5x Naar Servië met kinderen? Redenen voor een vakantie!

0

In het voorjaar van 2017 boekten wij voor ons gezin tickets naar Nis in Servië. We wisten niets van deze stad, we kenden het land enkel uit de verhalen van mijn zwager. Het was een klein avontuur, dat perfect bleek uit te vallen. Ik deel mijn redenen om nog eens naar Servië met kinderen te gaan.

Wij waren (maar) vijf dagen in Servië en zagen in die dagen de bergen van Kopaonik, een mooi gebied, Sokobanja, waar Serviërs ook op vakantie gaan en we waren in de stad Nis met de kids. Ik vond Servië een prachtig land, waarin je nog een beetje op avontuur bent omdat je geen idee hebt wat er op de borden staat. Dit is waarom ik Servië met kinderen aanraad voor een korte reis of vakantie.

Naar Servië met kinderen

De natuur

Ongerepte natuur, berggebieden en meren. Servië barst van de natuurgebieden. Bekijk dit artikel van naturescanner met vier tips voor natuurgebieden in Servië. Wij waren in Kopaonik, dat is tip nummer 4. In de winter is het een skigebied, in de zomer geniet je van de prachtige uitzichten. Als je echt wilt wandelen, neem dan een gids mee. Er komen slangen voor in dit gebied, en een gids weet waar de allermooiste plekken zijn.

De kindvriendelijkheid

Mijn zwager, afkomstig uit Servië, zei het zo mooi: in Servië komen de kinderen eerst, daarna volgt de rest. Je merkt het direct op het vliegveld, als je reist met kleine kinderen heb je overal voorrang. In restaurants zijn de medewerkers ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Er wordt echt eerst aan je kids gedacht. Er zijn niet veel speeltuinen (en die er wel zijn bestaan uit heel veel van hetzelfde, zie het artikel met de reistips voor Servië). Maar bij restaurants en hotels vind je vaak wel modernere speeltuinen.

Het prijspeil

Wij vlogen voor € 20, – p.p. naar Servië. Natuurlijk, dan moet je wat geluk hebben maar goedkoop vliegen met kinderen kan wel. In Servië bleek het prijspeil erg laag te zijn en dat is voor mij echt al een goede reden om nog eens naar Servië met kinderen te gaan. Ook qua overnachtingen is het betaalbaar: een appartement voor een gezin met twee kids was regelmatig al vanaf € 30, – per nacht.

De frambozen

Ik ben gek op frambozen en Servië blijkt een van de grootste leveranciers te zijn van deze vrucht. In Servië koop je de frambozen voor heel weinig geld bij de fruitkraampjes die je in ieder dorp ziet.

De rust

Een land zonder haast, niet al teveel prikkels, veel natuur. Dat betekent rust. Ideaal als je met kleine of hooggevoelige kinderen reist.

Ik genoot van Servië. Het land was zo’n verrassing, beeldschoon. Tel de rust en het prijspeil daarbij op en dat maakte het een ideale bestemming voor een vakantie. 

Meer lezen over een vakantie naar Servië met kinderen?
Onze vakantie in Servië en redenen voor een vakantie Turkije

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.