Getest: Ouibus met kinderen | Duurzaam reizen

0

Met de kinderen ga ik ieder jaar “alleen” op vakantie, waarmee ik bedoel dat mijn man niet meegaat. We begonnen ooit met kamperen in Hilversum, inmiddels zoeken we het iets verder naar huis. Dit jaar stapten we in de bus naar Frankrijk. Ik deel hoe ik de Ouibus met kinderen heb ervaren.

Eind augustus stapten wij in Sloterdijk op de bus. We haalden eerst nog een kop koffie en voor de zekerheid kocht ik in de supermarkt nog wat extra eten. Toen we aankwamen bij de bushalte stond de bus al te wachten. Na ons volgde nog één passagier, daarna vertrokken we ruim op tijd.

reizen met de bus met kind

Ervaringen in de Ouibus met kinderen

Toen we de bus inliepen viel direct op dat deze groot, schoon en luxe overkwam. Goede stoelen en voldoende beenruimte. De kinderen wilden naast elkaar zitten en ik had daarom twee stoelen voor mezelf.

We zaten nog niet op onze stoelen en mijn dochter had de stopcontacten al gevonden. Ideaal, want als je 8 uur onderweg bent zijn stopcontacten een welkome luxe.

spullen mee in de bus

Eerste korte stop was Breda, waar we een aantal passagiers ophaalden. Vervolgens hadden we de eerste echte stop, bij een tankstation. Hier konden we even de benen strekken en een kop thee halen.

Daarna reden we via Antwerpen en Lille door naar het zuiden. Daar hadden we een tweede lange stop. Nu kon ik de kids niet meer motiveren om nog een rondje te lopen, ze zaten wel prima in de bus. Rond vier uur kwamen we aan in Rouen. Het busstation lag op een centrale plek, net buiten het oude centrum.

Wij namen de bus naar Rouen in Normandië. Voor dit traject staat 8 uur reistijd. Onderweg konden we een aantal haltes overslaan en daarom waren we al in 6 uur in Rouen. De reis verliep soepel en snel.

Ouibus met kinderen

Ouibus met kinderen, een aanrader?

In mijn studententijd reisde ik veel met de bus: het is een makkelijke en goedkope manier van reizen. In de tussentijd is er heel wat veranderd: deze bus was een stuk luxer dan ik me kan herinneren uit die tijd. Ook was de buschauffeur erg vriendelijk en hij communiceerde goed. We wisten hoe laat hij weer verder wilde rijden.

Stopcontacten, Wifi en niet zelf de route bepalen maken de busreis relaxter dan reizen met de auto. Je hebt tijd om om je heen te kijken en vechtende kinderen zet je gemakkelijk uit elkaar.

Busreizen met kind
Pauze!

De kinderen vonden het reizen per bus erg prettig. Ze hadden allebei een tablet en ik nam heel wat speelgoed mee. Tijdens de pauzes haalden we bij de benzinestations wat te eten. Dochter wil volgend jaar naar Malaga met de bus, eens kijken of we dat gaan doen.

Ik ga zeker vaker reizen met de Ouibus met kinderen. Ouibus richt zich voornamelijk op bestemmingen in Frankrijk, maar ook België, Spanje en het noorden van Italië bereik je per bus. Je bent lang onderweg als je naar het zuiden van Spanje reist (Malaga is 36 uur) maar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje is nog te doen per bus. De belasting op het milieu is veel minder dan wanneer je vliegt.

Lees ook: tips voor treinreizen met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.