11x PUGLIA met kinderen | Uitjes, vakanties & familiereis

Puglia met kinderen: waarom ga je erheen, wat is er te doen en waar overnacht je? Wij krijgen deze vraag geregeld en zochten het daarom voor je uit.

Puglia ligt helemaal in het zuiden van Italiƫ, in de hak van de laars. Ideaal aan deze Italiaanse regio is dat het nog niet echt ontdekt is onder de toeristen. Hierdoor is het er een stuk rustiger dan in bijvoorbeeld Toscane. Je bezoekt dit gebied vanwege de blauwe zee, stranden, het zonnige klimaat, de mooie dorpen en steden en de kliffen.

Op een rondreis door Puglia? “Van Amalfikust tot snorkelstrand” is een 12-daagse, individuele gezinsreis door Zuid-ItaliĆ«. Jullie reizen vanaf Napels en de Amalfikust naar Puglia.

Kinderactiviteiten in Puglia

Wat is er te doen aan kinderactiviteiten in Puglia? Ik deel een aantal tips voor deze regio.

Waterparken

In Puglia zijn er veel waterparken. Ten zuiden van Brindise vind je het waterpark Carrisiland Resort met glijbanen, zwembaden, en een themapark met animatie. Daarnaast is er ook een klein dierenpark. In Monopoli vind je het waterpark Acquapark Egnazia, met allerlei glijbanen. En Splash Acquapark ligt aan de westkust, direct aan zee.

Dino’s

Boscosauro in Altamura is een park met allerlei dinosaurussen. Voor de kinderen een leuke ervaring. Je bent hier een paar uur zoet.

Fasano ZooSafari

Leuk uitje in Puglia met kinderen is een bezoek aan de Zoosafari. Hier rijd je met een eigen auto door de dierentuin en je ziet loskopende wilde dieren, zoals kangoeroes, zebraā€™s, leeuwen en giraffen.

Meer tijd om een uitje te bezoeken? Je vindt het pretpark Fasanolandia er ook, met allerlei glijbanen.

Grotta Zinzulusa

Een avontuurlijk uitje is het om de Grotta Zinzulusa te bezoeken, ten zuiden van Lecce. Je bezoekt de grotten per boot en daarna kan je de grot gaan verkennen.

Natuurlijk zwembad Grotta della Poesia

De Grotta della Poesia, in de omgeving van de stad Otranto, is een mooi natuurverschijnsel. In de rotsen is er een inham gekomen, vanwege de kracht van de zee. Dit is een natuurlijk zwembad geworden. Heel mooi om te zien en leuk ook natuurlijk om in te zwemmen.

Bezienswaardigheden Puglia met kinderen

Laten we beginnen met enkele bezienswaardigheden in deze regio. Daarna gaan we verder met de kindvriendelijke stranden en de leuke gezinsuitjes.

Alerobello heeft allemaal trilli’s: dit zijn witte ronde huisjes met grijze puntdaken. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een mooi en oud kustplaatsje is het stadje Monopoli. Met allemaal kleine straatjes en een oude haven.

De witte stad Ostuni is ook een bezoek waard. Met stadsmuren en uiteraard allemaal witte huisjes. Gallipoli was een nederzetting van de Oude Grieken en daarna wed de stad een Romeinse kolonie. Het is een hele mooie stad om te bezoeken!

Mooie stranden in Puglia met kinderen

Waar ga je naar het strand in de regio Puglia? Dit zijn een aantal aanraders, maar er zijn natuurlijk veel meer goede plekken om heen te gaan.

  1. Wil je snorkelen, ga dan naar Torre Guaceto bij Alberobello. 
  2. Het wordt vergeleken met de Malediven: Pescoluse bij Leuca.
  3. Baia delle Zagare heeft mooi wit zand, er omheen ligt een nationaal park.
  4. Lido La Castellana bij Otranto is een kleine strandclub. Het ligt in een kleine baai met mooie blauwgroen water.
  5. Bij Gargano, het schiereiland, vind je allerlei mooie stranden.
gezinsvakantie Italiƫ

Kindervakanties | Puglia met kinderen

#1 Luxe krijg je bij ROBINSON CLUB APULIA. Het is een super gezinsvriendelijk resort en ligt op 250 meter van het strand. Er zijn zwembaden, een aquapark, wellness en fitnessruimte.Ā De kinderen hebben hun eigen buffet.

#2 Villaggio I Turchesi is een resort in Castellaneta Marina met activiteiten voor jong en oud. Er is een voetbalveld, speeltuin, miniclub en animatie.

Kindercampings Puglia (Staanplaatsen en huuraccommodaties)

#1 Zoek je een kindvriendelijke camping met verblijf in stacaravan, kies dan bijvoorbeeld voor Camping Internazionale Manacore. Deze camping ligt direct aan zee. Er zijn discoavonden, er is een zwembad, een speeltuin en een miniclub.

#2 Camping Riva di Ugento biedt kamperen op een parkachtig aangelegd terrein met veel bloemen en diverse boomsoorten. Je kan ook een accommodatie huren. Het zwembad is niet gratis toegankelijk. Vier strandopgangen door smal duingebied leiden naar het zandstrand dat geleidelijk in de Ionische Zee afloopt.

  • Speeltuin
  • Animatie
  • Zwembad met kinderbad

#3 Camping Le Diomedee ligt aan een eenvoudig bereikbaar zandstrand aan de Adriatische Zee. In de buurt van het zwembad en op het strand zijn voor de kinderen wat plastic speelobjecten. Verblijven kan in een eigen camper, caravan, vouwwagen of tent. Ook zijn er een aantal huuraccommodaties.

Naar Puglia met kinderen

Bereikbaarheid

Je vliegt in ongeveer twee uur naar Puglia toe. Vlieg bijvoorbeeld op Bari. Het is zomers weer vanaf de maand mei tot en met eind september. Boek tickets via Skyscanner.

Rijd je hierheen met de eigen auto, lees dan onze tips voor tussenstops naar Italiƫ!

Auto huren

Als je naar dit gebied op vakantie gaat dan is het aan te raden om een auto te huren. Op die manier kan je veel van de regio ontdekken! Wij huren graag bij SunnyCars, omdat alle verzekeringen dan in een keer goed geregeld zijn.

Reisgids

ANWB Ontdek reisgids – Puglia – Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist dĆ­e plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart.

Verder lezen na deze blog over Puglia met kinderen? Lees wat je doet op Siciliƫ!

gezinsvakantie Italiƫ
Puglia met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn