Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat is natuurlijk een heel goed idee! De Griekse eilanden staan bekend als een heerlijke bestemming voor een combinatie van lekker eten, zon, stranden, natuur en cultuur. Allemaal goede redenen voor een vakantie hierheen. Hier lees je enkele tips voor leuke eilanden die kindvriendelijk zijn.

Waarom ga je naar Griekenland? Dat lijkt me simpel: een heerlijk klimaat, lekker eten, kindvriendelijke bevolking, cultuur, natuur en hele mooie stranden. Ik kan niet wachten tot het corona-gedoe voorbij is en we weer mooie vakanties kunnen boeken. (Update 2023: dat kan gelukkig weer!) Naast het bezoeken van een van de Griekse eilanden kan je natuurlijk ook perfect eilandhoppen of kies voor een kindervakantie in Griekenland.

Eilandhoppen in Griekenland en dit niet zelf regelen? Ga 15 dagen eilandhoppen en dat kan via organisatie Travelnauts met deze reis. Jullie bezoeken onder andere Athene en de Griekse eilanden Syros, Tinos en Andros. Dit zijn drie eilanden die niet bekend zijn bij het grote publiek. Dat betekent geen massatoerisme en straatjes vol met souvenirwinkels, maar de echte authentieke Griekse sfeer.

Leuke Griekse eilanden voor een vakantie met kinderen

Zakynthos

Eerste tip is het eiland Zakynthos. Mijn diƫtiste, die met haar Griekse vriend een deel van het jaar in Griekenland woont, noemde dit eiland als eerste tip voor een vakantie Griekenland met kinderen.

Zakynthos is een heel groen Grieks eiland met een divers landschap. Er zijn bergen, bossen, wijngaarden, rotsformaties en mooie stranden. En daarnaast is er de prachtig blauwe zee. Bezoek bijvoorbeeld het National Marine Park: de schildpadden leggen in het gebied rondom deze plek eieren. Tijdens een boottocht met een glasbodem boot kan je de zeeschildpadden zien.

Waar je verblijft?

De kinderen houden van een vakantie bij SPLASHWORLD Aqua Bay Suites. Het is een hotel met heel wat glijbanen bij het zwembad.

Kreta – Bekende Griekse eilanden

Tweede tip voor een vakantie op de eilanden met kinderen is het eiland Kreta. Onze gastbloggers gingen hierheen met hun kids vanwege de fijne strandjes, de relaxte bevolking en het heerlijke eten. Dit eiland is groot, dus dan maakt het wat meer uit waar je besluit om een accommodatie te boeken dan op kleinere eilanden.

Hun tip? Bestel de Mezze, een soort Griekse tapas. Van tzatziki en dolmades, tot gehaktballetjes en bonensalades: hiermee zit er altijd wel iets bij waar je kind blij van wordt. En Agios Niakolaos is een prachtig stadje om te bezoeken, met als hoogtepunt het Voulismenimeer. Het meer is 64 meter diep en vormt het centrum van de stad. 

Waar je verblijft? CANDIA PARK VILLAGE is dan weer net een ander soort hotel. Dit hotel ligt in een rustige en groene omgeving, direct aan een klein privƩ strand. Voor de kinderen is er een speeltuin, zwembad en de miniclub.

zonvakantie met gezin

Corfu

Volgende van de Griekse eilanden voor een gezinsvakantie is Corfu. Dit eiland kies je voor een vakantie omdat je zoekt naar een plek met groene baaien, witte stranden en een helderblauwe zee. Een beetje cultuur? Op Corfu zijn kastelen en leuke dorpjes. Ook leuk is dat het binnenland nog ongerept is en het eten is fantastisch. Daarnaast geniet je van de gastvrijheid en het klimaat. Als je van zeilen houdt, en alle bovenstaande dingen, dan zou ik direct een vakantie naar Corfu boeken!

Per auto, scooter of fiets ontdek je dit groene eiland. Bezoek de traditionele dorpjes en wandel langs de olijfbomen, cipressen en door de ongerepte natuur. In het voorjaar staat het eiland vol met honderden soorten wilde bloemen en orchideetjes.

De hoofdstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft veel kleine straatjes waar heerlijk rond kan dwalen. En ook voor de kids zijn er veel leuke activiteiten. Stap in de Yellow submarine onderwaterboot vanuit Paleokastritsa, ga op een Jeepsafari of bezoek het aquarium. Op de website van Visit Corfu lees je meer leuke tips.

Waar verblijf je?

SPLASHWORLD AQUALAND VILLAGE heeft alles wat je zoekt: onbeperkt naar het aquapark met glijbanen, golfslagbad Ć©n rustige attracties voor de kleintjes. Ook heb je hier de TUI KIDSā€™CLUB, met 5 dagen per week sport & spel.

Santorini – Mooie plek onder de Griekse eilanden

Het eiland Santorini is een van de bekendste eilanden van Griekenland en behoort tot de Cycladen. De vorm van dit eiland is ontstaan door de verschillende vulkaanuitbarstingen. Het eiland staat bekend om de witte en blauwe kleuren op de huizen en kerken, de caldera (krater) en de vulkaan. Dit eiland heeft niet zoveel ‘echte’ kinderactiviteiten als op Kos, Rhodos en Kreta. Wel is het een prachtig eiland en voor de gezinnen die niet direct op zoek zijn naar grote speeltuinen en ander vermaak, is het tof om er te verblijven! Combineer Santorini dan bijvoorbeeld met het eiland Naxos.

  • Bij de organisatie Riksja kan je een eigen rondreis samenstellen aan de hand van bouwstenen. Zo maak je een mooie rondreis Griekenland op maat voor jouw gezin.

Lefkas & Kefalonia

Als je naar deze eilanden gaat, dan combineer je natuur, cultuur Ć©n strand. Onderweg zie je natuurlijk kustlijnen en daarnaast zijn er groene bergen. Verder geniet je ook hier van het lekkere eten en de lieve mensen op de Griekse eilanden. Het is een ideale combinatie voor gezinnen die houden van de natuur, actief zijn tijdens de vakantie en ook cultuursnuivers hebben het naar hun zin.

Op het Griekse eiland Lefkas is er de prachtige westkust en hier maak je de wandelingen in het groene binnenland. Ideaal aan Lefkas is dat het via een brug is verbonden met het vasteland. Na 3 uur vliegen haal je op het vliegveld de huurauto op en je rijdt naar dit eiland. Het hoogste punt van het eiland ligt op 1.628 meter, hier kan je mooi wandelen door het Nationaal Park. Na een aantal dagen vaar je naar het eiland Kefalonia. Ga naar het schiereiland Paliki met de charmante dorpjes, ga klimmen in het Ainos gebergte en kom bij op de mooie stranden.

  • Voor een leuke eilandhop reis naar deze bestemming heeft Voja Travel mogelijkheden, bekijk de reis! Leuk aan reizen met Voja Travel: van jouw reisgelden gaat 40% naar de lokale economie. Ook investeren zij minimaal ā‚¬ 20 per reis in lokale projecten die kleine ondernemers steunen. Met het SGR en het calamiteitenfonds bieden ze je wel alle zekerheid.
Griekse eilanden met kinderen

Skiathos

Waarom ga je op vakantie naar Skiathos? Dit eiland ligt in de Sporaden archipel en het is een van de groenste eilanden. Daarnaast is het een eiland met ’60 clean beaches’. Daarnaast is de sfeer op het Griekse eiland heel erg fijn, het schijnt zelfs een beetje op de Caribische sfeer te lijken. Dit Griekse eiland is niet al te groot en bij Skiathos stad, in het zuiden, vind je de meeste accommodaties.

Vanwege de kleinschaligheid, en het ontbreken van massatoerisme, vind je hier geen grote attracties. Als je daar naar op zoek bent kan je wellicht beter op vakantie gaan naar Kos, Kreta of naar Corfu. Skiathos-Stad heeft twee havens. Hier stap je op de veerboot naar een van de andere eilanden of je gaat mee met een excursie. Achter de havens liggen kleine, mooie straatjes met allerlei winkels en restaurants.

  • Een van de gaafste plekken om vliegtuigen te zien landen is op Skiathos! Als je van vliegtuigen kijken houdt ben je hier uren zoet mee. En anders is het sowieso leuk om een of twee vliegtuigen te zien landen.

Het Koukounaries strand is het grote strand van Skiathos.Ā Vanwege het ondiepe en heldere water is het een ideale plek om naartoe te gaan als je op Skiathos met kinderen bent. Bij het strand is een barretje waar je onder andere koffie en ijsjes koopt.Ā 

Skiathos met kinderen

Als je Skiathos wat beter wilt verkennen, dan is een jeep huren een goed idee. Met een jeep rijd je gemakkelijk het eiland over en ontdek je ‘nieuwe’, rustige strandjes. Bezienswaardigheden bekijken? Tijdens de middeleeuwen was Kastro de hoofdstad van het eiland. Je kan hier de ruĆÆnes zien van het kasteel dat in die tijd gebouwd is, om de piraten tegen te houden. Daarnaast is hier een mooi strand met heel helder water.

  • Het KASSANDRA BAY is een aangenaam hotel en hier kom je voor de luxe! Er is een bar, je kijkt uit over de zee en er zijn mooie tuinen. Voor de kinderen is er een speeltuin en een kinderzwembad!
Griekse eilanden met kinderen

Kos – Kindervakantie Griekse eilanden

Het eiland Kos is, samen met Kreta en Rhodos, een van de populairste bestemmingen in Griekenland voor gezinnen. Het eiland heeft veel te bieden en de sfeer is prettig. Tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur op tot rond de 30 Ā°C. En tijdens de herfstvakantie kan het ook nog zoā€™n 24 Ā°C worden.

En een van de leuke dingen op Kos is dat je er goed kan fietsen, dit is het fietseiland van Griekenland! Stap bijvoorbeeld in Kos-stad ofin het noordoosten van het eiland, waar het vlak is, op de fiets en verken de omgeving. Er zijn fietsen met kinderzitjes te huur. In Kos-stad kan je naar het Archeologisch museum gaan. Dit is een klein museum dat in het teken van de opgravingen op het eiland staat. Asklepieion is een van de bekendste opgravingen op Kos en werd gebouwd in 444 voor Christus. Het is de tempel van Hippocrates, de arts en grondlegger van de Westerse geneeskunde.

Zoek je een goede aanbieding voor een vakantie Kos, bekijk dan deze websites:

Skyros – Onbekendere tip Griekse eilanden

Het eiland Skyros maakt onderdeel uit van de eilandengroep Sporaden, samen met Skopelos, Alonissos en Skiathos. Skyros is het grootste eiland en ook het minst bekende eiland van deze Griekse eilandengroep. Voordeel is dat je er niet al teveel toeristen tegenkomt, en ook dat de cultuur goed bewaard bleef.

Bezoek tijdens je vakantie op dit eiland zeker Skyros-stad. Het is een schattig wit stadje dat tegen de berg aan is gebouwd. Het is erg leuk om met de kinderen door de kleine nauwe straatjes te dwalen. In het stadje bevindt zich het Faltaits historisch museum. Hier krijgen je een indruk van het leven op Skyros generatie geleden. Compleet met meubilair en kleding. Leuk ook voor kinderen om te bezoeken. Alleen het oude pand op zich is al een belevenis.

Op Skyros leven Skyriaanse paarden en dit is een speciaal ras dat alleen hierĀ voorkomt. Manolis heeft gewone paarden waarmee je,Ā onder begeleiding van Manolis zelf uiteraard, tochten kunt maken door deĀ mooie natuur van Skyros. Je kan ze benaderen via Facebook.

Het is een eiland dus dat betekent strand en zee. Er zijn een aantalĀ zandstranden, daarheen gaan is met kinderen wel zo fijn. Zandstranden met faciliteiten zijn er o.a. bij Molos en Magazia. Er zijn op Skyros een aantal bewegwijzerde wandelroutes. Er zijn langereĀ en kortere routes. Sommige routes zijn eeuwenoude herderspaden die zeĀ hebben schoongemaakt en bewegwijzerd.

  • Vanaf Athene vlieg je in 40 minuten naar het eiland. Je kan ook een auto huren in Athene en dan rijden naar Evia. Of je neemt vanuit Athene de bus naar Evia. Vanuit de haven Kymi neem je de boot naar Skyros.

Rhodos

Laatste tip in dit overzicht van Griekse eilanden is het eiland Rhodos. Dit is het grootste eiland van de eilandengroep Dodekanesos. Het eiland is bergachtig. Anders dan op het eerder genoemde Skiathos is hier wel meer toerisme en er zijn daarom ook een stuk meer kinderactiviteiten. Met mooie stranden, leuke dorpjes om te bezoeken en aquaparken. De vlindervallei is een mooi natuurgebied met trappen en bruggetjes. In de maanden juni, juli en augustus kan je er ontzettend veel vlinders zien. Het Rhodes Speelgoedmuseum ligt net buiten het dorp Archipoli. In het museum is een verzameling speelgoed te zien uit de periode 1930 – 1990.

  • OLYMPIC PALACE ligt in de badplaats Ixia. Je kiest voor dit hotel vanwege de grote zwembaden, een kinderbad en een speeltuin.

Dat waren ze al, onze tips voor een familievakantie naar Griekenland. Er zijn natuurlijk veel meer mooie eilanden in Griekenland en ook een rondreis door Noord-Griekenland is een aanrader.

Griekse eilanden

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn