Getest: Rubenshuis met kinderen in Antwerpen

0

Een van de bekende musea in Antwerpen is het Rubenshuis. Tijdens de zomervakantie bezocht ik dit museum op een snikhete dag. Hoe leuk is het Rubenshuis met kinderen? Dat deel ik in deze blog.

In de uitgebreide blog over Antwerpen schreef blogger Nicole eens dat zij het Rubenshuis nog niet had bezocht, maar dat wel graag wilde doen. Toen ik een zomer in de omgeving van Antwerpen was, bij Kalmthout, wist ik: dan gaan wij dat museum bezoeken.

Bezoek aan het Rubenshuis met kinderen

Het Rubenshuis, van kunstenaarswoning tot museum. Rubens woonde hier ooit met zijn vrouw en kinderen. Peter Paul Rubens wordt gezien als een van de belangrijkste Vlaamse kunstschilders uit de geschiedenis.

Rubens kocht dit huis in 1610 en breidt de woning uit zodat deze aan al zijn wensen voldoet. Hij heeft het woongedeelte uitgebreid met een halfrond overkoepeld beeldenmuseum en een schildersatelier. Daarnaast is er een mooie tuin met een tuinpaviljoen.

Tegenwoordig staat er voor de kunstenaarswoning een paviljoen, op het Waver. Hierin vind je de giftshop en de balie, waar je je ticket kan kopen.

Speuren door het museum

Aan de balie van het Rubenshuis is een speurtocht te verkrijgen, voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Voor kinderen tot 12 haar is er de zoekbrochure ‘Meester Rubens’ en ‘Thuis bij Rubens’. Deze twee zijn gratis te verkrijgen aan de kassa.

Toen wij er waren was het net anders, want in de zomermaanden was er speuren met Vlieg. De normale speurtocht gaat over de familie Muis, waarmee je op tocht gaat door het museum. Wij moesten in het museum raadsels oplossen, om zo de schat te vinden.

Rubenshuis Antwerpen

Onze ervaring in het Rubenshuis met kids

Door het museum heen hangen schilderijen en je komt in allerlei kamers die ingericht zijn zoals het vroeger was. In combinatie met de speurtocht maakt dit het interessant voor kinderen. Daarna was de tuin een heerlijke plek om in de schaduw even bij te komen van de zomerse hitte.

Het museum is een aanrader vanwege de geschiedenis van Vlaanderen en Rubens. Zeker met de speurtochten is dit Rubenshuis voor kinderen ook een tof uitstapje.

Lees ook: dit doe je verder in Antwerpen met kinderen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.