7x reistips met kinderen van reisbloggers

0

Wij reizen heel graag met onze kinderen en wij delen daarover onze reistips met kids. Maar twee weten meer dan één. En daarom vroeg ik mijn bloggers naar hun beste reistips met kinderen!

Heb jij leuke of handige reistips voor gezinnen? Deel ze met ons, dan zetten we die in het overzicht erbij!

Inhoudsopgave

Reistips met kinderen van reislustige gezinnen

Zo min mogelijk spullen mee

Anja bijt de spits af en geeft als tip dat je zo min mogelijk koffers en tassen mee moet nemen. Hoe meer koffers en tassen, hoe meer zooi. Ik ben het hier ontzettend mee eens, bij voorkeur reizen wij met enkel handbagage. Ook tipt zij om maximaal één activiteit per dag te plannen, zodat je de dag flexibel kan inrichten naar hoe je kind zich voelt.

Tips voor verre reizen

Leen deelt haar tips voor verre reizen met kinderen.

– Geen buggy meenemen, maar een draagzak.
– In Thailand hebben ze alles dat een baby/nodig heeft, dus neem niet overbodig veel mee.
– Een huurwagen is aangeraden, tenzij je een kindje hebt die mooi stil kan zitten in het openbaar vervoer.
– Kinderen en zeker westerse kinderen worden als koning behandeld in Thailand, je mag overal voor en hoeft niet te wachten.
– Een eigen bedje (tentje) is geen overbodige luxe.
– Een babyfoon is ook handig.
– Een houder om van elke stoel een kinderstoel te maken kan je ook veel gebruiken.

Draagdoek mee

Chantal, die eerder haar tips deelde voor een relaxte lange vliegreis, neemt altijd een draagdoek/ergonomische drager mee. Ze hebben zelfs draagzakken voor kleuters! Geen rond rennend kind terwijl jij je buggy pas terugkrijgt bij de bagageband. Of moet wachten in een lange rij voor de douane. Ideaal voor wandelingen in de natuur, ook voor de kids die zelf kunnen lopen maar nog niet zo ver als je zelf wilt.

Als je geen kind kan dragen

Soms kan je geen kind dragen, vanwege rug- of bekkenklachten bijvoorbeeld. Roxanne geeft daarom aan dat er een buggy is die zo klein opgevouwen kan worden, dat die mee mag als handbagage. Deze is helaas wel aan de dure kant. Voor de rest probeer ik op plaats van bestemming het ritme van onze kleine man meteen aan te passen aan de tijd van daar. We reserveren stoelen met extra beenruimte in het vliegtuig zodat de kleine daar kan spelen werkte bij ons ook goed.

Tijdens het opstijgen en landen

Sigrid, die in Tunesië was, gaf haar dochter een zuigflesje met drinken of een lolly als het vliegtuig opstijgt of landt! Dit houdt zoveel mogelijk de druk op de oortjes weg!

Maak je niet druk

Go with the flow, zegt Esmeralda! Ik merk dat heel veel jonge moeders zich erg druk maken over het reizen en echt op alles voorbereid zijn. Terwijl mijn ervaring is dat als je zelf relaxt bent de kids dat ook zijn. Veel vertellen en voorbereiden van de kids is denk ik belangrijk. Verder gewoon lekker doen wat je altijd deed, alleen dan met wat aanpassingen in tijd en wat extra oog voor onbenullige dingen die je kindje fantastisch vindt!

Leg niet alles vast

Go with the flow zegt blogger Ilse. Relaxed & enjoy! En leg niet teveel vast, want dan kan je alle kanten nog op. Wel zo fijn met kids… is het leuk en het zwembad lekker, blijf je wat langer.

Deryan tentje

Esther en haar man zweren bij een draagzak of draagdoek. Ook als je een peuter of bijna kleuter hebt. De draagdoek vinden wij het fijnste, omdat je er dan ook een babystoel mee kan maken. Deryan tentje zijn we nu ook erg blij mee!

Wasbare zwemluiers

Een hele praktische komt van Iris: een wasbare zwempamper meenemen. Zwempampers zijn niet altijd overal te krijgen. En het scheelt veel ruimte in je backpack om niet ook nog een flink pak zwempampers in je backpack te proppen.

Huur een auto

En de laatste komt van mij: huur een auto staat bij ons op 1. Met kleine kinderen is het zo relaxed als je alles in je eigen tempo kan ondernemen, niet met bagage hoeft te slepen. En: met een auto ontdek je zoveel meer van een land. Ook in Thailand, Kaapverdië, Zuid-Afrika, Curacao en Servië was het huren van een auto ideaal. Zoek online uit wat de ervaringen zijn met zelf auto rijden in een land.

Wat zijn jouw reistips met kinderen die je niet in dit overzicht leest?

Lees ook de reistips voor reizen met een dreumes, reizen met een baby en reizen met een peuter.

En lees waarom je op reis wilt met een kind!

Dit zijn leuke bestemmingen voor met een baby

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.