Getest: Treintje bij Maasoever Spoorweg Barendrecht

0

Op nog geen 10 minuten van Rotterdam rijdt er een klein treintje langs de oude maas. Dit is het treintje bij de Maasoever Spoorweg. Blogger Jolanda was er met haar peuter.

Auto’s, vliegtuigen, boten en treinen, je kan Lucas (bijna 2 jaar) niet blijer maken met één van deze 4. Het treintje bij Maasoever Spoorweg in Barendrecht moesten we daarom wel bezoeken.

Maasoever Spoorweg met kind

Inhoudsopgave

Maasoever spoorweg

De maasoever spoorweg maakt deel uit van de modelbouwvereniging Hoekse Waard. De treinen wordt door leden van de vereniging gereden en onderhouden.

Wanneer wij de auto parkeren op één van de grote parkeerplaatsen hoor je het treintje al toeteren. Lucas is al vol enthousiasme en dan heeft hij het treintje nog niet eens gezien. Snel lopen we via het pad naar het stationnetje en kopen daar een kaartje aan het loket (1 euro per rit).

Barendrecht met kind

We nemen plaats in het treintje. Het treintje is voor jong en oud maar voor een volwassene is het best een klein bankje. Ons kaartje wordt geknipt door de conducteur en daar gaan we.

Een klein rood treintje met 6 wagonnetjes neemt ons mee langs de oever van de oude maas. De spoorbaan is ongeveer één kilometer lang met een brug, spoorwegovergang en een tunnel. Na 10 minuten ben je weer terug op het station.

Maasoever Spoorweg met kind

Speeltuin
Tegenover het stationnetje ligt een grote speeltuin met verschillende klimrekken, schommels en een glijbaan. Op het terras staan picknick tafels en is er de speeltuintjetaria waar je drinken, ijs of patat kan kopen.

Pannenkoekenhuis Oude Maas
Heb je grote trek dan kan je bij het pannenkoekenhuis je buik vol eten.

Boten kijken

De Oude Maas is een zeer drukke rivier met veel scheepvaartverkeer, we lopen een stuk langs het water en bekijken de boten die voorbij komen. Ook vanuit het pannenkoekenrestaurant heb je zicht op het water.

Openingstijden
Van begin april tot eind oktober rijdt het treintje elke week op de woensdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:30 uur (in het weekend tot 17:00). Tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie rijdt de trein dagelijks. Bij slecht weer rijdt het treintje niet. Op de Facebookpagina lees je er meer over.

Open dag

11 en 12 mei 2019 organiseert de vereniging twee open dagen. Het hele weekend komen er modelbouwers uit binnen- en buitenland naar de spoorbaan om te rijden en hun modelbouwprojecten te showen.

Het depot en de werkplaats zijn op deze dagen te bezichtigen voor het publiek. Ook worden er bij het station kramen opgebouwd met onder andere een rangeer tafel waar de jonge machinisten hun rangeerdiploma kunnen halen.

Tijdens dit weekend kan je een ritje maken over onze spoorbaan getrokken door stoom-, diesel- en elektrische locomotieven.

Lees was er verder te doen is in Rotterdam met kinderen

Maasoever Spoorweg met kind

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.