Valence met gezin | Familiekamers langs A7

De tussenstop Valence wordt vaak gedaan tijdens een autovakantie, onderweg naar het zuiden of juist op de terugweg naar huis. Reden voor ons om een aantal tips te geven voor wat te doen tijdens een tussenstop Valence met gezin en ook om hotels met familiekamers langs de snelweg A7 te delen!

De stad Valence (niet te verwarren met het Spaanse Valencia) ligt in het zuiden van Frankrijk, tussen Lyon en de Cote d’Azur in en langs de snelweg A7. Al tijdens het Romeinse rijk was deze stad, met een ligging aan de RhĆ“ne, een belangrijke stad. De stad werd toen Valentia Julia genoemd. Valence ligt in de regio Auvergne-RhĆ“ne-Alpes.

Wat te doen in Valence met gezin

Valence is een stad met een historisch centrum. Dit kan je te voet verkennen en in juli en augustus kun je een rondrit maken met het toeristische treintje. De kathedraal Saint-Apollinaire en de Champ de Mars zijn 2 van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad.

Leuk voor de kids tijdens een bezoek aan Valence met gezin is om naar het Parc Jouvet te gaan, met een draaimolen, speeltuin en kinderboerderij. In de zomermaanden is er een toeristisch treintje.

Centre Aqualudique de l’EperviĆØre is een binnen- en buitenzwembad met binnen en buiten ook een glijbaan en opties voor jonge kinderen.

Tussenstop hotels

Logis Le Nouvel heeft kamers voor vier personen en is daarmee handig voor een tussenstop Valence met gezin. Het is een 3-sterrenhotel Portes-lĆØs-Valence, op 6 kilometer van de stad en er is een buitenzwembad en restaurant.

VacancĆ©ole – Le Domaine du Lac ligt ten noorden van Valence en hier verblijf je in een vakantiehuis. Het is een residence op een terrein van 4 hectare met een seizoensgebonden buitenzwembad. De accommodatie grenst aan het meer Lac D’Aiguille en ligt op 550 meter van het Palais des CongrĆØs Sud RhĆ“ne-Alpes.

Ook de ibis Valence Sud in Valence met gezin heeft een buitenzwembad! Er zijn kamers voor vier personen en het hotel ligt op 3 km van het centrum van Valence.

Dat waren ze, onze tips voor Valence met gezin. Lees ook de tips voor de stad Nice.

MY BOUTIQUE GUESTHOUSE

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn