Tussenstops naar Kroatië en Slovenië met kinderen

Op vakantie naar Kroatië met kinderen met de auto? Dan wil je waarschijnlijk onderweg overnachten. Wij delen een aantal kindvriendelijke accommodaties in de buurt van de snelweg. De meeste accommodaties hebben een familiekamer, soms is er een fijne extra als een zwembad of een speeltuin (zetten we erbij). Dit zijn onze tips voor tussenstops naar Kroatië en Slovenië!

Eerder deelden we in een artikel al de tips voor overnachten in Duitsland met gezin. Wil je veel tips voor hotels, klik dan op de link hiervoor. We delen hier daarom slechts een aantal hotels in Duitsland en gaan dan door met de route naar het zuiden. Het eerste stuk gaat over de route naar het noorden van Kroatië, via Salzburg, Villach en Koper. Het tweede stuk gaat over de route richting het zuiden van Kroatië, via Passau, Graz, Maribor en Zagreb.

Reis je met de auto naar Slovenië? Voor motoren, auto’s en campers <3.500 kg is een e-vignet (elektronisch tolvignet, e-vinjeta) verplicht. Deze kan je online aanschaffen

Tussenstops naar Kroatië | Tot en met Zuid-Duitsland

Rondom Frankfurt:

Betaalbaar overnachten langs de snelweg kan bij het hotel Holiday Inn Express Frankfurt Airport.

Bij Wurzburg:

  1. B&B Hotel Würzburg ligt op 7 km van de snelweg A3 en 10 km van de A7. Er zijn familiekamers.

Bij München:

  1. Ben je op doorreis, dan is B&B Hotel München City-Nord perfect. Met familiekamers, gratis WiFi, gratis parkeren en goede toegang tot de snelweg A9.

Tussenstops naar Kroatië | Slovenië + Noord-Kroatië

Gaan we verder op de route naar Slovenië en Noord-Kroatië. Dat is via Salzburg, Villach, Karawankentunnel (A2) en dan naar Ljubljana en Koper.

Prien an Chiemsee

  1. Hotel Jägerhof garni ligt op slechts 2 minuten van de snelweg A8 en op 5 minuten van de Chiemsee. Er zijn familiekamers.
Landhaus Grassman

Rondom Salzburg

Salzburg is een prachtige stad en ook ontzettend leuk om te bezoeken met de kinderen. Het is zeker een idee om hier een langere tussenstop te maken. Lees tips voor de stad en overnachten in het artikel over Salzburg. Voor tussenstops naar Kroatië met kinderen zijn dit tips:

Landhaus Grassman in Piding ligt nog net in Duitsland, net voor de grens met Oostenrijk. Je kan er gratis parkeren.

Best Western Hotel am Walserberg ligt net aan de andere kant van de grens, in Oostenrijk. Er zijn familiekamers en de snelweg A1 ligt vlakbij. Er is een wellnessruimte met een Finse sauna, een ontspanningsruimte en een kleine fitnessruimte.

Richting Villach

Vanaf Salzburg naar Villach in Karinthië is het ongeveer 2 uur rijden, zo’n 200 kilometer.

Het Werfenerhof ligt weer iets zuidelijker in Werfen. Hotel Werfenerhof ligt aan de voet van Schloss Hohenwerfen. Het hotel heeft ruime kamers met gratis internet. Er is een restaurant, een spa met sauna en gratis parkeergelegenheid.

Gästehaus Marianne Baier, met familiekamers, ligt zeer rustig en de snelweg is toch maar op 2 minuten rijden van het hotel.

Gästehaus Marianne Baier, op 2 minuten van de snelweg

Richting Ljubljana

Dan gaan we verder met de tussenstops naar Kroatië in Slovenië.

Guesthouse Osvald, met speelplaats, ligt in de buurt van Bled. Dit guesthouse ligt in Žirovnica en heeft een bar, een tuin en een terras. Ook is er een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi. Sommige kamers hebben een eigen badkamer.

Life Hostel Slovenia ligt in Radovljica, op 41 km van Ljubljana. Het hostel heeft een eigen restaurant en een eigen bar.

Tourist Farm Strle

Ivana Holiday Home ligt in het dorp Pasjak. Met twee slaapkamers en een trampoline plus schommel. Er is gratis WiFi, een tuin en gratis privéparkeergelegenheid. De accommodatie ligt op 24 km van Rijeka en op 40 km van Rabac.

Vervolgens rijd je Kroatië al binnen. Als je in het noorden van Kroatië verblijft denk ik niet dat je nog een tussenstop tip nodig hebt!

tussenstops naar Kroatië

Tussenstops naar Kroatië | Midden- en zuid Kroatië

Wanneer je op vakantie gaat naar het midden of zuidelijk Kroatië gaat (Zagreb, Zadar), dan wordt er vaak gekozen voor de snelle route via Neurenberg, Passau, Graz, Maribor en Zagreb.

Nürnberger Trichter, op 1 minuut van de A9

Neurenberg – Passau

Ibis Styles Regensburg ligt direct aan het Donaukanaal, op 2,5 km van de historische oude stad van Regensburg. Er is een 24-uursreceptie en het hotel is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A3. Er is een speeltuin en een speelruimte met bouwblokken en speelgoedcomputers. Ook is er de Fun Area met een tafelvoetbaltafel, een tafeltennistafel en een tv met spelcomputer.

Rondom Passau

Ten zuidwesten van Passau ligt Das Ludwig. Dit is een golf- en spahotel met 4 sterren. Deze ligt in het zuiden van Duitsland, rondom Passau, bij de mooie spatuinen van Bad Griesbach. Er zijn golfbanen, diverse restaurants en bars en een spa van 1.800 m² met zwembaden. Ook is er een binnenspeelruimte voor de kids.

Das Ludwig

Van Passau richting Graz

Familiengasthof Maier in Mautern ligt op slechts 1 km van de snelweg A9 en op 3 km van het avonturenpark Wilder Berg. Met familiesuite, speelplaats voor kinderen, gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Zagreb Camp Bungalows

Slovenië – Ogulin

En dan het laatste stuk van de tussenstops naar Kroatië, het stuk in Slovenië en Noord-Kroatië. Komen ze!

  1. Hotel Tisa Pohorje ligt in Pohorje en beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Er zijn familiekamers en er is een tafeltennistafel. Pohorje is een prachtig gebied, dit zijn tips van het toerismebureau.
  2. Zagreb Camp Bungalows ligt op ongeveer 10 kilometer van Zagreb, direct aan de oever van het Rakitje-meer. Er is een spa- en wellnesscentrum en een restaurant.

Dat waren ze, onze tips voor tussenstops onderweg naar Slovenië en Kroatië! Als jij nog een goede tip hebt voor een gezinshotel, laat het ons weten.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën