Plantentuin Meise met kinderen – Review

Na een middag in Mini-Europa besloten we om nog even verder op ontdekking te gaan rondom Brussel. Het was een heel zonnige dag, en ik had iets gelezen over een blotevoetenpad in de Plantentuin Meise. Een goed moment om dat eens te bezoeken! Hoe leuk is Plantentuin Meise met kinderen om te bezoeken? Lynn deelt haar ervaringen.

Parkeergelegenheid is er genoeg voorzien, dat was alvast een mooie start. Je wordt er vriendelijk onthaald. Ook krijgt je direct allerhande boekjes mee, om eventueel dingen te verzamelen voor je kind. Wat ik wel een heel leuke gedachte vond.

Bezoek aan Plantentuin Meise met kinderen

De geschiedenis van de Plantentuin gaat terug tot 1796. Daarmee is de instelling ouder dan het koninkrijk België en hebben ze dus al meer dan twee eeuwen ervaring met planten. De Plantentuin omvat 92 hectaren met heel wat historische gebouwen, waaronder een kasteel met een toren uit de 12e eeuw, zeer grote serres met alle soorten planten, bloemen en klimaten.

Er zijn ook talloze evenementen gans het jaar door, dus best even de moeite om op de website te gaan kijken.

Wat een leuke en fijne plek is dit! De Plantentuin met kinderen ontdekken en beleven staat centraal en voor kinderen is er heel wat te doen. Zo zijn er diverse wandelingen door het park uitgezet, of bezoek het kasteel! In de zomermaanden is er dan een Verwonder-Je-Voeten-Pad, een hele leuke ervaring op blote voeten.

Ook tof is dat je naast het restaurant De Oranjerie een speelbos hebt. Voor kleine kinderen is er op het terras een zandbak. Persoonlijk vond ik het bezoek aan de Plantentuin Meise een toppertje. Dit uitje lijkt helaas niet echt bekend leek te zijn bij het grote publiek dat niet in Brussel of omgeving woont.

Wij gaan alvast één keer per maand hier de sfeer opsnuiven, aangezien er na een paar uur wandelen, nog verschillende hoekjes van het terrein overbleven om te (her)ontdekken. – Website

Lees ook: doen in Brussel met kinderen en leuke activiteiten in Mechelen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën