Reisbestemmingen 2020 met kinderen | 30+ Tips

0

Reisbestemmingen 2020 met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Wij delen hier op Reistipsmetkids.nl allerlei mooie bestemmingen: dichtbij huis, stedentrips en verre kindvriendelijke bestemmingen.

De bestemmingen die we in dit overzicht delen hebben we of bezocht in 2019, of we gaan de bestemmingen bezoeken in 2020. Waar mogelijk linken we door naar het uitgebreide artikel over die bestemming!

Heb jij een hele leuke tip voor een reisbestemming met het gezin en mis je die in het overzicht? Deel jouw tip vooral met ons. Meer tips nodig? Dit waren onze tips voor het reisjaar 2021.

Inhoudsopgave

Leuke reisbestemmingen 2020 met kinderen

In dit overzicht van kindvriendelijke vakantietips delen we de bestemmingen per onderweg. We beginnen met regio’s dichtbij Nederland en België, of in Nederland of België. Daarna gaan we verder met stedentrips, vakanties binnen Europa en we eindigen met kindvriendelijke verre bestemmingen.

Reistips nodig? Je leest hier onze beste reistips voor gezinnen!

Dichtbij Nederland en België

Voerstreek

We beginnen de reisbestemmingen 2020 met kinderen dichtbij Nederland en België. En om precies te zijn met de Voerstreek, een regio in Belgisch Limburg, op de grens met Zuid-Limburg.

De Voerstreek is een schitterend gebied, met heuvels en vergezichten. Hier geen hoogbouw of massa’s toeristen: je vindt er rust en veel wandelmogelijkheden.

Wij waren een aantal dagen in de Voerstreek met kinderen en we hebben genoten. Ben je op zoek naar een natuurvakantie dichtbij huis, dan zit je hier zeker goed!

Voerstreek

Ruhrgebied

Blogger Iris tipt het Ruhrgebied, net over de grens in Duitsland. Hier was ze afgelopen jaar een aantal dagen met haar gezin en ze werden verrast door de veelzijdigheid van het gebied.

Het Ruhrgebied, dat is toch dat industriegebied? Ja, dat was het. Nu is het industrieel erfgoed vernieuwd, en de industrieterreinen hebben nieuwe bestemmingen gekregen. Als museum, als wandel- of fietsgebied, als klimparcours of als nieuw stukje natuur.

In dit gebied is er veel kunst, bijzondere architectuur en natuur. Voor ons dus een plek die we graag wilde ontdekken! Lees de tips voor het Ruhrgebied met kinderen.

Terschelling

Rust, natuur, strand, restaurants, kinderactiviteiten en buitenlucht. Al dit en meer tref je op Terschelling.

Terschelling is een van de Nederlandse waddeneilanden. Wij waren op vakantie op Terschelling met kinderen en we vonden het heerlijk. Er is zoveel te doen op dit eiland.

Zo kan je er prachtig wandelen, en er is een Kabouterpad. Je kan zwemmen, op het strand spelen, naar de kinderboerderij, spelen in de speeltuinen. Voor mij voelt een paar dagen op een waddeneiland zijn als een lange vakantie. Bekijk de kinderactiviteiten op Terschelling.

Er zijn twee Landal parken op dit eiland, West-Terschelling en Schuttersbos.

Terschelling

Utrechtse Heuvelrug

Van een van de waddeneilanden gaan we door naar het midden van Nederland. De Utrechtse Heuvelrug. Afgelopen voorjaar, richting de zomer, ontdekten wij een deel van de Utrechtse Heuvelrug.

In het Nationaal Park kan je wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten als musea en speeltuinen. Ook liggen de steden Amersfoort en Utrecht dichtbij. 

We waren een weekend in Soest met kinderen en we waren verbaasd over de vele leuke uitjes in dit gebied. Van de mooie natuur en Paleis Soestdijk tot het Nationaal Militair Museum en een Kabouterpad.

Wil je een paar dagen eruit, dan is de Utrechtse Heuvelrug echt een leuke bestemming!

Soest – Utrechtse Heuvelrug

Zeeland

Zeeland, de provincie met de meeste zon en de schoonste stranden van Nederland! Een ideale plek voor een gezinsvakantie.

De zee is altijd dichtbij, dus er zijn volop watersportmogelijkheden. Zeilen, zwemmen, surfen: het kan allemaal. Daarnaast zijn er in Zeeland ook allerlei leuke kinderactiviteiten. En wil je wat cultuur of heb je zin om te winkelen? Ga dan naar Middelburg of Zierikzee.

Op vakantie naar Zeeland met kinderen? Bekijk de Landal parken in Zeeland en op deze website zie je een overzicht van vakantiehuizen in Zeeland. Ook Roompot heeft een aantal bungalowparken in Zeeland, bekijk ze hier. Roompot is vaak goed betaalbaar.

Neeltje Jans

Eifel

Van de bestemmingen dichtbij Nederland en België die we delen, ligt de Eifel het verst weg. De Eifel is een natuurgebied in Duitsland. Redenen om hierheen te gaan: omdat je graag wandelt in mooie natuurgebieden en je bent op zoek naar een vakantiebestemming dichtbij huis met voldoende mogelijkheden voor uitjes.

Wij waren in de meivakantie in de Eifel, we verbleven in het park Kronenburger See, en we vonden dit een heerlijke plek. In het park een zwembad en heel veel wandelroutes in de directe omgeving.

Ben je wel klaar met al dat wandelen (ik niet, maar de kinderen op den duur wel) dan zijn er veel leuke kinderuitjes in de Eifel. Met onder andere dierenparken en musea. Wij deelden onze tips in de blog over Eifel met kinderen. Blogger Judith was er ook en die gaf haar tips voor de Vulkaneifel.

Brugge

Brugge tippen we als laatste van de reisbestemmingen 2020 met kinderen in Nederland en België. Ja, het is een stedentrip dus deze tip kan ook in het rijtje hieronder. Maar Brugge is meer dan enkel een stedentrip.

Laten we toch maar met het stedentrip gedeelte beginnen: Brugge met kinderen bezoeken is ontzettend leuk, ontdekte blogger Iris in 2019. Deze stad, met het compacte centrum, staat bol van de mooie bezienswaardigheden en leuke kinderactiviteiten. Daarnaast eet je er wafels en Vlaamse friet.

Rondom Brugge is er ook voldoende te doen. Zo is er het Boudewijn Seapark, een leuk uitje met de kinderen. De kust is heel dichtbij. Stap in de kusttram en ontdek de Belgische kust. Verderop ligt het hele mooie, grensoverschrijdende natuurpark ZWIN. Zo maak je van een stedentrip Brugge gemakkelijk een vakantie.

Brugge

Stedentrips | Reisbestemmingen 2020 met kinderen

Een stedentrip is een ideale manier om er even tussenuit te gaan, vinden wij. Ook met kinderen is een stedentrip erg leuk. Wel zou ik het tempo wat aanpassen, en ervoor zorgen dat er een goede balans is tussen bezienswaardigheden en kinderactiviteiten.

Londen

Met de rechtstreekse trein die in 2020 gaat rijden van Amsterdam naar Londen, moeten we deze stad wel opnemen in de leuke stedentrips. Ik, Karlien, ben van plan om in 2020 in deze rechtstreekse trein te stappen met mijn dochter. Nog nooit was ik in Londen en daar mag weleens verandering in komen!

Anouk gaat in de meivakantie naar Londen met haar zoon, voor de Harry Potter tour onder andere. Ook andere bloggers waren al eens in deze stad, waardoor we een uitgebreid artikel over Londen met kinderen hebben staan.

Waarom Londen? Deze enorme stad is prachtig, heeft veel historie en cultuur en tegelijkertijd zijn er ontzettend veel kinderactiviteiten. Met super goede musea, parken, dierentuin en heel veel leuke kidsproof winkels.

Londen

Boedapest

Afgelopen najaar was Iris in de Hongaarse stad Boedapest met haar dochter. Deze stad staat bekend om de badhuizen, de mooie gebouwen en ook om de koffiehuizen? Maar is de stad ook kidsproof?

Ja, absoluut meent Iris. Boedapest heeft heel veel mooie parken met speeltuinen. Bezoek het Palace of Miracles. Een echt kidsproof museum, vol interactieve installaties en proefjes. Ga naar het Childrens-railway museum of naar de dierentuin. Deze stad is heel erg leuk, zeker ook met kinderen.

Lees alle tips van Iris voor Boedapest met kinderen!

Wenen

Vanaf Boedapest reis je met de trein in een paar uur naar Wenen! Van de zomer was ik, Karlien, met de kinderen in Wenen tijdens een Interrail rondreis.

Wenen met kinderen bezoeken is erg leuk. Deze enorme stad heeft zoveel te bieden dat we het jammer vonden dat we niet een paar dagen langer konden blijven.

Van de mooie historische gebouwen, vele musea, uitkijkpunten, paleizen, dierentuin tot zwemmen in de rivier de Donau. Wij stapten in de Hop On bus en reden kris kras door de stad, om onderweg op allerlei plekken uit te stappen. Van het kunsthuis tot de grote kermis met het reuzenrad: wat een te gekke stad is dit.

Wij waren er in de zomervakantie, met 30+ graden en best wat toeristen. Waarschijnlijk is het rustiger in het voor- en najaar. Maar de hitte, en het zwemmen in de rivier, hadden ook echt wel wat. Voor herhaling vatbaar deze stad.

reisbestemmingen 2020 met kinderen
Wenen

Straatsburg

2019 was voor ons een beetje het jaar van de stedentrips, met onder andere Karlsruhe, Sevilla, Malaga, Frankfurt en ook Straatsburg. We hadden zoveel steden gezien dat Johan op een dag zei: waar we ook heengaan, ik wil iets zonder stad.

Het voordeel van al die stedentrips is dat we nu wel weer heel veel leuke steden kunnen delen op de blog, en als aanraders voor reisbestemmingen 2020 met kinderen.

Straatsburg, hier waren we in het najaar van 2019 een weekend. Deze Franse stad is bekend vanwege het Europees Parlement. Maar in deze stad is er veel meer te doen en te zien.

In Straatsburg met kinderen bezochten wij de mooie botanische tuin, het Parc de l’Orangerie (met een kleine, gratis dierentuin) en we wandelden door de mooie binnenstad. Er zijn een aantal leuke musea in deze stad voor kinderen. Daarnaast is zowel het Zwarte Woud als het natuurgebied de Vogezen redelijk dichtbij. Dus een combinatie met een van deze gebieden is goed mogelijk.

reisbestemmingen 2020 met kinderen
Straatsburg

Sevilla

Zoals ik hierboven al zei: reisjaar 2019 was voor ons een jaar van de vele stedentrips. De stad die er voor mij bovenuit stak was Sevilla, wat een te gekke stad in het zuiden van Spanje is dit!

Tijdens een rondreis door Portugal en Spanje waren we twee nachten in Sevilla met kinderen.

Wat ik schreef over deze stad geeft een beeld van Sevilla: “Wat een toffe, kunstzinnige, creatieve, mooie en leuke stad is dit! Compact, dus je kan de afstanden tussen activiteiten goed overbruggen met kinderen. Overzichtelijk, veel leuke restaurants, genoeg speeltuinen, kunst, musea, een aquarium. Wat heeft deze stad veel te bieden! “

Wil je ook naar Sevilla? Het best reis je buiten de zomermaanden: in de zomer wordt het heel erg warm in deze stad en dat lijkt me geen goed uitgangspunt voor een stedentrip met kinderen.

München

München, een stad in het zuiden van Duitsland, staat heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Misschien dat we in 2020 in de trein naar München stappen voor een bezoek (kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee).

Waarom? Ten eerste omdat de Duitse steden vaak erg kindvriendelijk zijn, met veel musea en kinderactiviteiten. Ook liggen de prijzen in Duitsland lager dan in Nederland.

Toen ik naar Duitsland reisde met de trein, kwam ik een jonge moeder tegen. Zij woont in München en ze vertelde dat deze stad erg leuk is om te bezoeken in de zomermaanden. Met de Biergartens, die juist ook ingericht zijn op gezinnen. En met veel interactieve musea, speelgoedwinkels en het grootste stadspark ter wereld. Als je wilt kan je een bezoek aan München combineren met een dagje naar de bergen. Hier lees je meer over München met kinderen bezoeken.

reisbestemmingen 2020 met kinderen
München

Florence

Florence is de eerste citytrip die er voor 2020 op de planning staat. Het kan natuurlijk goed zijn dat we ervoor toch al een andere stad bezoeken, maar dat is nog niet vastgelegd.

Naast Sevilla stond ook Florence heel hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken. Redenen? De kunstmusea in combinatie met het Italiaanse leven natuurlijk. Pizza, koffie, kunst, architectuur, Italianen.

We bezoeken Florence met kinderen in de winter. Deze periode schijnt bij uitstek geschikt te zijn om deze stad te bezoeken, omdat het dan rustig is qua hoeveelheid toeristen. Daarnaast is het in de zomermaanden al snel heel erg warm. Zodra onze tips online staan deel ik de link naar de blog met tips voor Florence met kinderen hier.

Reisbestemmingen 2020 met kinderen
Florence

Porto

En dan een stad waar we nog niet waren en die nog niet direct op de planning staat. Maar wel een stad waar we heel veel goede verhalen over hebben gehoord: Porto.

Porto is een hele mooie stad, in het noorden van Portugal. Nog wat minder bekend dan een stedentrip Lissabon, maar zeker ook de moeite waard. Wandel door de smalle stegen en straten, die soms erg steil zijn. Ook mooi is Baixa, de benedenstad van Porto, met een bruisend stadsleven.

En bezoek ook zeker het strand, dat in de buurt van Porto ligt. Lees onze tips voor Porto met kinderen. En boek direct je stedentrip naar Porto.

Meer leuke stedentrips | reisbestemmingen 2020 met kinderen

Meer leuke steden? Bekijk onze tips voor stedentrips met kinderen! We zijn ook fan van Leuven en Antwerpen in België en onder andere Leiden en Maastricht in Nederland.

Populaire stedentrips op de blog dit jaar waren ook Aken, de stad net over de grens in Duitsland, Düsseldorf, net iets verder over de grens, en Keulen, ook in Duitsland.

Reisbestemmingen 2020 met kinderen
Porto

Europese bestemming | Reisbestemmingen 2020 met kinderen

En na de stedentrips gaan we verder met leuke Europese bestemmingen voor een vakantie met de familie. Meer tips nodig? TUI heeft een uitgebreid aanbod van gezinsvakanties.

Denemarken

In 2019 waren bloggers Eva, Eva, Alyt en Hilda op vakantie in Denemarken met kinderen. We kunnen Denemarken daarom niet negeren in het overzicht van reisbestemmingen 2020 met kinderen.

Denemarken is een heerlijke vakantiebestemming. Dit land heeft veel te bieden: leuke steden als Kopenhagen, Aarhus en Odense. Hele leuke kinderactiviteiten als Legoland, Lego house en Universe Science Park. En daarnaast zijn er veel stranden, natuurgebieden, musea, eilanden en er zijn veel kindvriendelijke vakantieparken. (bekijk bijvoorbeeld het aanbod van Landal in Denemarken)

Denemarken bereik je gemakkelijk en snel met de auto. Maak onderweg bijvoorbeeld een tussenstop in de leuke stad Hamburg. Of reis met de trein naar Denemarken.

Meer blogs over Denemarken:

Odense met kinderen
Denemarken, Odense

Schotland

In 2020 gaan wij naar Schotland met de kinderen. Voor ons is dit de eerste keer dat we naar Schotland zijn en we zijn heel benieuwd naar wat dit land te bieden heeft!

Schotland, een land met ruige natuur, wisselvallig weer en heel wat eilanden. Waar we precies naartoe gaan weten we nog niet. We starten in Glasgow, maar ook Edinburgh staat nog op de lijst om te bezoeken tijdens onze trip.

Blogger Eva komt geregeld in Schotland en zij deelde eens een blog over de Cairnsgorms met kinderen. Een vakantie in het voorjaar, waarin ze de mazzel hadden dat het sneeuwde. Je kan dan zelfs skiën bij Cairngorm Mountain.

Waarom we Schotland noemen bij de reisbestemmingen 2020 met kinderen? Dit prachtige land wordt niet overspoeld door toeristen, je kan er met de boot heen en voor de natuurliefhebber is er heel veel te zien.

Cairnsgorms – foto Eva

Montenegro

Als ik op Instagram navraag wat volgens onze volgers leuke bestemmingen voor een vakantie met kinderen zijn, komt Montenegro voorbij.

Waarom je naar Montenegro met kinderen wilt gaan? Dit land in de Balkan is namelijk nog helemaal niet zo bekend voor een gezinsvakantie.

Het is een prachtig, veelzijdige land en er is zoveel te zien en te doen. De afstanden in Montenegro zijn relatief klein: op een dag kan je zwemmen in de Adriatische Zee en in de diepte van de Piva-kloof turen.

Ander voordeel van Montenegro is het prijspeil: dat ligt een stuk lager dan in andere Europese landen.

Boek bijvoorbeeld een rondreis met eigen auto door Montenegro bij Pharos. En TUI heeft Montenegro ook in het aanbod. Daarnaast heeft ook Sunweb aanbod in Montenegro.

Roemenië

In 2019 was Iris op vakantie in Roemenië met haar gezin. Een onbekende vakantiebestemming, maar nog nooit had Iris zoveel reacties gehad op haar Instagram foto’s van een reis.

Na een stedentrip Boekarest was Iris benieuwd wat de rest van Roemenië te bieden had. Een land gevuld met mooie, historische steden, de kuststreek aan de Zwarte Zee en hele natuurgebieden.

Roemenië is een land voor de vakantieganger die graag buiten de gebaande paden gaat, op zoek naar mooie natuur en cultuur.

Ook op een rondreis door Roemenië? Via Pharos boek je een rondreis.

Interrail

Interrail

Interrail is natuurlijk geen vakantie of een bestemming maar een manier van reizen. Ik ging afgelopen zomer met de kinderen op een Interrailreis, naar Oostenrijk en Duitsland. Een duurzame, leuke manier van reizen en zeker voor herhaling vatbaar.

Met Interrail ligt Europa aan je voeten: voor een paar dagen of een hele maand: net wat jij wilt. Zijn je kinderen 11 jaar of jonger, dan reizen ze gratis met je mee. Alleen voor de stoelreservering (in sommige treinen echt aan te raden) betaal je een klein bedrag voor ze.

We vonden het rondreizen met de trein zo leuk dat we erover denken om in 2020 weer op deze manier op vakantie te gaan. Nu naar een ander gebied: bijvoorbeeld Polen en Tsjechië, en dan doorreizen naar Litouwen. Of juist richting de Balkan.

Mallorca

Mallorca

Bergen, natuurgebieden, prachtige stranden, leuke steden en heerlijk eten. Mallorca heeft alles!

Mallorca wordt gezien als een feesteiland, overspoeld door toeristen. Wellicht is dat zo in de zomermaanden, maar dit eiland heeft heel veel meer te bieden.

Reis buiten de zomermaanden naar Mallorca met kinderen en laat je tijdens jouw vakantie verrassen door de veelzijdigheid van dit mooie eiland. Ik was hier een aantal dagen in december, blogger Jessica was er tijdens de meivakantie. Allebei vonden we dit eiland heel erg geschikt voor een gezinsvakantie.

Naar Mallorca? Bekijk de vakanties naar dit eiland. En ook Corendon heeft een ruim aanbod naar Mallorca.

reisbestemmingen 2020 met kinderen
Allgäu

Allgäu

Op vakantie met de hele familie: wij waren een week met mijn schoonfamilie in Allgäu, een regio in het zuiden van Duitsland. Hier verbleven we in een nieuw park van Center Parcs.

De Allgäu is echt een ontzettend mooi gebied en zeker een aanrader voor een vakantie, in de zomer of winter. In de zomer wandel je in de bergen, of door de heuvels. En in de winter kan je in dit gebied skiën.

Wij zijn gaan wandelen door een kloof, we namen de lift naar de hoogste berg in dit gebied en wandelden een stuk naar beneden en we bezochten onder andere Stuttgart. Lees onze tips voor Allgäu met kinderen.

Andere mooie regio’s in Duitsland zijn Harz en het Zwarte Woud.

reisbestemmingen 2020 met kinderen.
Allgäu

Malta

Vlaamse blogger Eva raadt het eiland Malta aan. Reden: omdat Malta alles heeft! Je zit er goed voor cultuur, natuur, sport, het eilandleven, kindvriendelijke hotels en het strand. Daarnaast zijn er relatief kleine afstanden, waardoor je tijdens je vakantie veel van dit eiland kan zien.

Malta is een eiland met veel diversiteit, lees onze tips in de blog over Malta met kinderen. En zoek je een vakantie, kijk dan op deze sites:

Cappadocië

De tip voor Cappadocië, in Turkije, kregen we van een van onze Instagram volgers. Dit gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets!

Cappadocië ligt in het midden van Turkije en is bekend om de rotsen in de vorm van puntmutsen: het ziet er heel sprookjesachtig uit.

In deze regio bezoek je ondergrondse steden en rotsformaties. Ook is het een aanrader om het gebied van boven te bekijken: vanuit een luchtballon. Op reis naar dit gebied? TUI biedt een rondreis aan.

Zakynthos

Op vakantie met de kinderen naar een Grieks eiland? Dat is een heel goed idee!

Wij tippen in dit overzicht van reisbestemmingen 2020 met kinderen het Griekse eiland Zakynthos. Dit eiland ligt op ongeveer drie uur vliegen van Nederland en België, dus dat is goed te overzien.

Waarom dit eiland? Omdat het een heel groen Grieks eiland is, met een divers landschap. Met in het westen bergen, bossen en kleine stranden, in het oosten de hele mooie stranden en een binnenland met wijngaarden en citrusbomen.

Wil je op vakantie naar Zakynthos? Bekijk het uitgebreide aanbod van Corendon, of kijk op de site van TUI.

Reisbestemmingen 2020 met kinderen
Tenerife

Tenerife

Nog een Zuid-Europees eiland in dit overzicht van Europese bestemmingen voor een vakantie met kinderen: Tenerife.

Tenerife is een van de Canarische eilanden. Dit eiland, en eigenlijk deze eilandengroep, is een bestemming waar je het hele jaar door goed terecht kan. In het zuiden van Tenerife wordt het in de winter niet snel kouder dan 20 graden.

Waarom je naar Tenerife met kinderen wilt? Omdat er veel te doen is voor gezinnen, er zijn mooie stranden, je kan surfen, er zijn veel restaurants en er is natuurlijk ook de vulkaan. Bekijk op de kinderactiviteiten op Tenerife om alvast een beeld te krijgen.

Meer lezen over de Canarische eilanden? Lees het uitgebreide artikel over “welk Canarisch eiland met kind“.

Vakantie boeken? Bekijk dan op TUI of op de site van Corendon het aanbod.

Regio De Marken | Italië

Afgelopen zomer was blogger Nicole in de onbekendere Italiaanse regio De Marken op vakantie met haar gezin.

De Marken ligt in het midden van Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. Deze regio staat bekend om de heuvels, bergen, mooie stranden, middeleeuwse dorpen, prachtige oude steden en indrukwekkende natuur. Veel bezoekers vergelijken dit gebied met Toscane, alleen is het een heel stuk rustiger.

Nicole schreef erover: de streek biedt zo ontzettend veel afwisseling, de natuur is prachtig en de bergen en de stranden zijn nooit ver weg. Het is eigenlijk best gek dat dit gebied nog zo onbekend is. Reden om het te bezoeken in 2020!

Meer over Italië? Lees over deze bestemmingen of lees over de prachtige regio Bolzano. Bolzano, in Zuid-Tirol, combineer je gemakkelijk met een vakantie in de regio De Marken.

Kindvriendelijke verre bestemmingen

En dan het laatste deel van de reisbestemmingen 2020 met kinderen: de verre reizen. Want ja, een verre reis met kinderen is prima te doen! En ook in de statistieken van Reistipsmetkids zien we veel verre bestemmingen voorbij komen bij de populaire artikelen.

Kaapverdië

Nummer 1 op Reistipsmetkids qua verre reizen is de eilandengroep Kaapverdië. Wij waren met het gezin op Kaapverdië voor een vakantie en we vonden dit heel erg fijn.

Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. Je vliegt er in ongeveer 7 uur heen. Voordelen: amper tijdsverschil en de temperatuur is het hele jaar stabiel. Het is altijd lekker warm.

Op Kaapverdië heb je grof gezegd twee opties: of je gaat voor een All Inclusive vakantie met veel strand, of je gaat eilandhoppen. Voor allebei valt iets te zeggen.

Op vakantie met kinderen naar Kaapverdië? Wij boekten bij TUI, om precies te zijn dit resort. Daar hadden we absoluut geen spijt van. Ook bij de Vakantiediscounter is er een aanbod voor Kaapverdië.

Costa Rica

Costa Rica zetten we ook bij de aanraders voor een vakantie in 2020. Waarom? Dit land, in Midden-Amerika, is een lust voor het oog. Vooral als je een natuurliefhebber bent.

Wat fijn is aan Costa Rica is dat je hier prima zelf kan rondrijden met een huurauto: dat geeft je de vrijheid om je eigen rondreis te maken. Of je maakt een rondreis samen met Riksja Kids.

Naast al die natuur kom je in Costa Rica heel wat verschillende dieren tegen, waaronder apen en schildpadden. Een van de bloggers van Reistipsmetkids was in Costa Rica met kinderen en ging op een bijzonder avontuur, naar de BriBri indianen.

Naar Costa Rica? TUI heeft dit land in het aanbod.

Costa Rica

Maleisië

Nog zo’n prachtig en divers land dat we aanraden is Maleisië. Maleisië, met de hoofdstad Kuala Lumpur, heeft een rijke geschiedenis. Er is veel cultuur, er zijn heel veel tempels, het eten is er heerlijk en gevarieerd en de natuur is prachtig.

Daarnaast kan je er ook naar mooie, tropische eilanden. Een rondreis door Maleisië is goed mogelijk, waarbij je cultuur, natuur en mooie stranden combineert.

Je kan een eigen rondreis samenstellen, of je bouwt er een samen met Riksja Family. Ook TUI heeft opties voor rondreizen.

New York en Florida

Wat zijn de reisbestemmingen voor 2020 met kinderen vroeg ik aan de Reistipsmetkids bloggers. Anouk en Jolanda wisten het wel.

Anouk tipte direct New York, de stad waar zij in het najaar met haar zoon heengaat. New York, een stad die op het wensenlijstje van veel reizigers staat om te bezoeken. En daarom staat die er bij ons op voor het reisjaar 2020.

Florida, in het zuiden van Amerika, is een prachtige staat. Ik, Karlien, was er toen met oudste een baby was. Wat zo leuk is aan Florida is dat het een diverse staat is. Zo zijn er leuke steden als Miami, er is mooie natuur, je kan kano-en tussen de krokodillen en je hebt the Keys, de mooie eilandengroep. Lees al onze tips voor Florida met kinderen.

Florida

Zuid-Afrika

De laatste tip die we delen in dit uitgebreide overzicht van mooie vakantiebestemmingen voor gezinnen. Zuid-Afrika is een all-time favorite van mij.

Waarom? Zuid-Afrika is zo’n onwijs mooi land, met ruige natuur, wildparken, een prachtige kustlijn, wijngebieden en hele leuke steden. Niet voor niets bracht ik een deel van mijn studietijd door in Zuid-Afrika. Lees bijvoorbeeld onze tips voor het Krugerpark en voor de omgeving van Kaapstad.

Zuid-Afrika is niet de veiligste bestemming om heen te reizen. Maar als je de townships en sommige delen van steden vermijd, dan is het goed te doen. Houd het reisadvies goed in de gaten!

Een rondreis Zuid-Afrika kan je samen met Riksja bouwen: zij weten precies wat leuk is om te doen voor gezinnen.

Dit waren ze, onze tips voor reisbestemmingen 2020 met kinderen. Heb je nog meer tips nodig voor een vakantie, lees dan een van deze blogs:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.