Camperreis Verenigde Staten met kinderen voorbereiden

0

Nathalie ging op reis naar de Verenigde Staten met haar gezin. Hoe ze deze reis hebben voorbereid op een camperreis in de Verenigde Staten deelt ze in deze blog.

De kogel was door de kerk! In de zomer van 2018 zouden we een reis gaan maken naar de Verenigde Staten. We besloten dit in de zomer van 2017, we waren net terug van onze fijne vakantie in de Savoie in Frankrijk.

Omdat ik graag alles zelf regel, kost dat best veel tijd. Die tijd is schaars met een drukke baan, 2 jonge kinderen en een sociaal leven. Mede daarom is het slim en ook gewoon leuk om op tijd te starten met plannen.

(TIP!) Als je een reis door Amerika niet zelf wil plannen, boek dan een rondreis op maat via Travelnauts of een camperreis op maat via Travelhome!

Inhoudsopgave

Voorbereiden reis naar de Verenigde Staten met kids

Stap 1: Waar naartoe?

Amerika is erg groot en divers. Vraag je eerst af wat je wilt en verwacht van de reis. Wij zijn  zonder de kinderen twee keer eerder in de VS geweest. De eerste keer was in 2003. Toen zijn we in het Noordoosten geweest, vanuit New York naar Vermont, New Hampshire, Maine, Connecticut en weer terug naar New York. De tweede keer (2008) was West-Amerika aan de beurt: vanuit Las Vegas rijden wij naar Yosemite en verder naar San Francisco en daarna helemaal door naar Seattle.

In eerste instantie dachten we aan Florida. Met de parken en stranden natuurlijk perfect voor de kinderen. Uiteindelijk is onze keuze toch op het Zuidwesten gevallen. De reden hiervoor was dat we het landschap in het Zuidwesten wat diverser vinden en het wat makkelijk zou zijn om wat rustiger plekjes te vinden. Misschien hadden we het wel mis, maar dat heeft in ieder geval onze keuze mede bepaald. Daarnaast waren we er al geweest en hadden het gevoel dat we er nog niet helemaal “klaar” waren en er nog genoeg te zien en beleven was!

reis naar de Verenigde Staten

Stap 2: De vluchten

We wilden in ieder geval naar Las Vegas en ook naar San Diego. Verder was het ook de bedoeling om nog bij vrienden in Minneapolis op bezoek te gaan. Met deze ingrediënten ben ik via allerlei boekingssites combinaties gaan maken van deze plaatsen.

Lees ook: goedkoop vliegen met kinderen doe je zo

Het was voordeliger om losse vluchten te boeken. De eerste vlucht (Amsterdam – Las Vegas) heb ik geboekt via Expedia met Icelandair. Daarna de vlucht vanuit San Diego naar Minneapolis met Delta en vanuit Minneapolis terug naar Amsterdam weer met Icelandair. Deze beide via Vliegwinkel.nl.

Deze vluchten zijn in september 2017 geboekt voor juli en augustus 2018. Mijn ervaring is dat de vluchten dan het voordeligst zijn. Het scheelt echt wel minimaal 100 euro per persoon. Ook het los boeken van de vluchten, in plaats van 1 “pakketje” is ook voordeliger heb ik gemerkt. Het is ook prettig om alvast te hebben liggen, zodat je verder kunt plannen.

Stap 3: Het vervoermiddel

Er zijn natuurlijk allerlei manieren om ergens te overnachten. Veel mensen gaan met de camper door Amerika. Er zijn overal campgrounds te vinden waar je met de camper terecht kunt. Toch hebben wij hebben gekozen voor een auto. Dat leek ons het leukst en meest praktisch. Ook de andere twee keer hebben we trouwens op deze manier gereisd.

We kozen voor een midsize SUV. Na een paar dagen onderweg hebben we deze omgeruild voor een minivan, omdat de auto toch te klein bleek voor onze koffers en de kampeerspullen. Zorg dus dat je je auto groot genoeg boekt. De twee andere reizen waren we zonder kids en was de achterbank vrij voor spullen. Nu natuurlijk niet. Daar hadden we even niet bij stilgestaan.

Stap 4: De route en accommodaties

Dit was voor mij het leukste onderdeel: leuke plekjes vinden om te overnachten. Inmiddels hadden we ook bedacht wat we in ieder geval wilden zien. Na heel veel lezen op blogs, forums, contact met reisorganisaties en tips van collega’s werd het globaal deze route: (linkjes verwijzen naar de blogs die ik schreef over ons verblijf op deze plekken)

Las Vegas
Zion National Park
Death Valley
Seqoia National Forest/Kernville
San Francisco
Big Sur
Palm Springs
San Diego

We wilden de reistijd tussen de accommodaties een beetje beperkt houden. Dat was in ons geval maximaal 5 uur. Dit is aardig gelukt. Wel kwamen we erachter dat Google Maps minder tijd aangeeft voor de route dan onze TomTom (in NL gekocht via Marktplaats) ter plaatse. De TomTom had gelijk. Vreemd maar waar.

Ook wilden we het liefst een plek met zwembad of oceaan, omdat de kids erg van water houden. Verder wilden we een deel van de vakantie kamperen met een tentje (allemaal gekocht in de VS bij Walmart).

Voorbereidingen reis naar de Verenigde Staten met kids

Uiteindelijk is het een mooie mix geworden van hotel via hotwire.com in Las Vegas, Airbnb’s voor San Francisco en Death Valley, een lodge in Kernville en een hotel in Palm Springs via booking.com en campings bij Zion NP, Big Sur, Santa Paula en San Diego.

Deze heb ik allemaal gevonden met behulp van Google, recensies en nog eens Google. De meeste locaties waren ook nog een hele tijd gratis te annuleren, zodat je in de loop van de tijd nog wat kunt bijstellen. Dit maakt je flexibel en dat is prettig.

Ik heb in de maanden van planning voor onze reis naar de Verenigde Staten flink wat accommodaties weer geannuleerd en de route bijgesteld. Net zo lang tot we helemaal tevreden waren over de route en de verblijven!

Meer lezen over een reis naar de Verenigde Staten? Dit gezin combineerde het westen van Amerika met New York.

Lees over waarom met kids op reis een aanrader is!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.