Sint-Truiden met kinderen | 7x uitjes

Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw, een regio in het zuiden van de Belgische provincie Limburg. Een dagje weg of op stedentrip naar Sint-Truiden met kinderen? Wij delen enkele tips voor deze Belgische stad!

Het glooiende landschap is fantastisch voor fruitteelt en dat is precies waar dit gebied bekend om staat. Sint-Truiden ligt ten oosten van Leuven, westelijk van Tongeren en het ligt eventjes onder de stad Hasselt. Er zijn in en rondom leuke activiteiten voor gezinnen, dit zijn onze tips.

Doen in Sint-Truiden met kinderen

Bezienswaardigheden

Sint-Truiden staat bekend als een heel aangename stad met historische monumenten. De Begijnhofkerk en de Begijnhof staan allebei op de lijst van het UNESCO-Werelderfgoed. Heb je zin in een drankje, dan ga je naar de Grote Markt waar heel wat terrasjes zijn.

Zoektochten

In Sint-Truiden met kinderen zijn diverse queestes uitgezet: je kan schatjagen in en rondom de stad. De stadsqueeste is zo’n 3 kilometer lang en via negen monumenten ga je op zoek naar de schat. Maar er is er bijvoorbeeld ook een voor op de fiets. Bekijk hier de info.

Beklim de Abdijtoren

De Abdijtoren staat bekend als het baken van de stad. Wat zo tof is, is dat je deze toren mag beklimmen. Dit zijn welgeteld 196 treden. Onderweg kom je langs vijf rust- en ervaringsplatforms. En ben je eenmaal boven, dan geniet je van het mooie uitzicht over de stad en de omgeving.

Wandelbossen

In Sint-Truiden zijn er heel wat mogelijkheden om lekker naar buiten te gaan met het gezin.

Bij het Provinciaal domein Nieuwenhoven tref je een heel mooi bos met een speeltuin en een café. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Ook bij Domein ’t Speelhof kan je goed terecht als je in Sint-Truiden met kinderen bent. Hier vind je onder andere een klein dierenpark, leuke speeltuin en een restaurant.

  • Vlak achter het station van Sint-Truiden vind je de Fruitvallei. Er is een korte route voor de kinderen uitgezet en er is een speel-en picknickweide met een lange glijbaan. Zeker fijn voor op een mooie dag.

Museum DE MINDERE

Het Museum DE MINDERE is een aanrader als je in Sint-Truiden met kinderen bent. Voor kinderen van 3 – 6 jaar en voor kinderen van 6 – 12 jaar zijn er opdrachten bedacht. Op deze manier kunnen de kinderen op een speelse wijze door het museum gaan en het een en ander leren en ontdekken.

Zwembad Sint-Pieter

Heb je zin om te gaan zwemmen? Het Zwembad Sint-Pieter is dan zeker tof om te bezoeken. Zo zijn hier onder andere glijbanen, er is een snelstroombad, een badje voor peuters en een whirlpooltuin.

  • Wat ook tof is, is dat er in Sint-Truiden heel wat restaurants zijn met een speeltuin of een speelhoek. Op deze site zie je er een overzicht van.
Hotel Stayen

Overnachten in Sint-Truiden met kinderen

Hotel Stayen met familiekamers biedt gratis toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten in de buurt van het hotel.

Hof van Stayen wordt beoordeeld met een 8,3, heeft luxe familiekamers, een tuin, gratis privéparkeergelegenheid, een gemeenschappelijke lounge, buitenzwembad en een terras.

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën