Overnachtingen Zwitserland langs de snelweg MET Familiekamer

Als je op doorreis bent, ofwel naar het zuiden ofwel terug richting huis, dan ben je soms op zoek naar een overnachtingshotel. Wij delen tips voor overnachtingen Zwitserland langs de snelweg. Deze hotels hebben een familiekamer en zijn dus ook geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

Je zoekt naar opties om goedkoop te overnachten in Zwitserland op doorreis naar Italiƫ. Of je wilt weten welke hotels langs de snelweg een familiekamer hebben? Wij delen 10 tips in Zwitserland voor kindvriendelijke hotels op doorreis, onder andere langs de snelweg A2 en bij de snelweg bij Luzern.

Reis naar Zwitserland

Naar Zwitserland reizen kan via Frankrijk en via Duitsland. Vaak wordt er gekozen voor de snelweg via Duitsland.

Onthoud dat je een tolvignet nodig hebt als je met de auto naar Zwitserland met kinderen gaat. Zwitserland kent op de nationale autosnelwegen een vignetplicht voor alle voertuigen tot 3.500 kg. Heb je ook een aanhanger, caravan of vouwwagen? Dan moet je twee (dezelfde) vignetten aan te schaffen. Een aanhanger achter een motor is hiervan vrijgesteld.

Snelweg via Duitsland

De snelweg via Duitsland is iets korter en sneller dan de weg via Frankrijk. Ook zijn er geen tolwegen, wel staan er vaak meer files. Je rijdt dan via de A6 (Karlsruhe) en de A5 (Freiburg) naar Zwitserland. In het artikel over familiehotels langs de snelweg in Duitsland staan tips voor overnachten.

Een aantal snelle tips voor overnachtingen Zwitserland als je onderweg bent door Duitsland:

  • Onderweg naar het Zwarte Woud verbleven wij net langs de snelweg, tussen Darmstadt en Heidelberg,Ā in Hotel Scheid, bij Schriesheim. Dit hotel ligt op vier minuten rijden van de snelweg, tegen het bos aan. Er zijn moderne (familie)kamers en er is een restaurant. Binnen is er een speelruimte voor de kinderen, buiten is er een grasveld waar ze kunnen spelen.

Snelweg via Frankrijk

Reis je via Frankrijk, dan ben je net iets langer onderweg, maar het scheelt niet veel. Er staan minder files, wel zijn er stukken met tol. Net voor Zwitserland rijdt je de A5 op, alhoewel je ook vanuit Straatburg via Mulhouse naar Basel kan rijden.

Overnachtingen Zwitserland op doorreis | Snelweg A2

De Autobahn A2 is een weg vanaf de grensovergang bij Bazel naar Lugano bij de Italiaanse grens. De snelweg A2 is de hoofdroute naar Como en Milaan.

Mƶvenpick Hotel Egerkingen ligt bij Egerkingen, ter hoogte van Olten. Het ligt op 2 minuten rijden van de snelweg A1 en A2. Het hotel heeft kamers voor vier personen. Bijzonder is de verhoogde ligging met panoramisch uitzicht over West-Centraal Zwitserland. Het hotel biedt 3 restaurants en een bar.

Iets verderop ligt het hotel Holiday Inn Express – Aarburg – Oftringen. Er zijn familiekamers, er is een bar, een 24-uursreceptie, een geldautomaat en gratis WiFi in alle ruimtes.

Overnachtingen Zwitserland | Hotel Luzern snelweg A2

Veel mensen die op doorreis zijn besluiten om rondom Luzern een hotel te kiezen langs de snelweg. Wij delen een aantal tips voor de regio rondom de stad Luzern.

Hotel Stans-SĆ¼d biedt comfortabele en voordelig geprijsde accommodaties in het hart van Zwitserland aan de snelweg A2 (Basel-Luzern-Chiasso). Het hotel heeft kamers voor vier personen en ligt bij de afrit Stans-SĆ¼d.

Derde tip voor een hotel langs de snelweg bij Luzern met familiekamer is het hotel Radisson Blu Hotel, Lucerne. Dit ligt direct aan de oever van het meer van Luzern. Er zijn kamers voor vier personen. Ook is er de moderne health club met een sauna en een stoombad met panoramisch uitzicht op de berg Pilatus.

Overnachtingen Zwitserland op doorreis | Snelweg A2 vanaf Luzern naar Italiƫ

Albergo Faido ligt voorbij Andermatt, op een rustige, zonnige locatie in de Leventina-vallei. Bellinzona ligt 40 kilometer zuidelijker. Er zijn familiekamers.

overnachtingen Zwitserland

Overnachtingen Snelweg A3

De snelweg A3 loopt vanaf Basel naar ZĆ¼rich en Chur. Vervolgens kan je verder rijden richting de Oostenrijkse grens, of reis naar het zuiden en ItaliĆ« in.

Hotel Alte Post Bonaduz ligt in de buurt van de stad Chur. Dit hotel ligt in het centrum van Bonaduz, bij de ingang van de beroemde Rijnkloof (Ruinaulta). De accommodatie biedt een restaurant en gratis WiFi. Er is gratis parkeergelegenheid. Er zijn familiekamers met meerdere slaapkamers.

Dat waren onze tips voor overnachtingen Zwitserland. Eerder deelden we tips voor tussenstops onderweg naar Zwitserland. Lees ook onze tips voor wat je doet in Zwitserland met kinderen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn