11x Uitstapjes met kinderen | Ultieme tips België

1

Wat zijn leuke uitstapjes met kinderen in België? Wij gaan er vaak op uit met het gezin en delen onze tips! Ook leuk als je op vakantie bent in België.

We delen tips voor uitjes in heel België, een beetje kris kras door het land. Mis jij een leuke activiteit voor kids? Deel die met ons, dan komt die erbij te staan in het overzicht.

Tips voor leuke uitstapjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen: we delen tips voor musea, speeltuinen, zwembaden en andere toffe activiteiten! De tips zijn verspreid over het hele land. Goed, laten we snel beginnen!

Todi Duikschool

Todi Duikschool in Beringen is de eerste tip die we delen. Dit grote duik- en snorkelbad in Belgisch Limburg viel bij Marilyn en haar gezin erg goed in de smaak.

In deze duikschool kan je of gaan duiken of gaan snorkelen (vanaf 8 jaar). Marilyn en haar kinderen zijn gaan snorkelen. Twee uur lang zwem je tussen hele mooie vissen. Met een speciale kaart kan je op zoektocht gaan naar alle soorten!

Museum voor Natuurwetenschappen

En dan gaan we door naar de hoofdstad Brussel en in het bijzonder naar het museum voor Natuurwetenschappen. Een heel gaaf museum, zeker als je kinderen interesse hebben in dieren.

Zo is er een grote dinosauruszaal, je ziet hedendaagse dieren, afdrukken van dieren en planten op stenen. Ook is er een tentoonstelling over de evolutie van de mens.

uitstapjes met kinderen
Japanse Tuin

Japanse Tuin Hasselt

Terug naar Belgisch Limburg voor een van de uitstapjes met kinderen: de Japanse tuin in Hasselt bezoeken is een aanrader als je houdt van natuur, architectuur en Japan.

De uitgebreide blog over ons bezoek aan deze tuin komt nog online, maar ik kan alvast delen dat wij het prachtig vonden hier. Het is geen super interactief uitje of een met veel activiteiten voor de kinderen. Maar als je kinderen houden van natuur dan is het een aanrader. Je bent er een uurtje zoet, of langer als je gaat picknicken in de tuin.

Forestia

Door naar de Belgische Ardennen en dan specifiek Forestia. Anouk bezocht dit klim- en dierenpark met haar zoon tijdens de zomervakantie.

De combinatie van het dieren- en klimpark is wat dit park zo leuk maakt, en natuurlijk ook anders dan andere parken. Met grote, natuurlijke verblijven voor dieren. En daarna ga je door naar het klimpark met elf klimroutes en ook 2 tokkelbanen.

Wetenschapsmuseum Le Pass

Dan gaan we door naar de provincie Henegouwen voor een van de volgende aanraders voor uitstapjes met kinderen. Blogger Anke testte het wetenschapsmuseum en avonturenpark Le Pass met haar kinderen.

Het is een heel groot gebouw, opgedeeld in vier zones die in elkaar overlopen. Er is hier heel veel om te doen en te testen, de kinderen mogen ongeveer overal aankomen. Hierdoor heb je aan een dag amper genoeg tijd om alles te doen! Zeker een aanrader voor een regenachtige dag.

uitstapjes met kinderen
Suske en Wiske Kindermuseum

Suske en Wiske Kindermuseum

Afgelopen zomer waren wij op vakantie in Kalmthout en daar testten we het Suske en Wiske Kindermuseum. Dit vonden wij erg leuk en het is zeker een aanrader en daarom staat het bij de uitstapjes met kinderen. Het Suske en Wiske Kindermuseum staat geheel in het teken van Suske en Wiske, hoe kan het ook anders.

Je gaat tijdens je bezoek allerlei kamers in en voert daar opdrachten en spelletjes uit. Heel tof om te doen!

Bronnenwandeling in de Voerstreek

Een van de mooiste wandelingen die wij in de afgelopen tijd liepen was de Bronnenwandeling, deze is in de Voerstreek. In 2012 was dit de mooiste wandeling van Vlaanderen en dat is volgens ons terecht.

Met prachtige uitzichten op de omgeving volg je een knooppuntenroute. Onze kinderen van 5 en 7 jaar vonden het fantastisch.

Bronnenwandeling Voerstreek
Bronnenwandeling Voerstreek

Boudewijn Seapark

Heb je wat jongere kinderen en zoek je een leuk en divers uitstapje voor ze? Dan is het Boudewijn Seapark bij Brugge wellicht een goed idee!

Het Boudewijn Seapark is wellicht niet een mega park maar er is wel veel diversiteit in het aanbod. Zo is er een schaatspiste (in de winter), een attractiepark, een dolfinarium, zeehonden- en zeeleeuwenshows, een binnenspeeltuin en een waterpretpark (in de lente/zomer). 

Zijn je kinderen tussen de 6 en de 12 jaar, dan is dit park ideaal. Juist omdat het overzichtelijk is.

Bilzen Mysteries

Bij het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, één van de grootste kasteeldomeinen in de regio, kan je de Bilzen Mysteries spelen. Je kiest of voor de avondbeleving of voor het dagspel.

Blogger Anke testte het dagspel met haar gezin en ze noemde deze als aanrader voor uitstapjes met kinderen.

Gewapend met een tablet ontdek je het gebied in en rond het prachtige kasteel. Zo probeer je het raadselachtige ongeval dat op Alden Biesen gebeurd is op te lossen. Vooral aan te raden vanaf een jaar of 12.

Grotten Van Neptunes

De Neptunusgrot is een grot in het Belgische Petigny. Blogger Anke raadt een bezoek aan deze grotten echt aan. Zoals zij zei: ze bezochten al heel wat grotten maar niet eerder waren de grotten zo mooi.

Leuk is de combinatie van de boottocht en het wandelen, zo is het heel divers. Als je wacht op de boot kan je buiten een stuk wandelen of je laat de kinderen in het speeltuintje spelen.

Plopsa

We kunnen geen blog over uitstapjes met kinderen in België schrijven en het dan niet hebben over Plopsa. Een heel leuk uitje voor gezinnen met jongere kinderen. De Plopsa-parken zijn ingericht naar de populaire tv-figuren van Studio 100. Er zijn allerlei leuke attracties voor vooral jonge kinderen. Onder andere in Hasselt te vinden en aan de zee bij De Panne. Tickets voor alle parken zijn online te verkrijgen.

Uitstapjes met kinderen | Meer tips

Meer inspiratie nodig voor België?

1 reactie
  1. Axl zegt

    De Japanse tuin ziet er enorm rustgevend uit!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.