuig. Tijdens het spel navigeer je door verschillende werelden waar je een aantal missies kunt volbrengen. Je kunt terwijl je speelt makkelijk van de auto overstappen in de boot of het vliegtuig door de sleutel over te zetten in een ander kartonnen apparaat. Als we dit voor de eerste keer spelen blijkt het nog best lastig navigeren ook al heb je een groot stuur in je handen.

Ook van Nintendo Labo is het mixpakket. Dit is weer een hele andere spelbeleving. Hier ga je ook met een bouwpakket aan de slag en bouw je bijvoorbeeld een kleine olifant van karton. Deze kun je helemaal versieren zoals je zelf wilt. Steek vervolgens de controllers van de Nintendo Switch erin en je kunt met het kleine scherm je olifant op afstand besturen.

Mario Party

Nintendo Labo is ook weer heel divers, vooral leuk omdat je zelf met een bouwpakket aan de slag gaat en daarmee dus zelf een deel van het spel maakt.

Leuk om te weten: Nintendo Labo is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018

Conclusie

Nu ik de Nintendo Switch in actie heb gezien ben fan! Het is een veelzijdige spelcomputer omdat je de Switch thuis kunt gebruiken, maar ook gewoon op reis. Dat scheelt niet alleen in de aanschaf van de apparatuur, maar ook de games.

En het aanbod aan spellen is groot, naast de bekende Nintendo spellen kun je er bijvoorbeeld ook gewoon FIFA of Fortnite op spelen. Extra leuk is natuurlijk dat je met de Switch ook heel goed samen kunt spelen, daar ben ik persoonlijk altijd fan van. Nu Sinterklaas nog even lief aankijken.

Lees ook: onze tips voor reisgadgets tijdens een gezinsreis

Nintendo Labo in actie
Nintendo Labo in actie
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.